Keresés
Close this search box.
Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
Az Iceboyz első dala hangulatában igazi 80 -as évekbeli szinti-pop. A szöveg felejtős, de ez a stílus amúgy sem erről híres, a zene viszont hozza amit kell.

Az Iceboyz Fékeztél című dala egy bulis nóta, témáját tekintve azonban inkább fájdalmas és melankolikus. Energikus intróval robban be, hozza a Bobby Orlandós Hi-NRG tempót, egy laza EDM.

A fiúk azt állítják, hogy zenéjük, világuk tele van korhű, ám mégis modern megszólalásra törekvő hangzásokkal. Azt hiszem annál már idősebb vagyok, hogy ezt elfogadjam, maradjunk annyiban, hogy korhű. Még a fotóik is hozzák kicsit az AHA érzést, és itt az AHA zenekarra gondolok. Persze ahhoz, hogy a “régi” nevek nyomába érjenek, kicsit komolyabban kell majd venniük a szövegírást és nem árt ha a ritmushoz kitalálnak legalább néhány emlékezetes szintetizátor riff -et is.

Kezdésnek mégis kiváló a Fékeztél, nekem egyből hozta a tükörgömbös diszkó érzést. A fiúk tarsolyában már van néhány dal és remélem, hogy lesz folytatás. Úgy érzem elég nagy hiány van új magyar szinti-pop -ból.

Az Iceboyz 2023-ban alakult, a duó tagjai, Fodor Szabi és Nagy Dani alföldi gyerekek, de csak a fővárosban ismerték meg egymást tanulmányaik során. Nemrég nyertek egy Sajó Dávid által is zsűrizett Orange Termek pályázatot, és sok tervük van még erre az évre, vannak már kész dalok a tarsolyukban, érdemes lesz figyelemmel követni őket.

Én szurkolok nekik, van bennük valami. Ha ügyesek és képesek fejlődni, jobban elő fog bújni. Elférne még pár új szinti-pop zenekar a magyar zenei palettán.

Link: Iceboyz – Fékeztél

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt