Keresés
Close this search box.

Győri Nemzetközi Hidas Frigyes Fúvószenekari Karmesterkurzus

Győr Symphonic Band
A Széchenyi István Egyetem Művészeti Kara és a Győr Symphonic Band közösen rendezi meg a 9. Győri Nemzetközi Hidas Frigyes Fúvószenekari Karmesterkurzust.

A 2007-ben indult programsorozat egyedülálló szakmai segítséget jelent a karmesterek számára, amely által bővül ismeretanyaguk, visszajelzést, elemzést kapnak technikájukról, tanácsokkal segítik fejlődésüket.

A 2024. március 22-26. között sorra kerülő program során a magyarországi, európai és tengerentúli művészek szakmai előadásokon, zenekaros próbákon vesznek részt, a kurzus csúcspontja pedig a március 26-án, 18.00 órakor kezdődő záróhangverseny lesz az Egyetemi Hangversenyteremben.


1998. szeptemberében a Széchenyi István Egyetem, a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola és az Universitas-Győr Alapítvány támogatásával alakult a Győr Symphonic Band. Az első nyilvános koncert 1998. december elején volt.
A Széchenyi István Egyetem és a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola fúvós és ütőhangszeres hallgatói vesznek részt a zenekar munkájában, s ez számukra egyben a zenekari gyakorlatot is biztosítja. A zenekar egyik alapítója, a kezdetektől karmestere Szabó Ferenc Hidas Frigyes-díjas művésztanár.
A Győr Symphonic Band szakmai munkájára, elismertségére alapozva szervezte meg 2007. márciusában Szabó Ferenc karmester az I. Győri, Hidas Frigyes Nemzetközi Fúvós Karmesterkurzust.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt