Irtsd a szúnyogot! – Sportalshow helyett kicsi banzáj!

Irtsd a szúnyogot! – Sportalshow helyett
Z. László

Z. László

Az esztergomi Sportalsó klub fesztiválja, a Sportalshow idén is elmarad. A szervezők inkább egy kisebb rendezvényt tartanak, legalább akkora lelkesedéssel!

Tavaly, a Covid-19 miatt elhalasztott Sportalshow fesztivál helyett több kisebb bulit szerveztek inkább az esztergomi rockklubosok, idén azonban mégis lesz egy kisebb fesztecske. Az okokról a szervezők a következőket mondták:

Valahol a véletlen szüleménye ez az egész, ugyanis ez igazából két külön buli, csak adtunk neki egy hangzatos nevet, és két este is mulatunk egy kicsit! Igyekeztünk úgy keverni a lapokat, hogy mindenki találjon mindkét nap kedvére valót, olyan előadókból, akiket mi kifejezetten szeretünk! – mondta Szénégető Richárd, a fesztivál egyik szervezője.

Mi legyen a név, mi legyen a név? Nem volt egyszerű, mert mindenképpen el akartam kerülni az áthallást, mint a Sportalshow esetében, és ahogy ücsörögtem a Sportkülső új helyszínén, megtámadott egy falka szúnyog! Hát nem is kellett tovább gondolkodjak! – osztotta meg a név rejtelmeit Turai Zsolt, vagyis Bozsó, a fesztivál másik szervezője.

Az eseményen fellépő nyolc banda között találunk már-már legendás formációt, kipróbált veteránokat, és egészen friss csapatot is, a grungetól a death metalig. Különlegességekkel tűzdelt programokra is számíthatunk, ugyanis az esztergomi CYD-nek ez lesz a 10. éves jubileumi koncertje, ami egyben lemezbemutató és lemezmegjelenés is. Az Exodikon és a Beneath The Void szintén a közelmúltban megjelent lemezét mutatja helyezi a fókuszba, míg a Tulpa erős esztergomi kötődéssel bíró legénysége először játszik a városban.

 • ørdøg zenekar07. 30. (Péntek)
  Don Gatto
  CYD – 10 éves jubileumi és lemezbemutató koncert
  Beneath The Void
  Exodikon
 • 07. 31. (Szombat)
  Action
  Ørdøg
  Z!Enemi
  Tulpa

A fesztivál helyszíne a Sportkülsőt befogadó Fesztiválsziget, ami az esztergomi Rugby Club Hostelben található, a Nagy-Duna sétány 1. szám alatt.

A két napos bérlet 4000 Ft-ba kerül, a napijegyek pedig 2500 Ft-ba!

Az esemény linkje:
facebook.com/events/384286749598592/

 

Torockón búcsúzik a Kistehén!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt