Lövöldőzés kísérte Pátkai Rozina új dalát!

Pátkai Rozina
Hatmillió emberhez hasonlóan mi is reméljük, hogy még viszontláthatjuk és -hallhatjuk a sorozatban!

Akciódús jelenetben sem bicsaklott meg Rozina hangja!

Pátkai Rozina énekesnő Partokoncímű dala Benkő Dávid zongorista (Paso, Subtones) közreműködésével az FBI International című, Budapetsten forgatott amerikai filmsorozatban debütált április végén, az egyik legnézettebb amerikai televíziós csatornán, a CBS-en.

A sorozat legutóbbi epizódjában egy dunai hajó bárjában énekelt Rozina, amikor fegyveresek csaptak le a hajóra, és lövöldözés tört ki!

Nem hittem volna, hogy egy saját, magyar nyelvű dalom egy amerikai sorozat akciójelenetében fog először felcsendülni élőben, ráadásul az én előadásomban

– meséli Rozina, akit az FBI-franchise egyik sorozatának rendezője több hazai előadóművész közül választott ki a szerepre.

A dal – aminek videója innen nézhető meg – sok hónappal ezelőtt született, egyértelmű volt, hogy egy avatott, nagyszerű társelőadóval szeretném eljátszani azt a forgatáson. Benkő Dávid billentyűs, zongoristát régóta ismerem, nem volt kérdés, hogy vele szeretnékebben a szerepben együtt dolgozni.

A dalról és a forgatás élményéről Dávid is mesélt nekünk: 

A kedvenc zenéimben kulcsszerepet játszik az őszinteség és a hitelesség, ezért nagyon szeretem, amikor egy előadó saját maga írja a zenét és a dalszöveget is.

Partokon egyszerre tartalmaz elvontabb képeket és teljesen hétköznapi momentumokat is, amelyek remekül passzolnak a Rozinára jellemző letisztult, ugyanakkor kifejező előadásmódhoz. Izgalmas élmény volt előadni ezt a szép magyar dalt egy nemzetközi filmes produkcióban.

A Partokon című dalhoz live session videó is készült, amelyet Bekő Bozó, Krokovay Ábel, Megyeri Dániel és Laki Lukács készített. A hangot és a produceri utómunkálatokat Rozina férje, Fenyvesi Márton jegyzi.

Pátkai Rozina olasz felmenőkkel is rendelkező énekesnő, bossa novát játszó együttesével vált ismertté, amellyel számos hazai és nemzetközi versenyen ért el sikereket. 2016-ban indult „Minka” elnevezésű projektje, amely az elektronikus zenét és a magyar költészetet ötvözi. Férje Fenyvesi Márton, gitáros, zeneszerző, hangmérnök. Három közös gyermekük van.

Rozina magyar bölcsész- és angol szakos nyelvtanári diplomája után elvégezte az Etűd Zeneművészeti Szakközépiskola jazzének-szakát Winand Gábor tanítványaként, később pedig prozódia tantárgyat oktatott ugyanitt. A tanítás mellett újságíróként is tevékenykedett, miközben a budapesti Holisztikus Oktatási Intézetben alternatív mozgás- és masszázsterapeutaként végzett.

Zenei pályája a középiskolában indult, ahol Rakéta néven improvizatív rockot játszó zenekart alapított. Később klasszikus éneket tanult, első mestere Farkas Katalin, majd később Bátori Éva operaénekesnő volt. Gitározni Víg Mihálynál (Balaton, Trabant) tanult.

Pátkai Rozina és zenekara különböző formációkban 2010 óta koncertezik rendszeresen Budapesten és vidéken. 2011-től vezeti saját jazz-zenekarát, triójának tagjai Ifj. Tóth István gitárművész és Ávéd János szaxofonos, kortárs zeneszerző. Minka live actjében Bernáthy Zsiga techno zenésszel lép fel. A formáció koncertjein Karcis Gábor médiaművész működik közre rendszeresen. Az EM9O formációban Erdély Miklós verseit zenésíti meg intermédia hallgató osztálytársaival, Bácsi Barnabás gitárossal és Melykó Richárd színész, költővel. 2012 óta kizárólag szabadúszó előadóművészként, dalszerzőként dolgozik.

„Minka” nevű zenei projektjét 2016-ban indította útjára: ebben az elektronikus zenével ötvözi a klasszikus és kortárs költők megzenésített verseit.

A zenélés mellett szobrászattal is foglalkozik, de Minka néven az utóbbi években fotókat, rajzokat és grafikákat készít, melyeket „Minka” néven állít ki.

Hatmillió emberhez hasonlóan mi is reméljük, hogy még viszontláthatjuk és -hallhatjuk a sorozatban!

A borítókép Zsolyómi Norbert munkája!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

NLP zenekar

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.