Keresés
Close this search box.

Ha április, akkor SZEN: idén is a Széchenyi István Egyetemen indul a fesztiválszezon

a Széchenyi István Egyetemen indul a fesztiválszezon
Április 15-én rajtol a Széchenyi István Egyetemen a tavasz legnagyobb szabású hallgatói rendezvénye, a Széchenyi Egyetemi Napok.

Az eseményen sportprogramok, játékok és előadások várják a hallgatókat, de a főszerep természetesen a szórakozásé: többek között Valmar, a WellHello, a Follow The Flow és az AWS is fellép a fesztiválon.

A Széchenyi István Egyetem éves menetrendjében a tavaszi szemeszter 11. szorgalmi hetében zajlik a SZEN, azaz a Széchenyi Egyetemi Napok, amikor a tanulás mellett a szórakozásé a főszerep az intézmény győri campusán. Az elmúlt évtizedben a rendezvény hallgatói napokból valódi fesztivállá nőtte ki magát, amely a hosszúra nyúlt szabadtéri szezon első jelentősebb ilyen jellegű eseménye az egész országban, más intézmények hasonló programjait is figyelembe véve.

Az idei évben is a számos népszerű hazai fellépő fordul majd meg a Bridge Hallgatói és Oktatói Klub udvarán: Valmar, a WellHello, a Follow The Flow és az AWS az első számú „húzónevek”. A koncerteket követően pedig olyan DJ-k állnak a pult mögé, mint Metzker Viktória, Pixa vagy épp Lotfi Begi. Érdekesség, hogy az elmúlt évek nagy sikerén felbuzdulva ezúttal két este is kipróbálhatja a közönség a silent discót, ahol a fejhallgatókon hat csatorna közül válogathatnak a különleges élményre vágyó résztvevők. (Facebook esemény itt >>)

„Igyekeztünk mindenki számára kedvezni a fellépők kiválasztásánál, mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő előadókat a programban. A hazai éjszakai élet legjobb DJ-i látogatnak el hozzánk esténként, emellett a rock- és a retrozene rajongóira is gondoltunk” – fogalmazott Németh-Bende Péter, a Bridge Hallgatói és Oktatói Klub üzletvezetője.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy nem csupán a zenés-táncos események mozgatják meg a hallgatókat, a nappali aktivitások és sportlehetőségek is sokakat vonzanak. Ebben a néhány napban az egyetemen űzött közkedvelt sportágakban próbálhatják ki magukat a fiatalok, amihez extra motivációt biztosít, hogy ezzel a testnevelési tárgyak is abszolválhatók. A teljesség igénye nélkül csipegetve a menüből: az egyetemi napokra időzítették a labdarúgó SZE Kupa döntőjét, sárkányhajóba ülhetnek az érdeklődők, de a hagyományos püspökerdei futás sem maradhat el. A keddi napon pedig a SZESE e-sport-szakosztálya nyílt napot tart az egyetem aulájában, ahol a különböző játékok mellett autószimulátorokat is kipróbálhat a közönség.

Vályi Nagy Dávid, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke kifejtette, hogy az évről évre visszatérő, hagyományos programpontok (mint például a mackókészítés vagy a beerpongbajnokság) mellett számos újdonsággal készültek idén.

„A SZEDerby autós ügyességi vetélkedő a Kari Napok emblematikus eseménye volt, amelyet ezúttal a SZEN keretében rendezünk meg. Az őszi nagy sikerre tekintettel ismét elhozzuk a hallgatóknak a különböző nemzetek ízeit: nemzetközi hallgatóink a világ valamennyi tájáról bemutatják saját konyhájukat az aulában. Örömmel vettük azt is, hogy idén újfent csatlakozik hozzánk egyetemünk alumnija, a humoristaként szárnyait próbálgató Baranyai Barna is, aki önálló egész estés, Trashről és mémekről című műsorával készül a közönségnek” – árulta el az elnök.

A Nemzeti Filmintézet jóvoltából egy különleges filmklubra is sor kerül az Egyetemi Napok keddi napján, ugyanis a legendás Kemény Dénes-féle vízilabda válogatottról szóló, A nemzet aranyai című film vetítését követően a nézők közönségtalálkozó keretében a film készítői mellett a csapat néhány tagjával is beszélgethetnek majd.

„Egy formabontó programmal is készülünk, melynek keretében a hallgatók tetszőleges, Széchenyi István Egyetemet érintő témákban ismertethetik véleményüket, akár problémákra is reflektálhatnak, azok lehetséges megoldási javaslatait is átbeszélhetik. A World Café világszerte ismert alkotó módszertan, melynek során a közösség maga is fejlődik. A beszélgetés során születő ötleteket megtárgyalja majd az egyetem vezetősége is, tehát aki hozzá szeretne járulni a hallgatói élet javításához, semmiképpen se hagyja ki ezt a fórumot” – húzta alá Vályi Nagy Dávid.

Jegyvásárlás

A Széchenyi Egyetemi Napok nappali programjai szabadon látogathatók, viszont az esti koncertekre és bulikra a belépés karszalaghoz kötött. Az eddigi évekhez hasonlóan nemcsak hallgatók, hanem külsősök is részt vehetnek a rendezvényen; a jegyeket és bérleteken a Bridge Hallgatói és Oktatói Klub weboldalán, valamint személyesen a Hallgatói Információs és Szolgáltató Központjánál (ÚT-106, AKIK tér) vásárolhatják meg az érdeklődők.

(A képen: Az egyetemi napokra – a Gólya- és Öregdiák Bálhoz hasonlóan – alumnik is visszalátogatnak. – Fotó: Májer Csaba József)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

üvegvilág Kyra

Kyra ezekkel a dalokkal biztos befutó

Popénekesből lett influenszerből újra popénekes – visszatérés a kezdetekhez Fedor Kyra tehetségére már 1998-ban felfigyelhetett az igazán szemfüles közönség, hiszen a TV2 által sugárzott KIFUTÓ

Bőköz Fesztivál

Művészetek Köze az Ormánságban

Az idei Bőköz Fesztiválon sok-sok zenével egyszerre három fesztiválprogram várja az igényes nyári kikapcsolódást keresőket A hagyományos programkínálaton túl – könnyűzenei nagykoncertek, színházi előadások, folk-programok,

Mikepércs Fifty Fifty

Mire nem jó egy templomkert: pl. erre is

Rendhagyó esemény Mikepércsen, kattintás után kiderül, mi is! Nem mindennapi kezdeményezést hozott létre három évvel ezelőtt Czapp József mikepércsi református lelkipásztor: minden évben pünkösdkor ugyanis

Gorg & Benzol

Mi a közös Azahriahban és egy piacban?

Egynapos koncertsorozatot bonyolít le rendhagyó budapesti helyszíneken a Gorg & Benzol Nagyon Kis Magyarország Turné-jukon a fúziós jazztrió május 25-én piacon, hipermarket kertészeti osztályán, budapesti

DJ palotai

Palotaira emlékeznek az új budapesti parkban

Május 17-én megnyílik Budapesten a Városháza pop-up park, ahol tavasztól késő őszig várják tematikus estékkel és programokkal a látogatókat Először Budapest alapításának 150. évfordulóján, november

Loreen

Loreen is eljön Magyarországra

Két Eurovíziós győzelem után már ideje volt Az Eurovíziós Dalfesztivál egyetlen kétszeres női győztese, Loreen ad koncertet jövőre Budapesten. A svéd énekesnő 2025. március 2-án

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt