Ők lettek a Fonogram-díjak 2022-es nyertesei!

Fonogram MAHASZ 2022
Vajon hogyan fogadták a nyertesek a díjakat?

Régi sztárzenekarok és új közönségkedvencek az idei díjazottak között!

Tizenkilencedik alkalommal adták át a Fonogram-Magyar Zenei Díjakat. A Fonogram-nap nevű interaktív műsorfolyam során az egyes zenei kategóriák nyerteseire izgalmas videók formájában derült fény. A 25 fős szakmai zsűri 18 műfaji kategóriában ítélt oda díjakat.

A két életműdíjas – a Piramis zenekar és Komjáthy György – mellett nyilvánosságra hozták azt is, hogy ki nyerte #azévslágere közönségszavazást. Szakmai elismerésben részesült az Irie Maffia, a Blahalouisiana, az Ivan & The Parazol, a New Level Empire, Beton.Hofi, valamint a Thy Catafalque.

A speciális zenei kategóriákat az Apostol, az Amoeba, a Rutkai Bori Banda, a Dresch Quartet és a Góbé Zenekar nyerték.

Az év felfedezettje mezőnyében ZÓRA győzedelmeskedett, míg az év hangfelvétele kategóriában közönségszavazás során a VALMAR x Manuel produkció „Éget a nap” című dalára szavaztak a legtöbben.

Idén is kitüntetett nemzetközi figyelmet kapott a Fonogram-Magyar Zenei Díj: a külföldi nyertesek közül az olasz Måneskin hivatalos Facebook-oldalán posztolt a díjról, míg Joel Corry és a nyáron Magyarországon koncertező Mdou Moctar videóüzenetet küldtek.

Díjat nyert továbbá Adele, Bruno Mars és Anderson .Paak Silk Sonic projektje, illetve slowthai.

Immáron harminc éve a legjobb zenék díja: ez a Fonogram-Magyar Zenei Díj. De miből is áll ez a 

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) három évtizede minden évben odaítéli a különböző zenei stílusok hazai és nemzetközi legjobbjainak az őket megillető szakmai elismeréseket.

Fonogram-nap a díjak és a zene jegyében

Egész napos interaktív, szinkronizált műsorfolyam a Fonogram – Magyar Zenei Díj weboldalán, valamint párhuzamosan 4 közösségi média felületén (Facebook, YouTube, TikTok, Instagram).

Szakmai szavazás: zenészek és a zeneiparban dolgozók ítélték oda a díjakat most is!

A zenei szakemberekből, újságírókból és zenészekből álló, összesen 25 tagú szakmai zsűri az első körös szavazás során a beérkezett, idén ismét rekord mennyiségű, mintegy 1400 nevezés közül választotta ki 18 kategória 5-5 (holt verseny esetén 6) jelöltjét. Közülük kerültek ki a második forduló voksainak összesítését követően a nyertesek.

Hogyan fogadták a nyertesek a díjat? Az átadóról készült videóból kiderül!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.

Karácsonyi koncert Oroszlányban

3 évszázad legszebb karácsonyi dalai

Thén Róbert (ének) és Orbán Gábor (orgona) előadásában többek közt olyan dalok csendülnek fel, mint Schubert Ave Máriája, vagy az Adeste fideles.

Gorlo Volka

Gorlo Volka és a Titok, avagy a múltadban jártam

Két évvel bemutatkozó anyaguk után ismét egy kiadvánnyal örvendeztette meg közönségét a felvidéki Gorlo Volka. A Titok című album úgy mutatja meg a formáció újabb oldalát, hogy közben hű marad a csapat jól ismert zeneiségéhez.

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt