Keresés
Close this search box.

Újabb két zenei csodával és Deák Bill Gyulával jött elő a Tornóczky All Access

Tornóczky All Access
A rock-blues formáció megalakulása óta már rögzített is egy stúdió session-t olyan szuper előadókkal, mint Deák Bill Gyula, Tátrai Tibor, vagy éppen László Attila.

Július utolsó hetében rögtön két dallal debütált a Tornóczky All Access.

A dinamikus, autentikus zenekarban olyanok bizonyítanak, mint Nagy Ricsi (ének), Temesi Berci (basszusgitár), Zombori Atus (dob), valamint a névadó gitáros, a Kőbányai Zenei Stúdió igazgató helyettese, Tornóczky Ferenc.

Feriék 11 videót forgattak le eddig, ennek kaptuk meg az első 2 lendületes darabát júliusban „Tobacco Road”, valamint „I Don’t Want To Be” címmel.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ezt a dalt Deák Bill Gyulával közösen rögzíthettük. Bízunk benne, hogy méltón képviselhetjük azt a stílust, amit Póka Egon is épített. Szeretnénk, ha az igényes, dinamikus, ének dallamokban gazdag, gitárcentrikus blues-rock zene a mai fiatalokhoz is eljutna a Tornóczky All Access köntösében. Többek között ez a dal is képes lehet erre.” – kezdte Temesi Berci a „Közép Európai Hobo Blues III.” kapcsán.

„Számomra hatalmas öröm, hogy ez a formáció megszületett és részese lehetek. Végre igazi zenét játszhatok igazi barátokkal! Amikor felmerült Deák Bill Gyula neve, kibújtam a bőrömből, annyira örültem. Tizenéves koromban láttam őt először élőben, azóta a hideg kiráz, ha csak egy képet látok róla, akkor is. Nagyon nagy élmény volt a stúdiózás vele, biztos vagyok benne, hogy ez az anyag még a fiatalok körében is kiveri a biztosítékot. Persze a legjobb értelemben! A Tornóczky All Acces zenekar úgy érzem, életem egyik legmeghatározóbb formációja.” – mondta el Atus.

„Bill fantasztikus énekes, akinek nagyon sokat köszönhetek. Az ő zenekara volt az, amivel elsőként bejárhattam az országot, nagyon sok fesztiválra, hatalmas koncertekre juthattam el vele. Ebben a produkcióban ismert meg engem a nagy közönség. Nagyon jó a kapcsolatunk, sokat szoktunk beszélgetni telefonon, ezúttal is köszönöm, hogy elfogadta a meghívásunkat pár dal erejéig. Elképesztő tehetség, a mai napig korát meghazudtolóan bizonyít a színpadon. Ezzel a dallal a mai fiatalok a mai csatornákon, a televíziós műsorokban, a YouTube-on, a különböző streaming oldalakon nem igazán találkozhattak eddig. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy magyar nyelvű dalokkal is foglalkozzunk, mert a magyar embernek mégiscsak a magyar nyelv esik a legjobban. Ez a szám személyes nagy kedvencem, szeretem azt, ahogy eredetileg feljátszották, szeretem a szövegét. ” – csatlakozott Feri. „A másik dalunk, a ’Cream Medley’ története pedig még a Kőbányai Zenei Stúdióhoz nyúlik vissza. 5-6 éve raktuk össze, éneklés szempontjából nagy falatnak, nagy feladatnak tartom. A Zenei Stúdióban hamar kiderült, hogy Ricsi meg tudja ugrani. Vannak dalok, ötletek, amelyek eddig űrt hagytak bennem, amiért nem valósulhattak meg, amiért nem gitározhattam el őket Ebben a zenekarban végre kiélhetem magam, erre bizonyíték ez a medley is.” – tette hozzá.

„Azért szeretem ezt a dalt játszani,  mert nagyon nagy energiák szabadulnak fel bennem, amikor énekelem. Elég sok zenekarban megfordultam, sok formációban próbáltam ki magam, de most először érzem azt, hogy a helyemen vagyok! Nagyon jó a srácokkal muzsikálni és én is jobbnak érzem magam köztük.” – árulta el zárásként a csapat énekese, Ricsi.

A dalok felvételei a CSEND STUDIO-ban készültek el Mazán Attilával, a mix, master teendőket Bubenyák Zoli végezte. A videókat Bikali Sándornak, Zsoldos Dávidnak köszönhetjük.

A formáció fontosnak tartja tehát a gyökereket, számukra minőséginek, előremutatónak tartott előadók, zenészek (Pl: Póka Egon, Babos Gyuszi, Hobo) lábnyomaival haladnak saját zenei útjukon. A tagok szeretnének fontos üzeneteket, értékeket átadni a fiatal nemzedék számára, illetve erőt adni annak a generációnak, akik ezeken a csodás zenéken nőttek fel. Ősszel készül az első Tornóczky All Access lemez.

A csapat friss produkció létére túl van pár koncerten, felléptek a Némedi Csillagok Fesztiválon, valamint a Művészetek Völgyén is. A közönség ma Budapesten kaphatja el őket élőben, hiszen augusztus 19-én a 10. Kőbányai Blues Fesztiválon muzsikálnak 18:30-as kezdéssel.

Közép Európai Hobo Blues III.  
youtube.com/watch?v=qKxiNOvCyeE

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

üvegvilág Kyra

Kyra ezekkel a dalokkal biztos befutó

Popénekesből lett influenszerből újra popénekes – visszatérés a kezdetekhez Fedor Kyra tehetségére már 1998-ban felfigyelhetett az igazán szemfüles közönség, hiszen a TV2 által sugárzott KIFUTÓ

Bőköz Fesztivál

Művészetek Köze az Ormánságban

Az idei Bőköz Fesztiválon sok-sok zenével egyszerre három fesztiválprogram várja az igényes nyári kikapcsolódást keresőket A hagyományos programkínálaton túl – könnyűzenei nagykoncertek, színházi előadások, folk-programok,

Mikepércs Fifty Fifty

Mire nem jó egy templomkert: pl. erre is

Rendhagyó esemény Mikepércsen, kattintás után kiderül, mi is! Nem mindennapi kezdeményezést hozott létre három évvel ezelőtt Czapp József mikepércsi református lelkipásztor: minden évben pünkösdkor ugyanis

Gorg & Benzol

Mi a közös Azahriahban és egy piacban?

Egynapos koncertsorozatot bonyolít le rendhagyó budapesti helyszíneken a Gorg & Benzol Nagyon Kis Magyarország Turné-jukon a fúziós jazztrió május 25-én piacon, hipermarket kertészeti osztályán, budapesti

DJ palotai

Palotaira emlékeznek az új budapesti parkban

Május 17-én megnyílik Budapesten a Városháza pop-up park, ahol tavasztól késő őszig várják tematikus estékkel és programokkal a látogatókat Először Budapest alapításának 150. évfordulóján, november

Loreen

Loreen is eljön Magyarországra

Két Eurovíziós győzelem után már ideje volt Az Eurovíziós Dalfesztivál egyetlen kétszeres női győztese, Loreen ad koncertet jövőre Budapesten. A svéd énekesnő 2025. március 2-án

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt