Keresés
Close this search box.

Elindult a nevezés a Befutó Zenei Tehetségkutatóra

Befutó Zenei Tehetségkutató
Picture of Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
A Dal-Horizont által szervezett zenei tehetségkutató valóban a zenéről szól; nincs tv-show, nincsenek bohócok, vannak viszont értékes díjak. Légy te a befutó!

A Befutó – Zenei Tehetségkutató a Dal-Horizont által meghirdetett és szervezett zenei tehetségkutató verseny. A zenei tehetségkutató program célja, hogy a jelentkező zenészek és énekesek megmutathassák tehetségüket egyéni és/vagy zenekari szinten is.

2020-ban a tehetségkutató az akkori helyzet miatt az online térbe szorult, ez azonban még az előnyére is vált. A verseny valóban a zenéről, a kész produkciókról szólt. A Befutó idén is online zajlik. A versenyben 3 forduló kerül megrendezésre: válogató, elődöntő és döntő.  Minden egyes fordulóra más-más produkciót kell biztosítani. A fordulókra beküldendő anyag formátuma: rögzített videó- és hangfelvétel a YouTube-ra feltöltve. A döntőbe az elődöntőből kikerült, 8 legjobbnak ítélt produkció kerül. A döntőben kerül kiválasztásra az első, második és harmadik helyezett. A versenyben szereplő különdíjak a döntő után kerülnek kiosztásra, ugyanakkor különdíjban az is részesülhet, aki a válogatón esetleg nem jutott tovább.

Egy tehetségkutató szakmaiságát nagyban befolyásolja a zsűri, és nem utolsó sorban a zsűri tagok személyisége. Számomra hiteltelen az a zsűri tag, aki már az elődöntő során azért “könyörög” a versenyzőnek, hogy az ő nem éppen oda illő szerzeményét adja elő, vagy amikor nem a zsűri szakmaisága, hanem bohóc tudása számít. Itt ilyen nem fordulhat elő. Beismerem, szükség van a show jellegű tehetségkutatókra is ahhoz, hogy valaki igazán ismert lehessen, de én maradnék a zenénél, azon tehetségkutatókat támogatva, melyek a zenéről szólnak (tehetségkutatók ide kattintva).

A Befutó zsűrijének tagjai:

bongor
Rapper, hip-hop előadó, az első Befutó nyertese.

Bánkuti Dani
Zeneipari specialista, oktató, producer, műsorvezető.

Almási Igor (Z!GOR)
Zongoraművész, zeneszerző, a Dal-Horizont alapítója.

+1 meglepetés tag

A Befutó Zenei Tehetségkutató díjai is csábítóak, csak az első helyezett jutalmának értéke közel 1 millió forint. Van stúdió felvétel, videó készítés, közösségi promóció, weboldal készítés, rádió reklám…

A Befutóra jelentkezni 2024 április 30-ig lehet az alábbi oldalon:

https://befuto.eu

Személy szerint reménykedem benne, hogy lesz valaki olyan bátor, hogy ének nélküli produkcióval jelentkezzen. Valóban nem lesz könnyű dolga, de ha igazán jó a produkció, akkor simán hazaviheti a különdíjak egyikét, de akár dobogósként is zárhatja a versenyt. A magyarzene.eu figyelmére biztosan számíthat.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt