Keresés
Close this search box.

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

NLP zenekar
Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

NLP: Tulipán dal- és klippremier

Manapság sokkal nagyobb réteg számára adott a lehetőség, hogy zenét készítsen profi minőségben akár otthoni körülmények között – ez nem kicsit könnyíti meg a kiugrást egy induló projekt számára. Ez a jelenség egyrészt áldás, másrészt viszont átok is, hiszen sokkal nagyobb a verseny, ahogy kitűnni is komplikáltabb az előadók tengeréből.

Erről a tényről az NLP egyszerűen nem akar tudomást venni, ahogy arról sem, hogy 2023-ban mennyi nehézséggel kell megküzdenie egy underground zenekarnak. És lehet, hogy a srácoknak éppen ez az önfeledtség a legnagyobb fegyvere. Legutóbbi számukat a népszerű Hundred Sins közreműködésével készítették el, és mi tagadás, a Backroom-nak méltó utódja a Tulipán, ami szintén az NLP Bordélyház című nagylemezén jelent meg idén tavasszal.

Legalább ugyanekkora sikernek könyvelhetik el, hogy az első zenekaros bemutatkozó koncertjükre teltház előtt került sor a Dürer Kertben, ahol az NFR társaságában örvendeztették meg a tombolni vágyókat.

“A legutóbb ez volt a záródal és óriásit ment”

A trap és a metal házassága elsőre furcsának is tűnhetne, pedig a két műfaj meglehetősen jól egészíti ki egymást… úgyhogy a szerelemgyerekük nemcsak él, de már felnőtt és alapított egy bandát, amit úgy hívnak: NLP. Viccet félretéve, ehhez a zenei egyveleghez egy kellően pimasz szöveg született, aminek a sorai Fehér Holló és Zeller – a két frontember – közös nyári élményét eleveníti fel, amikor egy dalszerző táborban szenvedtek a 35-40 fokban térerő nélkül, és a legmenőbb dolog, amit akkor magukénak tudtak, az a faházukban lévő légkondi volt.

Ha már a pimaszságnál tartunk, a polgárpukkasztónak is mondható klip tökéletesen kiegészíti a Tulipánt, ami egy igazi „inside job”, hiszen Rosta Márk nemcsak rendezőként, vezető operatőrként és vágóként jegyzi a végeredményt, hanem a zenekar tagjaként is. Márk így emlékszik vissza a videó forgatására:

„Ez az anyag megfelelően prezentálja azt a pimasz, de profi vibe-ot, amit a koncerteken is láthatnak majd tőlünk az NLP rajongók. Nekem ez a dal egyébként személyes kedvencem már azóta amióta beszálltam a zenekarba.”

Ne húzzuk tovább az időt, hiszen valójában úgy is mindenki a Tulipán videóklipjéért görgetett el idáig:

youtube.com/watch?v=EQtToaJpoEU

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Freddie Petőfi-díj

Cum Laude Freddie-nek és Gubik Petrának

A közmédia elismeréseit élőben közvetített díjátadón és gálaműsorban, az A38 Hajón vehették át a díjazottak szombat este Idén is átadták a Petőfi Zenei Díjakat: a

EFOTT Flo Rida WellHello Majka MagyarZene

Csak magyar zene az idei EFOTT-on

Nem emelkedtek a jegyárak, sőt van, ami olcsóbb is lett Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) közösséget épít és identitást őriz – jelentették

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt