Keresés
Close this search box.

A Ki mit tud? hangulatában videózott a FILC

Filc Pécs Liverpool
Két lemezgigabemutatókoncertje is lesz a FILC-nek!

A magyar Liverpool egyik tehetséges bandája újabb klippel jelentkezett az első lemeze előtt!

Ha létezik eklektikus zene Magyarországon, akkor a FILC muzsikája biztosan az. Alapvetően fúziós jazz-t játszanak, de alig van stílus, amihez ne nyúlnának hozzá.

Tavasszal érkezik az első nagylemezük, amit immáron a második single-lel vezetik fel Octopus címmel. A dalhoz klipet is forgattak Pécsett, a MárkusZínházban.

– Az Octopus című számunk a legelsők között volt, amelyet 2018-ban a még csak négytagú FILC nekiállt próbálni – mondta el Etlinger Misi basszusgitáros honlapunknak.

A dal alapja egy ritmusjáték, amelyet egészen különböző dinamikájú egységekkel színesítünk. Élőben sokat és sok időn keresztül játszottuk, és emiatt több alkalommal hozzányúltunk, csiszolgattuk.

A többszöri alakuláson átment szám már minden ízében közös alkotássá nőtte ki magát – tette hozzá.

Ahogy a FILC első klipjét, a Weather Reportot, ezt is Irsik Bence, a zenekar gitárosa rendezte, és az együttes barátja, Jankó Matyi segítségével realizálták a koncepciót.

A kamerában Dózsa-Juhász Máté volt a segítségükre, a díszletért és koreográfiáért Kovács Tamás felelt. A felvételek a pécsi MárkusZínházban készültek január elején.

–A klip szoci szerepválogatós vagy kimittudos látványát utólag húztuk rá, eredetileg csak az előzőhöz hasonló, komolykodást mellőző imázsklipet akartunk készíteni egy másik beállításban – árulta el Misi.

A dal a második single a tavasszal érkező első FILC-nagylemezről.

– Az albumon az eddig megjelent anyagainknál eggyel szélsőségesebb hangulatokhoz is nyúlunk, így az eddigi közös munkánk átfogó gyűjteménye lesz az album – tette hozzá a basszusgitáros.

A 10 dalt tartalmazó LP-n még teljesen ismeretlen zenék is lesznek, több vendégművész közreműködésével. Törekedtünk az élő megszólalásra, és a számok nagy hányadát együtt rögzítettük.

Hozzátette: a jazzy vonal mellett lesznek rajta energikus hiphop groove-ok és afrobeat ütemek, de elkalandoznak funk/disco irányokba is.

Jelenleg egyre több koncert körvonalazódik a nyárra, több fesztiválon ott lesz a FILC, azaz a a Futurista Ihletésű Liqvid Cucc.

A lemezt Pécsett és Budapesten is bemutatják tavasz végén.

FILC Octopus nevű klipje alább nézhető meg YouTube-on:

https://www.youtube.com/watch?v=rGQ84o8ooXs

 

Két lemezbemutatókoncertje is lesz a FILC-nek!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Cseh Tamás archív felvétel

Western-dalokon hallható újra Cseh Tamás

Az album anyagát egy beszélgetés keretében május 21-én mutatják be a Petőfi Irodalmi Múzeum kertjében Az eddig meg nem jelent, archív dalok a PIM-Cseh Tamás

Bőköz Fesztivál

Művészetek Köze az Ormánságban

Az idei Bőköz Fesztiválon sok-sok zenével egyszerre három fesztiválprogram várja az igényes nyári kikapcsolódást keresőket A hagyományos programkínálaton túl – könnyűzenei nagykoncertek, színházi előadások, folk-programok,

Mikepércs Fifty Fifty

Mire nem jó egy templomkert: pl. erre is

Rendhagyó esemény Mikepércsen, kattintás után kiderül, mi is! Nem mindennapi kezdeményezést hozott létre három évvel ezelőtt Czapp József mikepércsi református lelkipásztor: minden évben pünkösdkor ugyanis

Gorg & Benzol

Mi a közös Azahriahban és egy piacban?

Egynapos koncertsorozatot bonyolít le rendhagyó budapesti helyszíneken a Gorg & Benzol Nagyon Kis Magyarország Turné-jukon a fúziós jazztrió május 25-én piacon, hipermarket kertészeti osztályán, budapesti

DJ palotai

Palotaira emlékeznek az új budapesti parkban

Május 17-én megnyílik Budapesten a Városháza pop-up park, ahol tavasztól késő őszig várják tematikus estékkel és programokkal a látogatókat Először Budapest alapításának 150. évfordulóján, november

Loreen

Loreen is eljön Magyarországra

Két Eurovíziós győzelem után már ideje volt Az Eurovíziós Dalfesztivál egyetlen kétszeres női győztese, Loreen ad koncertet jövőre Budapesten. A svéd énekesnő 2025. március 2-án

Margitszigeti Szabadtéri Színház

Speciális koncertek az idei Margitszigeti nyáron

Az exkluzív produkciók mellett magyar és világsztárokkal készül a Margitszigeti Szabadtéri Színház a 2024-es szezonra A programokról tartott keddi sajtótájékoztatón elhangzott, május 19-én, pünkösd vasárnapján