Keresés
Close this search box.

Új terápiát ajánl a Blahalouisiana

Blahalouisiana székesfehérvári
Hatalmas Akvárium-bulin mutatják be az új hangzót, amihez már klipek is jöttek!

Megjelent a székesfehérvári banda legújabb, immáron negyedik nagylemeze, rendhagyó felhangokkal!

 

A „Hozzánk idomult éjjel az ég” címen megjelent hangzót a toplistás „Nem ereszt”, „Ott van a nap” és a „Szívemet kitéped” című slágerek vezették fel – ezeken kívül még kilenc dal kapott helyett a friss kiadványon.

 

Hallgassd meg itt: https://open.spotify.com/album/58YHznNNwl9ZHCeBQa7YpH?si=P9JIlUkLS1OMGM41dC56Mg



Az eddigi albumokkal ellentétben, ennek zenei anyagát nem egy „hagyományos” stúdióban, hanem a MANK Alkotóházban, Galyatetőn rögzítették Weil András producer közreműködésével.

– Szinte az egész lemezt fent írtuk a hegyen. Ez volt a menedékünk a pandémia okozta nyomás alól. Nagyon ki voltunk éhezve a zenélésre, amely abszolút hallható a dinamikus dalokon.

Az alkotóház azért is volt kiváló környezet, mert nem kellett feltétlenül előre egyeztetett stúdióidőkhöz alkalmazkodnunk, és volt időnk elmélyedni magunkban.

Ennek az eredménye hallható a lassabb, érzelemdúsabb vagy elgondolkodtatóbb dalokban. Szerintem ez az eddigi legizgalmasabb lemezünk – mesélte a zenekar énekesnője, Schoblocher Barbara.

„Ez a lemez nekem terápia volt: ’ha nem idomul hozzánk az éjjel’, talán bele is őrülök az elmúlt másfél évbe. Komoly traumákkal tarkított időszak volt ez számomra, de megtaláltam a zenében a kapaszkodót, a zenekarban a társat és a galyatetői fenyők között a fényt. Nekem mindig ez jut majd eszembe a Blahalouisiana negyedik lemezéről” – tette hozzá Jancsó Gábor, dalszerző-basszusgitáros.



A Blahalouisiana 2012 nyarán alakult, első daluk, a ‘The Wanderer’ három héten keresztül őrizte helyét az MR2 top 30-as listájának dobogóján. A zenekar fellépett az MR2 “Akusztik” című műsorában, a VOLT fesztiválon és szerepelt már többek között a 30y, a Magashegyi Underground, a We Are Rockstars, a Bermuda, a Hangmás, a NEO, az Intim Torna Illegál, a Heaven Street Seven és Akkezdet Phiai társaságában. A Schram Dávid producerelése alatt megjelent első kislemez, a Tales of Blahalouisiana szerepelt a Recorder blog 2013-as kedvencei között, valamint a Lángoló Gitárok válogatásában is. A kislemezről a ‘My Baby Wants to Leave this City’ is napi rotációba került az MR2-n – olvasható a Wikipédián.

2013 decemberében a Blahalouisiana telt házas koncerten bizonyíthatott a PeCsában a Morcheeba előzenekaraként. Az 1960-as évek és a modern amerikai dalszerzők által inspirált blues-os, country-s elemeket alkalmazó rockzenekar első klipje is megjelent 2013 telén a ‘Tonight I’ll Dress in Blue’ című számhoz Horváth Viktor rendezésében. A videó rotációba került a ‘1 Music Channel’-en, kritikai elismerést kapott a Recorder blogon, a Lángoló Gitárokon, valamint bekerült a Phenomenon.hu 2013-as kedvencei közé. A videóklip a középdöntőig jutott az Index ‘A Szám 2014’ nevű dalversenyében.

A zenekar 2014-ben jelentkezett, és be is jutott a NagySzínPad versenyére, ahol olyan előadókkal versengtek a győzelemért, mint az Ivan & The Parazol, a Cloud 9+, és a Halott Pénz. Az év végén kiadták Without me című kislemezüket, amin három dal kapott helyet.

2015-ben bejárták a legnagyobb nyári fesztiválokat, és két új szerzeményt adtak ki, melyekhez videókat is készítettek. Év elején jelent meg az Ahol összeér, év végén pedig a magyar 1960-as évek beat korszakát megidéző hangzású Máshol várnak.

2016 áprilisában jelent meg első önálló nagylemezük, a Blahalouisiana, amit utána 2021-ig még kettő követett.

 

A lemezbemutató koncert február 18-án lesz az Akváriumban, ennek az eventje itt érhető el: https://www.facebook.com/events/642401683787422

 

Blahalouisiana – Nem ereszt klip: https://youtu.be/MXiyWj1DGgA

Blahalouisiana – Ott van a nap klip: https://youtu.be/I72HgSQIPI4

Blahalouisiana a Facebookon: https://www.facebook.com/blahalouisiana

Blahalouisiana Instagram: https://www.instagram.com/blahalouisiana/

 

Hatalmas Akvárium-bulin mutatják be az új hangzót, amihez már klipek is jöttek!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.