Keresés
Close this search box.

Megérkezett Lajti Barni második nagylemezének első előfutára!

Lajti Barni
Lajti Barni mindössze 7 éves volt, amikor először eszmélt rá, hogy mennyi mindent jelent számára a zene. Ekkor ugyanis nővére megajándékozta a Jonas Brothers: Self-titled albumával.

Innentől kezdve nem volt megállás, 2016-ban, autodidakta módon megtanult gitáron játszani, 2018-ban pedig becsatlakozott egy másik hangszer is, a zongora.

Barninak időközben szövetségesei lettek, énektanárként például a Tornóczky All Access énekese, Nagy Ricsi segíti a fejlődésben, aki azóta a hangszerelésben is támogatja őt.

„Ricsi énekórái után mindig azt éreztem, hogy ma is tanultam valamit. Az egyik alkalommal elvittem neki az első olyan saját dalomat, amit egészen jónak éreztem. Tetszett Ricsinek, gyakorolni kezdtük, majd felajánlotta, hogy csinál hozzá egy zenei alapot. Elkészült a ’Workflow’, amit a stúdióból hazatartva már anyukámnak is megmertem mutatni. Anya el sem hitte, hogy én énekelem a dalt. Nem is az angol nyelv lepte meg, inkább az, hogy ekkor hallotta először énekelni a fiát.”- emlékszik vissza a kezdetekre Barni.

Lajti Barni első zenei megjelenését mégsem ez a szerzemény jelenti, hanem a pörgősebb, vidámabb hangvételű „Want Me Yours”, amit 2020. novemberében publikált a legnagyobb videómegosztón. Ezt követte a „Desperate Love”, majd harmadikként érkezett a már említett „Blinded”, valamint egy nyolc számból álló album.

Némi szünet után, 2021 végén Barni új erőre kapott, így ismét közös munkára invitálta Nagy Ricsit. A nyáron megjelenő „Filofóbia” nagylemez minden anyagán együtt ötleteltek, dolgoztak a srácok. A korábbiakhoz képest fontos újdonság, hogy magyar nyelvű dalok is készültek, a hanganyagon így 6 angol, továbbá 8 magyar szerzemény hallható lesz.

Erről az albumról most pedig megérkezik az első előfutár, „Homályos a város” címmel.
„Mindig nehéz feladat kitalálni, hogy melyik dal legyen az első, amit kiadunk. A Homályos a város az elengedésről szól, a szakítás utáni lelkiállapotról, a menekülésről az éjszakába. Az éjszakába menekülés valójában csak rövidtávon enyhíti a fájdalmat, hosszútávon annál károsabb módszer.” – árulta el Barni „A klippel a történetmesélés helyett inkább egy hangulatot szerettünk volna átadni. Az alapkoncepció egyfajta visszatekintés volt a múltra.” – tette hozzá még.

LajtiBarni YouTube
youtube.com/@lajtibarni

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Pokolgép zenekar

Az új énekes leleplezése, elképesztő riffek és irodalom teszi hidegrázóssá a Pokolgép dalát

A januári tagcsere után új videóklipes dallal jelentkezik a magyar rockzene ikonikus alakulata, a Pokolgép. A szóban forgó szám megjelenése több szempontból is kiemelkedő fontosságú. Egyrészt egy izgalmas versfeldolgozásról beszélünk, de ami még tovább fokozza a hanganyag különlegességét, az az, hogy ebben lehet először a banda új énekesét hallani.

Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) - tisztújítás

EJI tisztújító Választógyűlés a BMC -ben

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdte tisztújításának folyamatát. Ennek első lépéseként a Budapest Music Centerben Választógyűlést tartottak és megválasztották az EJI munkáját koordináló döntéshozó szerv, az új Küldöttgyűlés tagjait.

Iceboyz zenekar

Szinti-poppal indult az Iceboyz

Az Iceboyz első dala hangulatában igazi 80 -as évekbeli szinti-pop. A szöveg felejtős, de ez a stílus amúgy sem erről híres, a zene viszont hozza amit kell.

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt