Keresés
Close this search box.

Freddie Mercury halálának 31. évfordulójára emlékeztek

Gueen Pólus Rock
A Queen-tagok ugyan nyugdíjba mentek, ugyanakkor ápolják Freddie örökségét, és világszerte koncerteznek Adam Lambert énekessel.

A Queen és Freddie Mercury – aki idén lenne 76 éves – rajongói a karizmatikus sztárra emlékeznek halálának 31. évfordulóján: „Senki sem fog hozzád hasonlítani” – írták többen a közösségi oldalakon. Mercury – aki olyan nagyon kedvelt himnuszok írója és előadója, mint a We Are The Champions és a Bohemian Rhapsody – a halála előtti napon árulta el, hogy HIV-pozitív. Élete során a zanzibári születésű énekes világhírnévre tett szert, és négyoktávos hangterjedelmének köszönhetően még mindig a rockzene történetének egyik legnagyobb előadójaként tartják számon. A Queen együttes – Brian May gitárossal, Roger Taylor dobossal és John Deacon basszusgitárossal – 2001-ben bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.

Világszerte emlékeznek az énekesre

Néhai barátjukra emlékezve tisztelegtek a Queen sztárjai, May és Taylor. A veterán rocker, May, aki a brit rockbanda alapítótagja, megosztott egy fényképet Mercuryról, amelyre a következőt írta: „Szeretlek, Freddie”. Az Instagramon Roger Taylor megosztott egy képet, amelyen Freddie Mercury mellett pózol Koppenhágában, Dániában, 1974-ben. Felirata: „Emlékek”.

A bejegyzésekben a Queen rajongói kijelentették, Freddie Mercury „örökké a szívünkben marad”.

„Még mindig fáj a szívem az elvesztése miatt, és soha, egyetlen másodpercet sem töltöttem vele” – írta egy rajongó.

„Freddie azt mondta: »Nem popsztár leszek, hanem legenda«, és nézd meg, mi történt” – jegyezte meg egy másik.

Eközben a Culture Club popegyüttes megosztott egy képet Boy George frontemberről és Mercuryról, amely a Fashion Aid rendezvényen, a londoni Royal Albert Hallban, 1985. november 5-én, a kulisszák mögött készült. A képen piros szívvel a következő felirat szerepelt: „Emlékezés a nagyszerű Freddie Mercuryra”.

A rajongók szintén megosztották emlékeiket Mercuryról, ahogyan az egyik Twitteren üzente: „31 évvel ezelőtt a mai napon a világ egy legendát veszített el.”

Freddie Mercury a dalaiban él tovább

A Face It Alone c. dalt eredetileg a rockbanda 1988-as, The Miracle című albumának készítésekor rögzítették, de továbbra is azok közé a dalok közé tartozik, amelyek kimaradtak az albumból. Később a dalt újra felfedezték, amikor a banda produkciós és archív csapata visszatért a munkamenetekhez, hogy az album közelgő újrakiadásán dolgozzon. Már nálunk is újra kapható a lemez remaszterelt változata, amelyen már helyet kapott a régi-új felvétel, természetesen Freddie Mercury csodálatos hangjával.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt