Keresés
Close this search box.

Lezárult az EJI tisztújításának második szakasza

EJI elnökválasztás
Érvényesen és eredményesen zárult az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület tisztújítási folyamatának második szakasza.

Első lépésben a februári szavazást követően az EJI munkáját koordináló döntéshozó szervnek, az új Küldöttgyűlésnek a felállítására került sor, ezúttal pedig a Küldöttgyűlés saját tagjai közül megválasztotta az EJI elnökét, valamint az elnökség, a felügyelőbizottság és a jogdíjbizottság tagjait.

 A grémium bizalma töretlen, így a 2024. július 1. és 2028. június 30. közötti regnálási időszakra az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület elnökévé ismét dr. Gyimesi László zeneművészt, az elnökség tagjainak pedig Császár Angela színművészt, Kiss János táncművészt, Sztevanovity Zorán zeneművészt, és Zsilák György artistaművészt választotta. A Felügyelőbizottság tagja az elnökséggel azonos időkeretben továbbra is Fehér Anna színművész, Földi Béla táncművész és Horváth Kornél zeneművész.

A jogdíjbizottságokba új tagokként csatlakoztak: Dorogi Ákos jazz zongorista, Gayer Ferenc, a Magyar Jazz Szövetség elnöke, továbbá Csőre Gábor és Zoltán Áron színművészek. A bizottságok március 26-tól – szintén négyéves időtartamra – kapták meg felhatalmazásukat az alábbi tagsággal.

Zene- és táncművészek jogdíjbizottsága:

Brieber János, Dorogi Ákos, Eötvös Tibor, Frenreisz Károly, Gayer, dr. Gyimesi László, Koncz Zsuzsa, László Attila, Rotter Oszkár, Szabó András Bálint, Szenthelyi Miklós, Temesi Bertalan, Topolánszky Tamás, Wagner Gábor, Zsoldos Béla

 Színművészek Jogdíjbizottsága:

Borbás Gabi, Császár Angela, Csőre Gábor, Detre Annamária, Egri Márta, Hegedűs D. Géza, Konrád Antal, Mihályi Győző, Molnár Zsuzsanna, Pálos Zsuzsa, Rába Roland, Rajkai Zoltán, Zoltán Áron

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt