Keresés
Close this search box.

Hallgass Hazait – A Magyar zenei műsor!

Csík János

Dirty SlippersA hallgatók körében egyre népszerűbb a Halgass Hazait magyar zenei műsor. A legutóbbi adásban hír készült a Dirty Slippers csapatával is. A műsorvezető kérésére a fiúk ötletelni kezdtek, majd megszületett a jól hangzó hír: A Dirty Slippers zenekar saját facebook oldalán hirdeti alsónadrágos koncertjét. És komolyan gondolták. Képeket is ígértek.

A stúdióban Csík János a 25 éves visszatekintés közben elmesélte, hogy mi történt 11 évvel ezelőtt. „Később tudtam meg, hogy milyen súlyos volt a történet. Amikor már elteltek évek, egyszer Kecskeméten voltam a város főterén, egy ballagási Csík Zenekarünnepségen muzsikáltunk. Az ilyen nagyobb rendezvényeken, mindig van egy mentőautó, és valahogy úgy pakoltuk a cuccainkat, hogy elmentünk mellette. Ott állt a mentőautó mellett az orvos, odajött, és gratulált, hogy milyen szépen sikerült a műsor, és megemlítette, hogy milyen szépen énekelek ahhoz képest, hogy kétszer kellett újraéleszteni. Óriási megdöbbenés volt, földbe gyökerezett a lábam, de kiderült, hogy ő volt az az orvos, aki kioperált 11 éve az autó roncsaiból. Neki köszönhetem az életet – de azt nem tudtam, hogy kétszer haltam meg. Mindig azt tudtam, hogy csak egyszer.”

A műsorban zenei műfajok összeölelkezéséről, és új barátságáról is szó esik: A népzene magához karolta a rockzenét.

Pál István SzalonnaJó erőben, jó formában érkezett a Hallgass Hazait műsorba Pál István Szalonna. Idén nyáron több fontos állomás is szerepelt az életében, de talán a legfontosabb, ahogy meséli: „Kimondtam a boldogító igent Kárpátalján, szülőfalumban, a Viski Református Templomban. A feleségem is szülőfalumbeli – tizen-egynéhány év után újra egymásra találtunk, és megvolt a lakodalom. Ez is egy nagyon jó mulatság volt, hiszen körülbelül 70-80 zenész cimborám – a Fonó Zenekar, Csík Zenekar, Állami Népi Együttes Cigányzenekara, Szalonna és Bandája – tehát jó sok banda ott volt, és nonstop muzsikáltak. Így indultam a nyárnak. A boldogító igen után nem sokkal elutaztunk Washingtonba, a Smithsonian Folklife Festival-ra, ahol körülbelül százhúsz- százharmincan képviseltük Magyarországot…”

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt