Keresés
Close this search box.

VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó

VéNégy Fesztivál
A hazai könnyűzenei színtér élvonala mellett a holland Kraak & Smaak is fellép Nagymaroson 2023. június 22. és 25. között a 10. VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozón.

A VéNégy Fesztivál zenei felhozatalA mellett a jubileumi rendezvényen cseh, szlovák és lengyel színházi produkciók láthatóak a 10. Színházi Olimpia keretében – közölték a szervezők az MTI-vel.
A Kraak & Smaak megjárta már a Glastonbury és a Coachella fesztivált is. A holland produkció június 24-én ad koncertet a Dunakanyarban. A funk, a hiphop, és a soul egyedi ötvözetét játszó formációt Oscar de Jong, Mark Kneppers és Wim Plug alkotja, ők az énekesnő Berenice-szel és MC Seb-bel egészülnek ki a színpadon. Az acid-jazz kiválóságai a Csaknekedkislány, az Analog Balaton és a Halott Pénz koncertjét követően adnak műsort.
A magyar előadók között ott lesz Beton.Hofi és Dzsúdló, a 2023-ban 25 éves hiphop-csapat, a Bëlga, ők június 23-án lépnek színpadra, míg a Carson Coma a nyitónapon játszik Nagymaroson.
A 10 éve alakult Elefánt koncertje idén betegség miatt elmaradt a fesztiválon, de jövőre pótolnak. Az idén őket helyettesítő Blahalouisiana is visszatér 2023-ban, a csapat a nagyszínpadon fog játszani. A rendezvény zárónapján a Black Circle Orchestra, valamint a jövőre 10 éves Bagossy Brothers Company ad koncertet.
A fesztivál részt vesz a szintén a 10. születésnapját ünneplő Színházi Olimpián. A rangos nemzetközi kulturális esemény keretein belül egy-egy kimagasló cseh, szlovák, és lengyel színházi előadást, valamint utcaszínházi produkciókat láthat a közönség Nagymaroson.
Ezen túlmenően a művészeti egyetemek megszólításával nemzetközi workshopot, konferenciát, valamint szabadegyetemet is szerveznek, emellett közönségtalálkozók, szakmai beszélgetések, gyerekelőadások, és VR-színház egészíti ki a programot.
További információk a venegyfesztival.hu/ oldalon.

(MTI)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss