Keresés
Close this search box.

Irtsd a szúnyogot! – Sportalshow helyett kicsi banzáj!

Irtsd a szúnyogot! – Sportalshow helyett
Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
Az esztergomi Sportalsó klub fesztiválja, a Sportalshow idén is elmarad. A szervezők inkább egy kisebb rendezvényt tartanak, legalább akkora lelkesedéssel!

Tavaly, a Covid-19 miatt elhalasztott Sportalshow fesztivál helyett több kisebb bulit szerveztek inkább az esztergomi rockklubosok, idén azonban mégis lesz egy kisebb fesztecske. Az okokról a szervezők a következőket mondták:

Valahol a véletlen szüleménye ez az egész, ugyanis ez igazából két külön buli, csak adtunk neki egy hangzatos nevet, és két este is mulatunk egy kicsit! Igyekeztünk úgy keverni a lapokat, hogy mindenki találjon mindkét nap kedvére valót, olyan előadókból, akiket mi kifejezetten szeretünk! – mondta Szénégető Richárd, a fesztivál egyik szervezője.

Mi legyen a név, mi legyen a név? Nem volt egyszerű, mert mindenképpen el akartam kerülni az áthallást, mint a Sportalshow esetében, és ahogy ücsörögtem a Sportkülső új helyszínén, megtámadott egy falka szúnyog! Hát nem is kellett tovább gondolkodjak! – osztotta meg a név rejtelmeit Turai Zsolt, vagyis Bozsó, a fesztivál másik szervezője.

Az eseményen fellépő nyolc banda között találunk már-már legendás formációt, kipróbált veteránokat, és egészen friss csapatot is, a grungetól a death metalig. Különlegességekkel tűzdelt programokra is számíthatunk, ugyanis az esztergomi CYD-nek ez lesz a 10. éves jubileumi koncertje, ami egyben lemezbemutató és lemezmegjelenés is. Az Exodikon és a Beneath The Void szintén a közelmúltban megjelent lemezét mutatja helyezi a fókuszba, míg a Tulpa erős esztergomi kötődéssel bíró legénysége először játszik a városban.

 • ørdøg zenekar07. 30. (Péntek)
  Don Gatto
  CYD – 10 éves jubileumi és lemezbemutató koncert
  Beneath The Void
  Exodikon
 • 07. 31. (Szombat)
  Action
  Ørdøg
  Z!Enemi
  Tulpa

A fesztivál helyszíne a Sportkülsőt befogadó Fesztiválsziget, ami az esztergomi Rugby Club Hostelben található, a Nagy-Duna sétány 1. szám alatt.

A két napos bérlet 4000 Ft-ba kerül, a napijegyek pedig 2500 Ft-ba!

Az esemény linkje:
facebook.com/events/384286749598592/

 

Torockón búcsúzik a Kistehén!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Pokolgép zenekar

Az új énekes leleplezése, elképesztő riffek és irodalom teszi hidegrázóssá a Pokolgép dalát

A januári tagcsere után új videóklipes dallal jelentkezik a magyar rockzene ikonikus alakulata, a Pokolgép. A szóban forgó szám megjelenése több szempontból is kiemelkedő fontosságú. Egyrészt egy izgalmas versfeldolgozásról beszélünk, de ami még tovább fokozza a hanganyag különlegességét, az az, hogy ebben lehet először a banda új énekesét hallani.

Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) - tisztújítás

EJI tisztújító Választógyűlés a BMC -ben

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdte tisztújításának folyamatát. Ennek első lépéseként a Budapest Music Centerben Választógyűlést tartottak és megválasztották az EJI munkáját koordináló döntéshozó szerv, az új Küldöttgyűlés tagjait.

Iceboyz zenekar

Szinti-poppal indult az Iceboyz

Az Iceboyz első dala hangulatában igazi 80 -as évekbeli szinti-pop. A szöveg felejtős, de ez a stílus amúgy sem erről híres, a zene viszont hozza amit kell.

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.