Keresés
Close this search box.

Blues Ünneppel köszönti az újévet a TORNÓCZKY ALL ACCESS és a JAZZTELEN

Tornóczky All Access a JAZZTELEN zenekarral
A 2024-es szezont január hatodikán, szombaton a Barba Negra színpadán nyitja meg a Tornóczky All Access a JAZZTELEN zenekarral.

Tavaly nyáron több mint huszonöt sikeres szakmai év után új fejezethez érkezett el ifj. Tornóczky Ferenc pályafutása. A Kőbányai Zenei Stúdió igazgatóhelyettese megalapította a power-blues-t képviselő zenekarát, amelyben Nagy Ricsi énekel, Temesi Berci basszusgitározik, Zombori Atus dobol.  Szeptember óta minden digitális zenei platformon, valamint saját webshopjukon keresztül is elérhető a Tornóczky All Access első nagylemeze „Elkezdték, folytatjuk…” címmel. Az albumról három klipes dalt biztosan ismerhet az élő zenét szerető közönség, ugyanis májusban jelent meg a „Kémia”, augusztusban az „Ördög vigye el”, novemberben pedig az „Így lesz egy óriás földönfutó”. Az „Elkezdték, folytatjuk…” korong minden szerzeményét közösen, egy próbateremben álmodták meg a zenészek, a számok a végleges formájukat Lombos Marci szövegeivel nyerték el.

A 2024-es szezont január hatodikán, szombaton a Barba Negra színpadán nyitja meg a banda, ahol a 2013 óta aktív, blues-rockot képviselő, Bűdi Szilárd vezette JAZZTELEN zenekarral karöltve ünneplik meg a minőségi blues zenét. A 103.9 ROCK FM által támogatott bulira jegyek már kaphatók, elővételben 3499 HUF-ért, a program napján, a helyszínen pedig 4499 FT-ért.

„Régi barátság köt minket Sziliékhez. Tornóczky Feri még a drága Póka Egon formációban is állt egy színpadon a Jazztelen frontemberével. Jómagam pedig Szappanos Gyuri barátom és az igazán egyedi basszusgitár játékáról ismert Egon emlékére írtam meg a legutóbbi saját lemezemre a “Játszd el neki” című dalunkat, amelyben Szili énekelt. Ezzel a koncerttel megpecsételjük az ezer éves barátságunkat, komoly meglepetésekkel is készül mindkét zenekar a közönségének. Megismételhetetlen élményt szeretnénk nyújtani, szerintem tényleg érdemes lesz velünk kezdeni az újévet!” – árulta el Temesi Berci.

A Bluesról néhány mondatban: Ez a zenei stílus a 19. századi, Egyesült Államokbeli mélydéli afroamerikai közösségektől származik. Alapját a tipikus akkordmenet jellemzi, számos alműfaja elterjedt az évek folyamán. A Blues-rock az 1960-as években kezdett el fejlődni, az 1970-es évektől kezdve pedig még keményebb és riff-alapúbb lett. Hazánkban Póka Egonnak, Hobonak, Deák Bill Gyulának, Tátrai Tibornak és még sok kiemelkedő zenésznek köszönhetően vált közkedvelté.

KONCERT EVENT:          
facebook.com/events/2063722583960804/

Temesi Berci – Játszd el neki:       
youtube.com/watch?v=5ZoJ7nI0Jto

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Vitorlás kötél

Vitorlás kötélzet: átfogó útmutató (X)

A hajókötélzet megfelelő használata nélkül a vitorlás hajók irányítása és működtetése gyakorlatilag lehetetlen lenne. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a vitorlás kötelek rendszerének alapjait, főbb elemeit, karbantartását, biztonsági előírásait, valamint a megfelelő kötélzet kiválasztását és vásárlását.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt