Keresés
Close this search box.

Lóci játszik – 80 nap alatt a Föld körül

Lóci játszik – 80 nap alatt a Föld körül
Megjelent a Lóci játszik legújabb lemeze, amely a 80 nap alatt a Föld körül című darab dalait tartalmazza az előadás színészeinek közreműködésével.

A Jules Verne kalandregényéből készült koncertszínházi előadást –

melyben a Lóci játszik zenekar egyenragú szereplő a színészekkel

– ,  2022 nyarán állította színpadra a Trip, a Vígszínház és a Kult2.

Az előadás 2023 február 11.-én beköltözik a Pesti Színházba. Philias Fogg szerepében Karácsonyi Zoltánt, az inasa Passepartout szerepében Szántó Balázst, míg a mindenre elszánt detektív Fix szerepében Hirtling Istvánt láthatják a nézők.  A további 118 szerepet, a Színház-és Filmművészeti Egyetem zenés színész osztályának hét tagja kelti életre, Csorba Lóci pedig ezúttal nem csak frontemberként, hanem prózai szerepben is bemutatkozik, ő kelti életre a legendás regényírót Jules Vernét. Az előadás egyszerre koncert és színház, egy zenés forgatag, állandóan változó karakterekkel, helyszínekkel, elefántból hajóvá formálódó kellékekkel, fordulatokkal teli cselekménnyel, melynek csúcspontjai az élő zenekari kísérettel megszólaló dalok.

A 2022 őszén rögzített felvétel az ötödik Lóci játszik lemezként lát napvilágot, azonban rendhagyó módon ez az első, amin Csorba Lóci mellett az előadás színészei is énekelnek. A dalok zenéjét és a dalszövegeket Csorba Lóci írta, a zenekar azonban nem csak kísérője, hanem aktív résztvevője is a darabnak. „Azért ideális számomra a felkérés, mert most nem a saját gondolataimat, érzéseimet kell megfogalmazni, hanem egy meglévő történetet kell elmesélni zenében, dalban.” – fogalmazott Lóci az alkotói munkálatokról.

A lemezen szereplő dalok íve lazán összefoglalja a 80 nap alatt a Föld körül cselekményét. A tizenkét dalban a Lóci játszikra jellemző zenei sokszínűség ezúttal is megjelenik, a pop-funk stílustól kezdve az érzelmes balladákon át a karibi-hangulatú kitekintésig.  A lemez kiemelt dala „Az Idő”, amely a főhősök az idővel való ambivalens viszonyát járja körül, és egy grandiózus, többszólamú fináléban teljesedik ki. A „Nem ért meg” című dal pedig 2022 decemberében jelent meg a lemez előfutáraként.

Az album elérhető január 16-tól a streaming felületeken (https://lnk.to/80napalattafoldkorul), február elején pedig klip is érkezik az egyik dalhoz. A darabot pedig a Pesti Színházban először február 11-én és 12-én, láthatja a közönség.

Lóci játszikLEMEZ ADATOK:

Lóci játszik zenekar

 • Csorba Lóránt – basszusgitár, ének
 • Biermann Áron – akusztikus gitár
 • dr. Dobozy Ágoston – billentyűk
 • Fábián Tibor – dob
 • Fülöp Bence – gitár
 • Rácz Dániel – trombita
 • Vidákovich Izsák – szaxofon

Énekesek (a darabban szereplő színészek)

 • Hirtling István
 • Karácsonyi Zoltán
 • Szántó Balázs
 • Fekete Patrícia
 • Illés Adrián
 • Krasznai Vilmos
 • Liber Ágoston
 • Tóth Dominik
 • Turi Péter
 • Varga – Járó Sára

A felvételek a SoundCam Productions stúdióban készültek.
Felvétel, mix, mastering: Józsa Örs

Korrepetítor: Szép András
Felvétel asszisztens: Solymosi Kata

Kiadja a Prime Event Management.

Dallista

 1. Azt hallottad, azt hallottad?
 2. Egy úr mindig úr
 3. Lassú lesz
 4. Emberáldozat
 5. Fix fiesta
 6. Nem megy
 7. Fogd meg a kezem
 8. Az Idő
 9. Indiánok dala
 10. Nem ért meg
 11. Fogg a börtönben
 12. Egy úr mindig úr (finálé)

Fotók: Kuttner Ádám

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.