Keresés
Close this search box.

Beck Zoltán vezetésével ismét Zenélő Egyetem

Zenélő egyetem - ZEN
A zenészek egymás közötti és a publikum irányába zajló kommunikációját is vizsgálják a Pécsi Tudományegyetemen a (PTE) Zenélő Egyetem (ZEN) kurzusán.

A baranyai felsőoktatási intézmény MTI-hez eljuttatott közleményében felidézték: a már több mint tíz esztendeje működő komplex program az eddigiekben is a populáris zenei kultúra sokféle elemét emelte be az egyetemi-tudományos térbe.
Ezúttal a PTE korábbi hallgatói, így Baksa Péter nagybőgő művész, Csurgai Zoltán hangmérnök, Guld Ádám kutató, Marton Zsanett produkciós szakember, Tóth Barbara könnyűzenei menedzser, Végh Enikő HR vezető tartanak kurzusokat, amelyeken az intézmény hallgatói vehetnek részt.
A kommünikében Beck Zoltánt, az egyetem bölcsészettudományi karának adjunktusát, a 30Y zenekar frontemberét, a ZEN vezetőjét idézve közölték: a 2022-es őszi ZEN-szemeszter “a kommunikáció témakörére fókuszál”.
A kurzus olyan kérdésekre igyekszik választ találni, mint hogy hogyan tudjuk megszólítani egymást a társadalomban, hogyan lehetünk képesek létrehozni olyan zenei hangot, ami kész a dialógusra, hogyan tudják a zenészek megszólítani egymást, és hogyan folyhat valós kommunikáció a zenei szakma, a zenészek és a közönség között – sorolta a könnyűzenész, hozzáfűzve: mindennek tudományos értelmezési kereteivel éppúgy foglalkoznak, mint ezek hétköznapi gyakorlatával.
A kommünikében felhívták a figyelmet arra, hogy a ZEN minden kurzusa szabadon látogatható, arra a hallgatók bármelyik karról, szakról jelentkezhetnek.
A programról további részletek a zen.pte.hu oldalon olvashatók.

(MTI)

A Zenélő Egyetem (ZEN) nem professzionális zenei képzési program és nem rocksuli.

Inkább olyan komplex program, amely a populáris zenei kultúra sokféle elemét emeli be az egyetemi-tudományos térbe: kurzusain különböző egyetemek és egyetemi karok oktatói, kutatói, valamint a populáris zenei kultúra elismert szakemberei dolgoznak együtt egyetemünk hallgatóival. Ezeken a kurzusokon szemeszterenként majd kétszáz hallgató vesz részt, egyetemünk jóformán minden karáról, ám ennél még szélesebb azoknak a köre, akiket a ZEN sokféle tevékenységformával elér, megszólítani képes.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

MCC Feszt

Haza sztárokkal erősít idén is az MCC Feszt

Természetesen a közélet sem fog hiányozni a már hagyományos esztergomi helyszínről Közélet, gazdaság, kultúra, gasztronómia és sport – ezek a témák is szerepelnek az idei

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Tarot kártyák is megmondták, jó lesz az idei fesztiválszezon

FesztiválszezON: jó kártyákat osztottak a SZEN-en

Április harmadik hete a kikapcsolódásról szólt a győri Széchenyi István Egyetemen Számtalan szabadidős és sportprogram, koncert, buli várta az intézmény hallgatóit és az érdeklődő külsősöket

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt