Keresés
Close this search box.

Azok számára is lehet újdonság, akik már eddig kívülről fújják az összes Csinibaba-dalt

Csütörtökön rendezik meg a Csinibaba Táncdalfesztivált a Budapest Parkban, ahol a Katona József Színház művészei, vendégművészek és a Parkban gyakran megforduló fellépők adják elő az 1960-as évek slágereit és táncdalait, korhű jelmezekben. A Csinibaba Táncdalfesztivál a koncert és a színház fúziójából jött létre és 2023 tavaszán csaknem tízezer ember előtt debütált a Budapest Parkban – áll a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, két különböző műfaj képviselőinek ereje egyesül ezen az estén, hogy közösen alkossanak valami meghökkentőt, valami újat.

Az este gerincét a legendás Csinibaba című film betétdalai, illetve az 1960-as évek kultikus táncdalai adják, meglepő formákban, sajátos feldolgozásokban. A koncert-show egy különleges időszakba és miliőbe kalauzolja a nézőket.

A Vajdai Vilmos rendezte előadás azok számára is tartogat újdonságot, akik a tavalyi élmény után ismét megnéznék a produkciót – írják, hozzátéve: a közönségtől azt kérik, hogy aki teheti, korabeli, az 1960-as évekre jellemző stílusú ruhában érkezzen, így téve autentikusabbá a hangulatot.

A közleményben kiemelik, hogy a közönség visszajelzése alapján a műsort egyaránt élvezték a zenerajongók és a színház elkötelezett közönsége, ezért döntöttek úgy, hogy az idén is színpadra állítják. Közösen sikerült a műfaji korlátokon átívelő műsort alkotni, és újfajta megközelítést mutatni a közönségnek, amely által a könnyűzene rajongói találkozhatnak a színház világával, és fordítva, ami a Budapest Park egyik fontos küldetése – írják a közleményben.

Színészek és zenészek megfelelő egyvelege

Tavaly a színház fennállásának 40. évfordulója alkalmából rendezték meg a Csinibaba Táncdalfesztivált. Mint Máté Gábor igazgatót idézik, a színház társulata egy eddig ismeretlen terepen mutathatta meg magát. “Az az elsöprő siker, amit végül a produkció aratott, minden várakozásunkat felülmúlta. Örülünk, hogy lehetőségünk van a ráadásra” – idézik az igazgatót.

Az est fellépői között van vendégművészként Csákányi Eszter, Nagy Ervin és Thuróczy Szabolcs, valamint a színház szinte teljes társulata.

A fellépő énekesek között van Bagossy Norbert, Beck Zoli, Bérczesi Róbert, Beton.Hofi, Járai Márk, Jónás Vera, Kollár-Klemencz László, Lábas Viki, Németh Juci, Péterfy Bori, Sena Dagadu, Sisi, Vitáris Iván és Balla Máté.

A zenét a Meggyes Ádám (Nart Orchestra Bigband) vezette, fúvósokkal, vonósokkal, vokalistákkal és ütősökkel kiegészített kísérőzenekar szolgáltatja, amelynek tagjai között van Dési Tamás “Guba” (dob), Szekér Ádám (gitár), Matus Péter (basszusgitár) és Premecz Mátyás (billentyűk). A zenekarhoz az este során újabb és újabb katonás színészek és parkos előadók csatlakoznak.

A produkció látványtervezője Schnabel Zita, stylistje Giliga Ilka, zenei vezetője Szepesi Mátyás, koreográfusa Duda Éva.

(MTI)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Keszthely Fülesbagoly

Keszthelyi zenei díjat is átadnak augusztusban

Duna-parti wellnesst nyerhetnek a Balaton partján A tavalyi évhez hasonlóan idén augusztus 3-án is megrendezik a Balaton-parton, egészen pontosan Keszthelyen a Fülesbagoly Tehetségkutatót. A döntős

Vitorlás kötél

Vitorlás kötélzet: átfogó útmutató (X)

A hajókötélzet megfelelő használata nélkül a vitorlás hajók irányítása és működtetése gyakorlatilag lehetetlen lenne. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a vitorlás kötelek rendszerének alapjait, főbb elemeit, karbantartását, biztonsági előírásait, valamint a megfelelő kötélzet kiválasztását és vásárlását.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt