Keresés
Close this search box.

Churros és flamenco a Cervantes20-on

flamenco

Fellép a legelső régiós kumbia zenekar is!

Az idén 20 éves fennállását ünneplő budapesti Cervantes Intézet koncertekkel, flamenco bemutatóval, workshoppal, valamint gasztronómiai, irodalmi programokkal és gyermekfoglalkozásokkal is várja a spanyol kultúra iránt érdeklődőket június 15-én a Hunyadi téren – áll az intézmény hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A közlemény szerint az ingyenes programsorozat Jankovics Betti és Bózsa Anikó interaktív flamenco műsorával veszi kezdetét. A bemutatót követően a közönség sevillanas workshopon vehet részt Alex Torres (gitár), Váncza Dominika (ének), valamint Bózsa Anikó (taps és cajón) kíséretével.

Az eseményen koncertet ad a venezuelai, kubai és kolumbiai művészekből álló Son Tres Trío, akik Latin-Amerika zenei műfajait ismertetik meg a közönséggel: repertoárjuk a bachata érzéki mozdulataitól a salsa lendületes ritmusain át egészen a reggaeton legújabb slágereiig terjed.

Spanyolországból érkezik a Fetén Fetén nevű kasztíliai duó, zenéjük a spanyol népzene elemeire épül: a koncerten az Ibériai-félsziget ritmusai, tradicionális dallamok és a zenészek saját szerzeményei hangzanak el a keringő, a kasztíliai körtáncok, a jota, a pasodoble, a charro és a seguidillas lüktetésében.

Vajon kiknek zenél majd a Los Orangutanes?

A koncertek sorát a Los Orangutanes zárja: a tízfős csapat, amelynek tagjai az Anselmo Crew, az Irie Maffia, a Besh o droM, a Manaky és a Zuboly zenekarokból érkeztek, a kolumbiai zenei műfaj, a cumbia első kelet-európai képviselői. A koncertek előtt és után Dj Korski válogatásában spanyolországi és latin-amerikai zenék hallhatók – olvasható a közleményben.

A rendezvényen különleges gasztronómiai programok is lesznek: az Adicora venezuelai előételekkel és koktélokkal, az Arquitecto PitPit és Bontxo tapasokkal, a Happy Churros édességekkel, az Inka Grill eredeti receptek alapján készített hagyományos perui ételekkel, a Mate Manus pedig az argentinok és uruguayiak által közkedvelt yerba matéval készül.

Ezek mellett a Klett könyvkiadó standja, irodalmi- és gyermekfoglalkozásokkal is várja az érdeklődőket. Az ünnepi eseménysorozaton kívül a Cervantes Intézet még számos ingyenes programot szervez: a neves baszk zongorista, Josu Okinena június 8-án a Liszt Múzeumban, június 9-én pedig Razvan Suma csellistával a Fugában lép fel.

Június 11-én az irodalmi Nobel-díjas perui író, Mario Vargas Llosa legújabb regényéből olvasnak fel részleteket valamint Alex Torres, Ellen Madueno és Anthony Medina limai zenei hagyományokból táplálkozó koncertje is hallható lesz. Június 12-én a Benegeli irodalmi fesztivál programjai várják az érdeklődőket – áll a közleményben.

A program Spanyolország magyarországi nagykövetség és az Eötvös10 együttműködésével, az Eurostars Ambassador Beudapest támogatásával valósul meg.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Keszthely Fülesbagoly

Keszthelyi zenei díjat is átadnak augusztusban

Duna-parti wellnesst nyerhetnek a Balaton partján A tavalyi évhez hasonlóan idén augusztus 3-án is megrendezik a Balaton-parton, egészen pontosan Keszthelyen a Fülesbagoly Tehetségkutatót. A döntős

Vitorlás kötél

Vitorlás kötélzet: átfogó útmutató (X)

A hajókötélzet megfelelő használata nélkül a vitorlás hajók irányítása és működtetése gyakorlatilag lehetetlen lenne. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a vitorlás kötelek rendszerének alapjait, főbb elemeit, karbantartását, biztonsági előírásait, valamint a megfelelő kötélzet kiválasztását és vásárlását.