Keresés
Close this search box.

Ez Zolbert harmadik albuma: fontos kérdéseket vet fel

Zolbert Jazz
új lemezzel jelentkezik a többszörösen díjnyertes szaxofonos....

„FOCUS” címen új lemezzel jelentkezik a többszörösen díjnyertes szaxofonos….

Hazánk smooth jazz nagykövete minden eddiginél mélyebb, színesebb, sallangmentes, újszerű anyagot készített el, amelyen 12 szerzemény hallható – olyan közreműködők, alkotók bizonyítanak rajta, mint Adam Hawley (USA), Kim Scott (USA), Kayla Waters (USA), Oli Silk (Egyesült Királyság), Balage (USA), valamint Peet (Magyarország).

Ez az egyik első olyan hazai anyag, amely megfogalmazza a pandémia hatásait.

Az album (ami Zolbert harmadik nagylemeze) talán legpopulárisabb dala a főváros rezgéseit tökéletesen átadó, fiatalos energiákat árasztó „Budapest”, amit a legnagyobb videómegosztónak köszönhetően már megismerhetett a közönség.

Zolbert elmondása szerint fontosnak tartja, hogy a szaxofonhang, ami elmeséli a történeteket, a lehető legpontosabban fogalmazzon, tökéletesen szólaljon meg. Sok minden változott benne az elmúlt 3 és fél évben, így a hangszerei és azok tartozékai is.

Mivel a szaxofon egy érzékeny hangszer, közvetlen kapcsolatban van a zenésszel, ezért minden apró módosítás számít egy dal végső hangzásában.

A korong markáns változásokat, egy fontos időszak megfogalmazását jelenti. Zolbert olyan témákkal foglalkozik rajta, mint az időközbeni szülővé válása (írt egy dalt a kislányának), a már említett Budapest, USA-beli utazásai, vagy éppen a minden alkotót, művészt mélyen érintő pandémia.

A FOCUS lemez, tőlem szokatlan módon három és fél évig készült, az albumon Ferencz Péter Peet barátommal dolgoztunk, aki a lemezeim producere. 11 kiváló hazai zenész mellett, 6 ismert vendégművész is szerepel rajta.

Minden dal a maga természetességével jött létre, szerencsére Peet-tel félszavakból is értjük egymást, így azonnal tudjuk, ha egy dalötletben van fantázia. Ugyanakkor az eddigi dalszerzési szokásainkat részben felváltotta egy új metódus, amit én intuitív zeneírásként fogalmaztam meg.

Ennek előnye, hogy tiszta lappal indulunk és a stúdiózások alkalmával inspirálódunk egy-egy egymásnak elmesélt történetből, filmből vagy más művészeti alkotásból. Ettől lesz igazán friss és aktuális az adott dal.

A stúdión kívül a dalötletek egészen változatos időben és helyszínen jönnek, a legnagyobb kihívás ezeket leírni, lejegyezni, hogy ne merüljenek feledésbe. A lemezre próbált olyan dalokat kiválogatni, amelyek méltó módon foglalják össze azokat az érzéseket és gondolatokat, amelyek munkáltak benne az elmúlt három és fél évben

– foglalta össze az alkotói folyamatot Zolbert.

Mint elmondta, apasága új forrása lett inspirációjának.

A legfontosabb esemény számomra, hogy szülő lettem, ezzel egy új érzelmi kategória, egy kiapadhatatlan inspirációs forrás jelent meg az életemben. A kezdeti örömöt azonban felváltotta a pandémia, mely minden alkotó ember számára nehéz volt.

A bezártságnak eleinte voltak előnyei, majd idővel megjelentek a negatív érzések, amelyek természetesen kihatottak az alkotásra is. Ezért kellett visszamenni az alapokhoz, majd újraértelmezni, összerakni újra mindent és végsősoron helyretenni, hogy a zene mit is jelent számomra. Fontosnak éreztem zeneileg megfogalmazni, kiadni magamból mindazt, amin keresztülmentem

– árulta még el a zenész.

Minőségi albumhoz különleges bemutató dukál. Zolbert április 26-án 20:00 órától egy nem mindennapi show keretein belül adja elő először élőben a korong dalait, mégpedig az Átrium Színház színpadán.

A produkció ősszel ünnepli 10 éves aktivitását, így a smooth jazz, funk, soul hangulatú este során az elmúlt évtizedből is merít majd. Az előadó egyedi látvánnyal készül, valamint egy olyan VIP After Partyval, ahol a 90.9 Jazzy, Soul Session című műsorának házigazdája, Bogyó Tamás egy kifejezetten erre az alkalomra összeállított soul zenei mixxel emeli az este fényét.

A koncertet követően a közönség dedikáltathatja a frissen megjelent albumot, beszélgethet az alkotókkal, sőt, a Törley Pincészet jóvoltából mindenki Zolbert vendége egy pohár pezsgőre.


ALBUM gyűjtőlink:
https://wmmd.lnk.to/Zolbert_Focus_presave

BUDAPEST klip:
https://www.youtube.com/watch?v=VLTVRM0-Kao

ZOLBERT – FOCUS lemezbemutató koncert event:
https://fb.me/e/2mrViBWtj

JEGYEK a koncertre az Átrium honlapján vásárolhatók!

Zolbert a Facebookon:
https://www.facebook.com/zolbertmusic

Dedikálás, pezsgőzés – Zolbert igazán megadja a módját a lemezbemutatójának!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt