Zene – Szépség – Harmónia

Sztárportré
magyarzene

magyarzene

Zene - sztárportréA Sztárportré 2012-ben is hozta a téma-ötleteket, és a közismerteket, akik elmondták gondolataikat. Meghallgatható összeállítás erősségekről, és gyengékről, élményekről, és felismerésekről: Csongrádi Kata, Dobrády Ákos, Horváth Charlie, Orbán József, Révész Sándor, és Sütő Enikő.

Csongrádi Kata : „A szeszély arra való, hogy tudomásul vegyük, hogy van, és uralkodjunk rajta. Ne bántsunk meg senkit azzal, hogy ma ilyenek vagyunk, holnap olyanok – mint az időjárás -, hanem egyfajta egyensúlyt teremtsünk a lelkünkben, és ez által a környezetünkben is.

Anyukám arra tanított, hogy hosszú távon minden kiderül. Tehát, ahogy a házasságban nem érdemes linkeskedni, mert kiderül, úgy ezen a pályán sem érdemes linkeskedni. Értem ezalatt, hogy soha, semmilyen feladatot nem szabad letegezni – én ezt így hívom -, tehát nem szabad félvállról venni. Soha egyetlen alkalommal sem szabad készületlenül kimenni a közönség elé. Aki erre a pályára megy, annak minden nap edzésben kell lenni, mint a sportolóknak…”

Sütő Enikő: „Számomra is egy új felfedezés, hogy a gondolataimat is megrendszabályozhatom. A felbukkanó gondolatok miatt, ha azok esetleg negatívak, akkor sem teszek magamnak szemrehányást, hanem megengedem, hogy legyenek, elengedem őket, és próbálok tudatosan gondolkodni. Harmónia, úgy gondolom, hogy a pillanatban van, és az élet mindezt megtesz, hogy ebből kizökkentsen…

Egyre többször tapasztalom, hogy nincsenek tények, csak interpretációk: tehát például ugyanarról a megtörtént eseményről, én magam is gondolhatok egészen szélsőségesen mást is, és ahány ember, annyi félét gondolhat – ugyanarról a dologról. Ez engem ahhoz segít hozzá, hogy ne csak magam, hanem a többieket is megértsem magam körül. Végtelen számú igazság létezik – jegyezte meg a műsorvezető, mire Enikő: Igen, és ezeknek az igazságoknak az összehangolása, csak egy közös nevező alapján lehetséges, amit úgy hívnak, hogy szeretet.”

Dobrády Ákos vegyésznek is tanult, jelenleg dalszerző, előadó – tehát nem kimondottan énekes – ahogy ő mondja. „Nem indulnék el egy Megasztáron, vagy egy X Faktoron, mert énekügyileg nem tudok bemutatni technikai bravúrokat. Megírom a saját magam dalait, szövegeit, azt előadom – és talán át is tudok az előadáson keresztül valamit adni, ami megérinti az embereket. Én így működöm, erről szól az én tevékenységem.”

Horváth Charlie balettosnak készült, és a mai napig összejár a balettosokkal, színész barátokkal. „Én nem énekes vagyok, hanem zenész. Ezért szeretnek a zenészek engem, mert nálunk nincs olyan, hogy ütemtévesztés, mert pontosan tudom, hogy mi hol van. A fiam, Ákoska, aki ugyancsak zenész, nélkülem nőtt fel… Amikor már tizenvalahány éves volt, és megragadtam itthon, el kellett telni jó pár évnek, mert csak forgatta a szemeit, és nem hitte el, hogy itthon vagyok. Nagyon nehéz dolog volt, de talán az Isten akarta így…”

Orbán József: „Akik a gyerekműsorra eljönnek, azoknak a nagy része szülővel jön, tehát annyira jónak kell lenni annak a műsornak, hogy a felnőttek is nagyon jól érezzék magukat. A gyerekeket gyereknek nézzük, de nem úgy kezeljük, hanem mint egy koncertre látogató embert. Ők ugyanúgy őrjöngnek ott a bulin, ugyanúgy tapsolnak, sikítoznak, énekelnek, mint ahogy a felnőtt műsorokban. Csak itt másfajta szövegekre szól a country muzsika.”

Révész Sándor is mesélt, a hatalmas hajdúszoboszlói nyarakról, a hatvanas évekről, amikor – ahogy ő mondja: „Valahogy felfogásban is hozott ez egyfajta sokkal lazább áramlatot… Trafikokban vásárolható, színésznőkről készült meztelen fotók, ha jól emlékszem 2 forintért, fekete fehérben…”

A Sztárportré válogatás itt meghallgatható:

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt