Keresés
Close this search box.

Bródy Especiál – eddig soha nem hallott felvételek, másképp!

Bródy Nagy Koncz Especiál
Koncz, Nagy Feró – igazi hangzócsemegékkel készült az idén 75 éves Bródy János az emlékezetes 2021-es évre.

Nagy Ferót ünnepli Bródy János!

Ismét speciális kiadvánnyal, egy klasszikus kislemezzel lepi meg rajongóit Bródy János.

2021 januárjában, a Nagy Feró 75. születésnapja alkalmából megjelent válogatásalbumra egyik meglepetésként felkerült a Mire megy itt a játék című dal, amit eredetileg 40 évvel ezelőtt Feró és a Beatrice rögzített a Pofonok völgye, avagy Papp Lacit nem lehet legyőzni című filmhez. A dal most a szerző előadásában tűnik aktuálisnak.

A kislemez másik oldalán is hasonló különlegesség kapott helyet, a Mariana-árok Koncz Zsuzsa legutóbbi, Szabadnak születtél című albumának egyik sikerdala, ugyancsak a szerző előadásában. E demófelvétel annyira eltér a végső, zenekari változattól, hogy vétek lenne eltitkolni a rajongók elől.

A gyűjtők legnagyobb örömére kislemez a megszokott csomagolástól eltérően gerinccel rendelkező külső tokban és nyomtatott, a dalszövegeket is tartalmazó belső tasakba helyezve lát napvilágot, korlátozott példányszámban.

A kiadványon szereplő zenészek:
Bródy János – gitár, ének

Kirschner Péter – gitárok, dob, dobprogram, ütőshangszerek, szintetizátor, vokál

Winterverber Csaba – basszusgitár

Mozsik Imre – dob

Tóth Dóra Lilla – hegedű, vokál

Bakos Zita – zongora, vokál

Bródy János Kristóf (Budapest1946április 5. –) Kossuth– és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, gitároszeneszerző, szövegíró. Az Artisjus Szerzői Jogvédő Egyesület elnöke volt 1998 és 2011 között.

Zenésztársaival ellentétben elsősorban dalszerzőnek tartja magát. Dalait sokan sokféle formában feldolgozták; Koncz Zsuzsa és Halász Judit mellett írt dalokat Zoránnak, Somló Tamásnak, Gerendás Péternek, Komár Lászlónak is, és egy időben Várszegi Gábor nevében az Omega szövegeit is ő írta.

Dalszövegeit először 1983-ban adták ki Jelbeszéd címmel, majd 2010 tavaszán jelent meg Ne várd a májust címmel versként is olvasható szövegeinek gyűjteménye. 2016-ban Magyarok közt európai címmel a Hangzó Líra sorozatban jelentek meg versei Bálint András előadásában. (Wikipédia)

Eddigi pályafutása során több mint 60 nagylemez elkészítésében működött közre, körülbelül 800 dal szövegét és 200 dal zenéjét szerezte.

Imádni fogják a gyűjtők!

Új dallal jelentkezett Martin!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt