Kárpát, medence, fesztivál – ütős felhozatal az A38-on

a38 Kárpát medence minifeszt
Julio

Julio

Hogy másképp is indulhatna a posztcovidos koncertszezon az A38-on, mint egy ütős feszttel?

Igazi Kárpát-medencei fesztivállal nyit a rendezvényhajó!

Az 1Kárpát-medence Fesztivállal indul a nyár az A38 Hajón. A fesztiválon Palya Bea, Ladánybene 27, a Sin Seekas, az Estendon és a Kaukázus is fellép június 2. és 9. között – közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

A közlemény szerint az 1Kárpát-medence Fesztivál 2021-ben is a magyar kultúra sokszínűségét ünnepli az A38 Hajó fedélzetén. A zenei programok védettségi igazolvánnyal lesznek látogathatók.
Június 2-án a kárpátaljai kötődésű, az irodalmat és popkultúrát játékosan összekapcsoló Kávészünet indítja a programsorozatot a Magna Cum Laude frontemberével, Mező Misivel. Másnap Ferenczi György és a Rackajam a magyar folkot és a rock ‘n’ rollt ötvözi műsorában, előtte az erdélyi-budapesti Loyal Apples’ Club lép fel.

Június 4-én lírai power poppal indít a Gorlo Volka a Kiállítótérben, majd a fesztivál visszatérőiként dinamikus dalaival érkezik a farnadi székhelyű Estendon. A Koncertteremben a hazai reggae emblematikus formációja, a Ladánybene 27 zenekar lép fel, előttük pedig a vajdasági Sin Seekas lesz hallható, de 

Június 5-én az erdélyi FUNKorporation alapozza meg a hangulatot garage rock és balkan pop elemekkel, majd a Premecz Mátyás Organ Trio-tól hallhatunk Kéknyúl dalokat instrumentális formában.

A hetet egy nem mindennapi cover sessionnel zárja: a Kaukázus zenekar és Palya Bea zenél Gablyasz Péter zeneszerző társaságában, az esten saját dalaik mellett Bagossy Brothers Company, Rúzsa Magdi és Jóvilágvan számok is felcsendülnek, de fellép velük Szőcs Reni és A Dalban feltűnt Galda Levente is, az Eredő című slágerével!

Emellett lesz slammereket és a rappereket összefogó Beatz x Poe’s spoken word est, a szárnypróbálgató zenekarokat és irodalmárokat bemutató Deck, valamint Müller Péter Sziámi új sorozata, a Dalműhely várja a közönséget a kiállítótérben – írja a közlemény, amit az MTI-hez is eljuttattak.

Az A38 Hajó egy budapesti koncerthajó, kulturális központ és étterem, egy egykori ukrán áruszállító teherhajó teljes átalakításával létrehozott kulturális intézmény és rendezvényközpont. A Dunán horgonyoz a Petőfi hídtól délre. 2003április 30-án Maceo Parker örömkoncertjével avatták fel, és azóta Budapest egyik kedvelt és ismert szórakozóhelyévé vált.

A Hajó a Lonely Planet útikalauz szavazásán a világ legjobb bárja címet nyerte el 2011-ben (Wikipedia)

Igazi hangzócsemege zárja a minifeszt műsorát!

Bródy méltó albummal köszönti 75 éves önmagát!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Charlie Tátrai Tibor

Tátrai és Charlie – csak zene lesz?

Az áprilisról a koronavírus-járvány miatt november 6-ra halasztott esten a két produkció egy-egy órás blokkot ad elő, a végén jammelés lesz.

Piros Lábas

Zene is lesz a PirosLáboson

Hat ismert hazai világzenei formáció szokatlan műsort mutat be október 2-án a PirosLábos Kulturális Portékák Vásárán Szigetmonostoron, a Szentendrei-szigeten.

Follow the Flow

Égen-földön csak a Flow!

Megjelent a Follow The Flow második lemeze, az ‘Ég és föld’, és ahogyan a cím is utal rá, a rajta hallható dalok megmutatják az igazán nagy magasságokat és mélységeket is.