Kihagyhatatlan zenei élmény Oroszlányhoz közel

Gyémánt Gospel kórus Majkon
2022. szeptember 4 -én a bányásznapi programsorozat részeként, a majki Bányászati Múzeum területén lép fel a Gyémánt Gospel kórus.

Egyre nehezebb dolga van annak a rendezvényszervezőnek, aki egy igazán színes és mégis színvonalas zenei programot szeretne összeállítani egy város számára. Oroszlányon a jövő hét végén egy Magyarországon még nem annyira ismert, de nem véletlenül egyre népszerűbb műfaj is képviselteti magát, a gospel.

“Az eltérő típusú vallási közösségekben eltérően értelmezhetik a gospel zene jelentőségét és előadását, és ugyanúgy elhangozhat nem vallásos jellegű rendezvényeken, esetleg hangversenyeken, mint a templomban, de összességében az összes gospel mű lényege Isten és Jézus tiszteletében rejlik. Ma már megszokott dolog a keresztény templomokban a tapsoló, ritmusra egyházi dalokat éneklő hívők látványa.” Az angol nyelvben Gospel névvel illetik az Evangéliumokat is.

Sokan azonban nem is tudják, hogy esetleg népszerű kedvenceik, talán a legnagyobb világslágerek, tulajdonképpen Gospel dalok. Íme néhány dalcím magyarul:

Whitney Houston – Szeretem az Urat
Beatles – Úgy legyen
Elvis Presley – Ahol senki nem áll egyedül
Ben E. King – Állj mellém
Hezekiah Walker – Minden dicséret (A dal tuti ismerős)

A legnagyobb sláger (na jó a kedvencem) a Követni fogom őt olyan előadóktól volt már hallható, mint Peggy March, Petula Clark, André Rieu, Ricky Nelson, Claudia Hirschfeld (na jó itt a hangszer a híresebb), és az apácák  kórusa az Apáca showban. A szerzők: Franck Pourcel és Paul Mauriat.

Persze nem tudom a Gyémánt Gospel kórus mely dalokat fogja elénekelni, de biztos vagyok benne, hogy mindegyikre tombolni fogunk.

Elkanyarodtam; szóval a lényeg:

Gyémánt Gospel kórus Majkon, szeptember 4 -én 10 óra után.

Önfeledten táncolni, énekelni, tapsolni szinte kötelező. Dicsőítsük együtt az urat! A koncert előtt a szabadtéren püspöki szentmisét tart Spányi Antal megyés püspök. Reggel fél kilenctől buszok és kisvonat indul Majkra.

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Magyar Zene Háza poptörténeti kiállítás

Megnyílt a Magyar Zene Háza poptörténeti kiállítása

A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig címmel nyílt meg csütörtökön a Magyar Zene Háza (MZH) első időszaki kiállítása, amely a magyar kultúra napjától, vasárnaptól várja a nagyközönséget.

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt