Keresés
Close this search box.

Népzene, dzsessz és komolyzene is az idei Dalföldön

Salföldi Dalföld

Mélyebb értékek fesztje lesz idén is a salföldi vígasság

A 9. Salföldi Dalföldt június 21. és 23. között lesz megrendezve. A fesztiválon koncertet ad mások mellett a Hot Jazz Band és megrendezik a IV. Balaton-felvidéki Néptáncosok Találkozóját is – közölték a szervezők az MTI-vel.

Kiemelték: a zene mellett a képző-, a tánc-, a fotó- és a színházművészet kedvelői is találnak maguknak programot a 2015 óta minden évben megtartott rendezvényen. A fesztiválon a dal műfaja áll a középpontban, ám évről évre választanak egy mottót is.

Az idei mottó a férfi hang: ennek jegyében a férfiak szerepéről, kihívásairól lesz szó és többségében férfiak fognak zenélni, énekelni a fesztiválon . Nádor Koppány Zsombor teológus a változó férfiszerepekről tart előadást Tekintély, érték és felelősség: a posztmodern fogságában címmel.

Koncertet ad majd a porátlunkon már sokat szereplő, 1985-ben alakult Hot Jazz Band, a Duckshell csapata, valamint a Heveder zenekar, amely Sepsiszentgyörgyről érkezik. A Szent Efrém Férfikar – amelyről szintén sok cikket közöltünk az utóbbi években – műsorában a különböző népek szakrális és népzenéi elevenednek meg; Észak-Amerikától, Európán át egészen Indiáig kalauzolja a közönséget a nyolcfős énekegyüttes.

Tánc és zene, kéz a kézben

Koncertet ad a Dresch Vonós Kvartett, a Fanfara Complexa, utóbbinak a közelmúltban jelent meg új lemeze, a Pasaport Control. A fesztivál keretében rendezik meg a IV. Balaton-felvidéki Néptáncosok Találkozóját is, melyen a környékbeli táncegyüttesek mutatkoznak be.

Színpadra lép a Gerence Hagyományőrző Néptáncegyüttes, a Szilágyi Ifjúsági Néptáncegyüttes, a Koloska Táncegyüttes a Batsányi Táncegyüttes és a Takácsi Kenderszer Táncegyüttes.

Természetesen a már elmaradhatatlan kulturális kísérőrendezvények sem maradhatnak el, ezekből kettőt emeltek ki a szervezők: a rendezvényen Szimbiózis emlékek címmel Török László fotóművész (1948-2020) kortárs fotográfiai gyűjteményéből láthatnak válogatást az érdeklődők, valamint bemutatják Várnagy Kinga Anyanyelve magyar című művét, amely egy Németországba disszidált pécsi szinkrontolmács életét dolgozza fel.

Mindenünk a zene

Friss

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt