Keresés
Close this search box.

Romantikus este a Miskolci Szimfonikusokkal

Miskolci Szimfonikusok
Liszt Ferenc, Sibelius és Grieg szerzeményei szerepeltek a Miskolci Szimfonikus Zenekar Yamaha bérletes koncertjén hétfőn este a Művészetek Házában.

Ismét megcsodálhatta a miskolci közönség annak a YAMAHA zongorának a hangját, amely 2019-ben került a Szimfonikusok tulajdonába, és azóta egy bérletsorozat épült köré.

‒ 2019-ben tudta megvásárolni a zenekar ezt a hangszert, és igyekszünk olyan programokat összeállítani, amiben jelentős szerepet kap a zongora maga. Azért is hoztuk létre a Yamaha bérletet, a forgalmazótól engedélyt kaptunk arra, hogy a nevet is használjuk. Ez egy abszolút zongorára épülő bérlet. Tehát, vagy csak tisztán zongoraművek szólalnak meg, mint az előző koncertünkön, vagy nagyzenekari kísérettel komponált zongorás darabok, mint ma este az a-moll zongoraverseny és a Haláltánc ‒ tájékoztatott Szászné Pónuzs Krisztina, a zenekar ügyvezetője.

Olyan darabok csendültek fel a hétfői hangversenyen, amelyeket a világ minden táján imád a közönség. A műsorban elhangzott Edward Grieg a-moll zongoraversenye, Jean Sibeliustól a Valse triste Op.44., valamint Liszt Ferenc két szerzeménye, a Les Préludes és a Haláltánc. A zenekart Kanai Toshifumi vezényelte, zongorán közreműködött Jan Vojtek.

Kanai Thosifumi visszatérő vendég

“2021 novemberében hívtak meg először vendégkarmesternek egy szimfonikus bérlet koncertre. 2022-ben pedig a kalocsai Kék Madár Fesztiválon Beethoven 9. szimfóniáját játszottuk közösen, ott ízleltem meg igazán a nagy közönség és a zene örömét. Nagyon jó a Miskolci Szimfonikusokkal dolgozni, nem is munkának érzem, amit együtt csinálunk. Inkább azt mondanám, hogy olyan pozitív atmoszférát sikerült kialakítani, amivel közösen el tudjuk juttatni a jó zenét a közönségnek” – mesélte Kanai Thosifumi karmester.

A Miskolci Szimfonikusok következő hangversenyére március 9-én kerül sor a miskolci Művészetek Házában. Akkor Martucci: Notturno, Richard Strauss: Négy utolsó ének és Chausson: B-dúr szimfónia Op. 20 szerepel a műsoron. Az est karmestere Lorenzo Castriota Skanderbeg lesz.

Nyitókép: Pillanatfelvétel a koncertről (Fotó: Rogosz Péter)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Tarot kártyák is megmondták, jó lesz az idei fesztiválszezon

FesztiválszezON: jó kártyákat osztottak a SZEN-en

Április harmadik hete a kikapcsolódásról szólt a győri Széchenyi István Egyetemen Számtalan szabadidős és sportprogram, koncert, buli várta az intézmény hallgatóit és az érdeklődő külsősöket

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.