A Ki mit tud? hangulatában videózott a FILC

Filc Pécs Liverpool
Két lemezgigabemutatókoncertje is lesz a FILC-nek!

A magyar Liverpool egyik tehetséges bandája újabb klippel jelentkezett az első lemeze előtt!

Ha létezik eklektikus zene Magyarországon, akkor a FILC muzsikája biztosan az. Alapvetően fúziós jazz-t játszanak, de alig van stílus, amihez ne nyúlnának hozzá.

Tavasszal érkezik az első nagylemezük, amit immáron a második single-lel vezetik fel Octopus címmel. A dalhoz klipet is forgattak Pécsett, a MárkusZínházban.

– Az Octopus című számunk a legelsők között volt, amelyet 2018-ban a még csak négytagú FILC nekiállt próbálni – mondta el Etlinger Misi basszusgitáros honlapunknak.

A dal alapja egy ritmusjáték, amelyet egészen különböző dinamikájú egységekkel színesítünk. Élőben sokat és sok időn keresztül játszottuk, és emiatt több alkalommal hozzányúltunk, csiszolgattuk.

A többszöri alakuláson átment szám már minden ízében közös alkotássá nőtte ki magát – tette hozzá.

Ahogy a FILC első klipjét, a Weather Reportot, ezt is Irsik Bence, a zenekar gitárosa rendezte, és az együttes barátja, Jankó Matyi segítségével realizálták a koncepciót.

A kamerában Dózsa-Juhász Máté volt a segítségükre, a díszletért és koreográfiáért Kovács Tamás felelt. A felvételek a pécsi MárkusZínházban készültek január elején.

–A klip szoci szerepválogatós vagy kimittudos látványát utólag húztuk rá, eredetileg csak az előzőhöz hasonló, komolykodást mellőző imázsklipet akartunk készíteni egy másik beállításban – árulta el Misi.

A dal a második single a tavasszal érkező első FILC-nagylemezről.

– Az albumon az eddig megjelent anyagainknál eggyel szélsőségesebb hangulatokhoz is nyúlunk, így az eddigi közös munkánk átfogó gyűjteménye lesz az album – tette hozzá a basszusgitáros.

A 10 dalt tartalmazó LP-n még teljesen ismeretlen zenék is lesznek, több vendégművész közreműködésével. Törekedtünk az élő megszólalásra, és a számok nagy hányadát együtt rögzítettük.

Hozzátette: a jazzy vonal mellett lesznek rajta energikus hiphop groove-ok és afrobeat ütemek, de elkalandoznak funk/disco irányokba is.

Jelenleg egyre több koncert körvonalazódik a nyárra, több fesztiválon ott lesz a FILC, azaz a a Futurista Ihletésű Liqvid Cucc.

A lemezt Pécsett és Budapesten is bemutatják tavasz végén.

FILC Octopus nevű klipje alább nézhető meg YouTube-on:

https://www.youtube.com/watch?v=rGQ84o8ooXs

 

Két lemezbemutatókoncertje is lesz a FILC-nek!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

NLP zenekar

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.