Kihagyhatatlan zenei élmény Oroszlányhoz közel

Gyémánt Gospel kórus Majkon
2022. szeptember 4 -én a bányásznapi programsorozat részeként, a majki Bányászati Múzeum területén lép fel a Gyémánt Gospel kórus.

Egyre nehezebb dolga van annak a rendezvényszervezőnek, aki egy igazán színes és mégis színvonalas zenei programot szeretne összeállítani egy város számára. Oroszlányon a jövő hét végén egy Magyarországon még nem annyira ismert, de nem véletlenül egyre népszerűbb műfaj is képviselteti magát, a gospel.

„Az eltérő típusú vallási közösségekben eltérően értelmezhetik a gospel zene jelentőségét és előadását, és ugyanúgy elhangozhat nem vallásos jellegű rendezvényeken, esetleg hangversenyeken, mint a templomban, de összességében az összes gospel mű lényege Isten és Jézus tiszteletében rejlik. Ma már megszokott dolog a keresztény templomokban a tapsoló, ritmusra egyházi dalokat éneklő hívők látványa.” Az angol nyelvben Gospel névvel illetik az Evangéliumokat is.

Sokan azonban nem is tudják, hogy esetleg népszerű kedvenceik, talán a legnagyobb világslágerek, tulajdonképpen Gospel dalok. Íme néhány dalcím magyarul:

Whitney Houston – Szeretem az Urat
Beatles – Úgy legyen
Elvis Presley – Ahol senki nem áll egyedül
Ben E. King – Állj mellém
Hezekiah Walker – Minden dicséret (A dal tuti ismerős)

A legnagyobb sláger (na jó a kedvencem) a Követni fogom őt olyan előadóktól volt már hallható, mint Peggy March, Petula Clark, André Rieu, Ricky Nelson, Claudia Hirschfeld (na jó itt a hangszer a híresebb), és az apácák  kórusa az Apáca showban. A szerzők: Franck Pourcel és Paul Mauriat.

Persze nem tudom a Gyémánt Gospel kórus mely dalokat fogja elénekelni, de biztos vagyok benne, hogy mindegyikre tombolni fogunk.

Elkanyarodtam; szóval a lényeg:

Gyémánt Gospel kórus Majkon, szeptember 4 -én 10 óra után.

Önfeledten táncolni, énekelni, tapsolni szinte kötelező. Dicsőítsük együtt az urat! A koncert előtt a szabadtéren püspöki szentmisét tart Spányi Antal megyés püspök. Reggel fél kilenctől buszok és kisvonat indul Majkra.

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Napfonat

Őselemek a Napfonat tolmácsolásában

Második nagylemezével jelentkezik A Dal 2022-es döntőjébe is bejutó Napfonat. Az őselemek köré épülő album gondolata már önmagában izgalmas.

Vörös Renátó

Vörös Renátó – Nap

Remeteévek és Skócia meghódítását követően jelent meg Vörös Renátó második szóló nagylemeze: Nap címmel.

Fonó Budai Zeneház

Az Ektar, Tóth Viktor és a Canarro a Fonóban

Világzene, kamarazene és improvizatív dzsessz is szerepel a Fonó Budai Zeneház kínálatában. Május második felében a fellépők között lesz az Ektar, Tóth Viktor és a Canarro is – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.