Keresés
Close this search box.

Esztergomban irtottuk a szúnyogot

Tulpa zenekar
Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
Tavaly, a Covid-19 miatt elhalasztott Sportalshow fesztivál helyett több kisebb bulit szerveztek inkább az esztergomi rockklubosok, idén azonban mégis volt egy kisebb fesztecske.

Július 31. -én kolléganőnk a Tisza – tavi (opera) Fesztiválról tudósított, így gondoltam én elugrom Esztergomba egy fél órácskára rock zenét hallgatni. Ahogy az a beharangozóban is volt (magyarzene.eu/irtsd-a-szunyogot-sportalshow-helyett-kicsi-banzaj/), ez egy “fesztecske” így nem is számítottam több ezres tömegre. A szombati első fellépő, a Tulpa zenekar tökéletesen megalapozta a buli hangulatot, láthatóan ők is élvezték a koncertet nemcsak a közönség. A szinpadi “élő” játékuk – kiemelve az énekes Székely Marci színészi játékát – egyértelműsítette, hogy ez a zene élő koncerteken az igazi. Ezt alátámasztotta a következő fellépő, a Z!ENEMi is. Döbennetes áhitattal és erővel indítva ragadtak magukkal. A két napos program többi fellépőjétől elnézést kérek, biztos vagyok benne, hogy ők is tökéletes produkcióval álltak közönség elé.

Z!ENEMi zenekarMinden elismerésem a szervezőké és a zenekaroké. Bár az “Írtsd a szúnyogot!” fesztiválocska jelző kapott, a közönség sem volt több ezres, mind a szervezés, mind a zenekarok előadása tökéletesen fesztiváli volt.

Kritika: nem volt szúnyog.

A két zenekar Facebook oldala:

Igazi fesztivállal zárul a Fülesbagoly 2021!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Pokolgép zenekar

Az új énekes leleplezése, elképesztő riffek és irodalom teszi hidegrázóssá a Pokolgép dalát

A januári tagcsere után új videóklipes dallal jelentkezik a magyar rockzene ikonikus alakulata, a Pokolgép. A szóban forgó szám megjelenése több szempontból is kiemelkedő fontosságú. Egyrészt egy izgalmas versfeldolgozásról beszélünk, de ami még tovább fokozza a hanganyag különlegességét, az az, hogy ebben lehet először a banda új énekesét hallani.

Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) - tisztújítás

EJI tisztújító Választógyűlés a BMC -ben

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdte tisztújításának folyamatát. Ennek első lépéseként a Budapest Music Centerben Választógyűlést tartottak és megválasztották az EJI munkáját koordináló döntéshozó szerv, az új Küldöttgyűlés tagjait.

Iceboyz zenekar

Szinti-poppal indult az Iceboyz

Az Iceboyz első dala hangulatában igazi 80 -as évekbeli szinti-pop. A szöveg felejtős, de ez a stílus amúgy sem erről híres, a zene viszont hozza amit kell.

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt