Keresés
Close this search box.
Az Aebsence zenekar tavaly november 3-án jelentette meg legutóbbi lemezét, aminek dalaiból a decemberi Dürer Kertes koncerten már adtak ízelítőt.

A gödöllői Aebsence zenekar 2022. novemberében jelentette meg 5. nagylemezét Sűrű címmel. A zenekar február 24-án a KÉK YUK-ban (Supersonic – Blue Hell) teljes egészében eljátszotta a Sűrű címet viselő albumot és természetesen a régi dalokról sem feledkeztek meg.
A lemez végre a megérdemelt fizikai formátumot is megkapta, így a lemezbemutatón már be is szerezhettétek a CD-t és az új album designjához készült pólókat is.

A lemezt itt tudod meghallgatni:  youtube.com/playlist

A zenekar 1995-ben alakult Gödöllőn. A cél a rock/metal egy olyan progresszív megközelítése volt,
amelyben a magyar népzene használata a zenekar saját innovatív stílusát erősíti.
– 1997-ben Budai Péter énekessel lett teljes a zenekar felállása, aki előző csapatában már kísérletezett hasonló ötletekkel.
– 1999-ben jelentkeztek a mára kultikussá vált Old demóval, melyen fúvós hangszereket is használtak.
– 2002. december 13-án megjelent a hazai underground színtéren, a rockzenei sajtóban és külföldön is nagy sikert aratott Unusual CD, amin furulyát és hegedűt is használtak.
– 2009-ben új dalok írásába kezdtek a második albumhoz, a direktebb, nyersebb és ösztönösebb megszólalás érdekében tudatosan elhagyva a népi hangszerek használatát.
– 2012. november 22-én debütált az …is dead című, második album online letölthető formában. Az új album megjelenésével egy időben mutatták be az első hivatalos videót is, amely a Circle Of Confusion című dalra készült.
– 2014 novemberében Karner Gábor vette át a tragikus körülmények között elhunyt Polgár Balázs helyét.
– 2017. november 3-án jelent meg a zenekar egyszerűen 3 címre keresztelt albuma. Ennél a lemeznél a korábbiaktól eltérően több dalhoz is klip készült.
– 2020 -ban Liwa László basszusgitárost Nedoluha György váltotta.
– A nyolc dalos negyedik nagylemez Sűrű címmel 2022. november 3-án jelent meg szerzői kiadásban.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt