Keresés
Close this search box.

Különleges filmes esemény helyszíne lesz Veszprém

Változatos ingyenes zenei programok, köztük a Budapest Bár, Kaláka, Szirtes Edina Mókus, és Koszika koncertje mellett több DJ is várja a közönséget a jövő szerdán kezdődő MOZ.GO fesztiválon.

A június 15-ig tartó esemény a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program szervezésében három városban, Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádi várja a filmbarátokat – tájékoztatták a szervezők az MTI-t szerdán.

Első nap, június 12-én a veszprémi Fotonban Dj Elf eklektikus szettjeiben előkerül a hip-hop, a disco és egyéb elektronikus zenei műfajok is.

Betiltott film, zenekari kísérettel

Június 13-án szintén a Fotonban élő zenei kísérettel lesz látható Sugár Pál és Lázár Lajos 1929-ben készített, erotikus jelenetei miatt sokáig betiltott izgalmas bűnügyi melodrámája, a Rabmadár, amelyben Anna, a női börtön rabja, egyetlen éjszakára elhagyhatja a fogságot, és felkeresi a férfit, aki szerelmük hajnalán bűnbe sodorta. Később ugyanott két filmes kötődésű DJ, Sam Starion & El Bublo szórakoztatja a közönséget.

Június 14-én a Koszika-duó ad koncertet. Az Erdélyi mesék című koncerten a magyar, román, cigány muzsika gazdag zenei szövevényét ötvözik a neo soul, a reggae és a bossa nova műfajával. Ugyanaznap lesz látható Nagy Anikó Mária és Lukácsy György Az 1968 – Egy szerelem rekonstrukciója című, műfajt teremtő alkotása. A vetítés után a film betétdalainak énekese, Koszika jazzénekesként ad koncertet, majd a közismert színész és rendező, Szabó Simon szórakoztatja a közönséget DJ-ként.

Június 14-én Veszprémben a Filmio Fröccsteraszon lép fel az 55 éves Kaláka együttes, majd őket követi a színpadon a Budapest Bár koncertje.

Június 15-én a Fotonban Szirtes Edina Mókus lép fel, majd a tejszínhab.zenekart ismerheti meg a közönség. Az öttagú formáció klasszikus szövegeket (Arany János, Petőfi Sándor, William Shakespeare, Georg Büchner) a konvenciók megkerülésével, modern hangon szólaltatnak meg – írják a tájékoztatóban. Este 21 órától a Fotonban A magyar film hőskora címmel ad koncertet a Hot Jazz Band, utána pedig DJ titzkrisztián vinyl (bakelit) lemezekről játssza a szettjeit. Vele párhuzamosan DJ LVL és Infraghandi tart filmes afterparty-t.

Egyébként a Magyar Filmakadémia védnökségével rendezendő fesztiválon 12 helyszínen mintegy 100 magyar filmet láthat a közönség.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Keszthely Fülesbagoly

Keszthelyi zenei díjat is átadnak augusztusban

Duna-parti wellnesst nyerhetnek a Balaton partján A tavalyi évhez hasonlóan idén augusztus 3-án is megrendezik a Balaton-parton, egészen pontosan Keszthelyen a Fülesbagoly Tehetségkutatót. A döntős

Vitorlás kötél

Vitorlás kötélzet: átfogó útmutató (X)

A hajókötélzet megfelelő használata nélkül a vitorlás hajók irányítása és működtetése gyakorlatilag lehetetlen lenne. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a vitorlás kötelek rendszerének alapjait, főbb elemeit, karbantartását, biztonsági előírásait, valamint a megfelelő kötélzet kiválasztását és vásárlását.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt