magyarzene

magyarzene

A dalszövegek terén nagy nevekkel működtek együtt: három dal Hujber Szabolcshoz, kettő pedig Tariska Szabolcshoz köthető, egyet pedig Lázár Domokos jegyez!

Hamar a magyar zenerajongók kedvencévé vált az új album!

A húsvéti hosszúhétvégén megjelent a Dreamcatchers első nagylemeze, a Fénytörés, amelyen 10 kiforrott dal hallható.

Ezek között olyan számok is megtalálhatók, mint például a Vihar vagy a Különbéke, amelyeket korábban videóklipeken keresztül ismerhetett meg a nagyközönség. A Dreamcatchers új, összesen 35 perc hosszúságú albuma a Spotify-on ITT ingyen hallgatható meg.

Az angolszász zenei stílusokból, a főként indie popból építkező Dreamcatchers új albuma meglehetősen széles időintervallumot ölel fel, mert a csapat a 2018-tól egészen napjainkig tartó időszak legjobbjait válogatta össze.

Az elmúlt években számtalan fontos esemény történt az együttes életében, de ezek közül is a legjelentősebbnek a bársonyos és selymes hangú Halmai Réka énekesnő 2020-as érkezése tekinthető.

Ebbe az albumba beletettük szívünket-lelkünket és minden olyan élményünket, ami az elmúlt években ért bennünket. Ha azt mondanánk, erre vagy arra a zenekarra
hasonlít, akkor nem mondanánk igazat. Az általunk játszott zene egyszerre elektronikus és akusztikus, vidám és szomorú, poppos és alteros, énekcentrikus. Emelkedett és hétköznapi egyben. Egyszerűen emberi

– jegyezte meg az új album kapcsán Lázár Zoltán, a zenekar egyik alapítója a MagyarZene.eu-nak elküldött sajtóközleményben.

Véleményem szerint az album rendkívül érzelmes. Nemcsak vidám, vagy szerelmes érzéseket közvetít, mint például a Vihar című dalunk, hanem néhol impulzívabb és dinamikusabb karaktere van. Ennek köszönhetően olyan változatos.

Nehéz lenne megmondani, melyik a kedvenc számom erről az albumról, mert ez mindig függ a hangulatomtól, de ha mégis választanom kellene, akkor jelenleg a Száz érkezés és száz búcsúzás című szám áll hozzám a legközelebb, mert egy teljesen más világba tudja elrepíteni az embert, ha ráérez a hangulatára és a mondanivalójára.

Én mindig ezt hallgatom, ha éppen ki szeretném magam zökkenteni a stresszes hétköznapjaimból

– árulta el Halmai Réka, a Dreamcatchers énekesnője.

A Dreamcatchers új albumának születése egy szélesebb körű szakmai együttműködés eredménye. A zenekar a dalok felvételét 2020 decemberében kezdte meg az Esti Kornél zenekar gitáros-dalszerzőjénél, Lázár Domokosnál.

A keverés és az énekfelvételek nagy része pedig a Unique-ból ismert Kovacsics Ádámnál történt, aki a producere és a kiadója is az anyagnak. A masteringre pedig Londonban kerítettünk sort.

Fontosnak tartom kiemelni továbbá, hogy a dalszövegek terén sikerült nagy nevekkel együttműködni, hiszen három dalszövegünk Hujber Szabolcshoz, kettő pedig Tariska Szabolcshoz köthető. Egy számunk dalszövegét Lázár Domokosnak köszönhetjük

– tette hozzá Lázár Zoltán.

Az új album kedvező fogadtatásra talált a zenekedvelők körében, a Különbéke című szám ugyanis rövid időn belül felkerült a Spotify „Friss Pop”, valamint a „New Music Friday Magyarország” elnevezésű playlist-jére.

A dalszövegek terén nagy nevekkel működtek együtt: három dal Hujber Szabolcshoz, kettő pedig Tariska Szabolcshoz köthető, egyet pedig Lázár Domokos jegyez!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt