Keresés
Close this search box.

Zene – Szépség – Harmónia

Sztárportré

Zene - sztárportréA Sztárportré 2012-ben is hozta a téma-ötleteket, és a közismerteket, akik elmondták gondolataikat. Meghallgatható összeállítás erősségekről, és gyengékről, élményekről, és felismerésekről: Csongrádi Kata, Dobrády Ákos, Horváth Charlie, Orbán József, Révész Sándor, és Sütő Enikő.

Csongrádi Kata : „A szeszély arra való, hogy tudomásul vegyük, hogy van, és uralkodjunk rajta. Ne bántsunk meg senkit azzal, hogy ma ilyenek vagyunk, holnap olyanok – mint az időjárás -, hanem egyfajta egyensúlyt teremtsünk a lelkünkben, és ez által a környezetünkben is.

Anyukám arra tanított, hogy hosszú távon minden kiderül. Tehát, ahogy a házasságban nem érdemes linkeskedni, mert kiderül, úgy ezen a pályán sem érdemes linkeskedni. Értem ezalatt, hogy soha, semmilyen feladatot nem szabad letegezni – én ezt így hívom -, tehát nem szabad félvállról venni. Soha egyetlen alkalommal sem szabad készületlenül kimenni a közönség elé. Aki erre a pályára megy, annak minden nap edzésben kell lenni, mint a sportolóknak…”

Sütő Enikő: „Számomra is egy új felfedezés, hogy a gondolataimat is megrendszabályozhatom. A felbukkanó gondolatok miatt, ha azok esetleg negatívak, akkor sem teszek magamnak szemrehányást, hanem megengedem, hogy legyenek, elengedem őket, és próbálok tudatosan gondolkodni. Harmónia, úgy gondolom, hogy a pillanatban van, és az élet mindezt megtesz, hogy ebből kizökkentsen…

Egyre többször tapasztalom, hogy nincsenek tények, csak interpretációk: tehát például ugyanarról a megtörtént eseményről, én magam is gondolhatok egészen szélsőségesen mást is, és ahány ember, annyi félét gondolhat – ugyanarról a dologról. Ez engem ahhoz segít hozzá, hogy ne csak magam, hanem a többieket is megértsem magam körül. Végtelen számú igazság létezik – jegyezte meg a műsorvezető, mire Enikő: Igen, és ezeknek az igazságoknak az összehangolása, csak egy közös nevező alapján lehetséges, amit úgy hívnak, hogy szeretet.”

Dobrády Ákos vegyésznek is tanult, jelenleg dalszerző, előadó – tehát nem kimondottan énekes – ahogy ő mondja. „Nem indulnék el egy Megasztáron, vagy egy X Faktoron, mert énekügyileg nem tudok bemutatni technikai bravúrokat. Megírom a saját magam dalait, szövegeit, azt előadom – és talán át is tudok az előadáson keresztül valamit adni, ami megérinti az embereket. Én így működöm, erről szól az én tevékenységem.”

Horváth Charlie balettosnak készült, és a mai napig összejár a balettosokkal, színész barátokkal. „Én nem énekes vagyok, hanem zenész. Ezért szeretnek a zenészek engem, mert nálunk nincs olyan, hogy ütemtévesztés, mert pontosan tudom, hogy mi hol van. A fiam, Ákoska, aki ugyancsak zenész, nélkülem nőtt fel… Amikor már tizenvalahány éves volt, és megragadtam itthon, el kellett telni jó pár évnek, mert csak forgatta a szemeit, és nem hitte el, hogy itthon vagyok. Nagyon nehéz dolog volt, de talán az Isten akarta így…”

Orbán József: „Akik a gyerekműsorra eljönnek, azoknak a nagy része szülővel jön, tehát annyira jónak kell lenni annak a műsornak, hogy a felnőttek is nagyon jól érezzék magukat. A gyerekeket gyereknek nézzük, de nem úgy kezeljük, hanem mint egy koncertre látogató embert. Ők ugyanúgy őrjöngnek ott a bulin, ugyanúgy tapsolnak, sikítoznak, énekelnek, mint ahogy a felnőtt műsorokban. Csak itt másfajta szövegekre szól a country muzsika.”

Révész Sándor is mesélt, a hatalmas hajdúszoboszlói nyarakról, a hatvanas évekről, amikor – ahogy ő mondja: „Valahogy felfogásban is hozott ez egyfajta sokkal lazább áramlatot… Trafikokban vásárolható, színésznőkről készült meztelen fotók, ha jól emlékszem 2 forintért, fekete fehérben…”

A Sztárportré válogatás itt meghallgatható:

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Pokolgép zenekar

Az új énekes leleplezése, elképesztő riffek és irodalom teszi hidegrázóssá a Pokolgép dalát

A januári tagcsere után új videóklipes dallal jelentkezik a magyar rockzene ikonikus alakulata, a Pokolgép. A szóban forgó szám megjelenése több szempontból is kiemelkedő fontosságú. Egyrészt egy izgalmas versfeldolgozásról beszélünk, de ami még tovább fokozza a hanganyag különlegességét, az az, hogy ebben lehet először a banda új énekesét hallani.

Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) - tisztújítás

EJI tisztújító Választógyűlés a BMC -ben

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdte tisztújításának folyamatát. Ennek első lépéseként a Budapest Music Centerben Választógyűlést tartottak és megválasztották az EJI munkáját koordináló döntéshozó szerv, az új Küldöttgyűlés tagjait.

Iceboyz zenekar

Szinti-poppal indult az Iceboyz

Az Iceboyz első dala hangulatában igazi 80 -as évekbeli szinti-pop. A szöveg felejtős, de ez a stílus amúgy sem erről híres, a zene viszont hozza amit kell.

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.