Keresés
Close this search box.

Győri Nemzetközi Hidas Frigyes Fúvószenekari Karmesterkurzus

Győr Symphonic Band
A Széchenyi István Egyetem Művészeti Kara és a Győr Symphonic Band közösen rendezi meg a 9. Győri Nemzetközi Hidas Frigyes Fúvószenekari Karmesterkurzust.

A 2007-ben indult programsorozat egyedülálló szakmai segítséget jelent a karmesterek számára, amely által bővül ismeretanyaguk, visszajelzést, elemzést kapnak technikájukról, tanácsokkal segítik fejlődésüket.

A 2024. március 22-26. között sorra kerülő program során a magyarországi, európai és tengerentúli művészek szakmai előadásokon, zenekaros próbákon vesznek részt, a kurzus csúcspontja pedig a március 26-án, 18.00 órakor kezdődő záróhangverseny lesz az Egyetemi Hangversenyteremben.


1998. szeptemberében a Széchenyi István Egyetem, a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola és az Universitas-Győr Alapítvány támogatásával alakult a Győr Symphonic Band. Az első nyilvános koncert 1998. december elején volt.
A Széchenyi István Egyetem és a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola fúvós és ütőhangszeres hallgatói vesznek részt a zenekar munkájában, s ez számukra egyben a zenekari gyakorlatot is biztosítja. A zenekar egyik alapítója, a kezdetektől karmestere Szabó Ferenc Hidas Frigyes-díjas művésztanár.
A Győr Symphonic Band szakmai munkájára, elismertségére alapozva szervezte meg 2007. márciusában Szabó Ferenc karmester az I. Győri, Hidas Frigyes Nemzetközi Fúvós Karmesterkurzust.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Freddie Petőfi-díj

Cum Laude Freddie-nek és Gubik Petrának

A közmédia elismeréseit élőben közvetített díjátadón és gálaműsorban, az A38 Hajón vehették át a díjazottak szombat este Idén is átadták a Petőfi Zenei Díjakat: a

EFOTT Flo Rida WellHello Majka MagyarZene

Csak magyar zene az idei EFOTT-on

Nem emelkedtek a jegyárak, sőt van, ami olcsóbb is lett Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) közösséget épít és identitást őriz – jelentették

Solére

Hidegség előtt boldogság

Meglepetés: magyar énekesnő lép fel a Coldplay előtt! Boldogok vagyunk-e címmel második stúdióalbumát készítette el Solére. Az újhullámos popénekesnő, dalszerző június 16-án, majd 18-19-én is