A Magyar Örökség Hónapja rendezvénysorozaton koncertezett Kanadában Jáger Gyula

Jáger Gyula az év előadója
Kanada legnépesebb tartománya, Ontario elfogadta azt a törvényt, amely 2022. április 11-én hatályba lépve minden év októberét hivatalos Magyar Örökség Hónapnak - Hungarian Heritage Month - nyilvánította.

Balla Sándor a Magyar Export Fejlesztési Ügynökség Kanadai ügyvezetője és a Kanadai – Magyar Kereskedelmi Kamara Elnöke. Ő öleli fel a kinti Magyar Örökség hónapot, kvázi ő a fővédnöke. Jáger Gyula az ő meghívására érkezett Kanadába. Ez alkalomból kérdeztem:

– Mondhatni már rendszeres fellépő vagy Kanadában. Hányszor és kivel voltál már korábban ott fellépni? 

Ez volt a 6. alkalom, hogy kijutottam Kanadába. 5 alkalommal Kovács Laci barátom szervezett koncerteket. Volt közöttük nyári fesztivál, szilveszter, Valentin nap, Helloween party. Amit csak el lehet képzelni. Dolce Vita zenekarommal voltam kint legelőször majd ezután még 2x, azán a Charme együttessel 1x, és most Ildivel ez volt a második alkalmunk. Imádok kint koncertezni. Rengeteg városban jártunk. Amúgy is magával ragad minden utazás, de a tengerentúl ad még valami pluszt a dolgokhoz.

– Pontosan hol és mikor adtatok koncertet?

Szeptember 30 -án a Toronto-i Magyar Házban adtunk koncertet. A helyi táncegyüttesek mellett, ott volt még itthonról a Don’t Stop The Queen zenekar is.

– Mennyi időt voltatok kint, mire volt még időtök?

Most csak 1 hetet voltunk kint, ennyi időre tudtunk elszakadni itthonról, hiszen rengeted folyamatban lévő dolgunk van. Nagyon jó időnk volt. Tomi és Timi (Gondos Tamás és Somogyvári Tímea) illetve Laci és Ibolya (Kovács László és Ibolya) nagyon jó barátaink. A korábbi munkakapcsolat átalakult nagyon mély, tartalmas barátsággá. Elképzelhetetlen lenne, hogy mondjuk, szállodába menjünk és ne hozzájuk. Tomi elvitte a bandát hajózni a Simcoe tóhoz. Nagyon jó időnk volt 26 fok, szikrázó napsütés. Sokat jet-skiztünk, napoztunk, sőt kipróbáltam a tube-t is. Ez egy fánkhoz hasonlító felfújt dolog amit jet-skivel húznak. Hát mit ne mondjak emlékezetes, de óriási élmény volt (J), amiért hálásak vagyunk a barátainknak.

– Mégis mi jó van Kanadában, süt ott egyáltalán a nap?

Gyönyörű a táj, vidámak és segítőkészek az emberek. Teljesen más világ. De, hogy mi a legjobb? A BARÁTAINK csupa nagybetűvel. Olyanok vagyunk ilyenkor, mint gyerekkorunkban. Bárhová megyünk nevetünk, sztorizgatunk, csak a gyermekkori bringát váltotta fel az autó és repült el pár év.(J) Nem hittem volna, hogy egy másik földrészen élő, korábban nem látott emberekkel ilyen mély kapcsolatot fogunk kialakítani. Ezért csodálatos az élet, mert egy napon, megcsörren a telefonod Kanadából keresnek, elhívnak egy bulira, majd abban az évben egy következőre, és észre sem veszed elröppen közel egy évtized és olyan emberekkel kötsz barátságot egy életre, akik közel tízezer km-re laknak…

Igencsak zajlik az élet Gyula körül. Nem sokkal hazajövetelük után a Dúdold velem dal aranylemezes lett (Ősz slágerei), és a 10 éves Sztár Limonádé olvasói Jáger Gyulát választottak 2023 legkedveltebb férfi előadóművészének.

Jáger Gyula Esztergomban forgatott – Dúdold velem

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

NLP zenekar

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.