Kortárs könnyűzene és jazz a Várkert Bazárban

Várkert Bazár zene vers Hegyi Márai
Julio

Julio

„KultKoktél – Ha szomjazol a kultúrára!” szlogennel indította el nyári programsorozatát a Várkert.

Irodalmi programok, könnyűzenei és dzsesszkoncertek, valamint kortárs táncelőadások mellett szabadtéri kiállítás is várja a látogatókat a Várkert Bazárban az idén nyáron.

Mint a programsorozat csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elhangzott, a Várkert Bazár „KultKoktél – Ha szomjazol a kultúrára!” szlogennel indította el nyári programsorozatát. Sikota Krisztina, a Várkapitányság Nonprofit Zrt. turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese kiemelte, hogy az elmúlt időszak nehézségei után a Várkert Bazárban idén nyáron elsősorban a személyes találkozásoknak, az együttlétnek és az élményeknek szeretnének teret adni.

A kulturális intézmények azok a helyszínek, amelyek az újraindítás motorjai lesznek – hangsúlyozta. Mint elmondta, három szabadtéri helyszínen – az Öntőház udvaron, a Szárazárok színpadon és a Neoreneszánsz kertben – különböző műfajokban, sokszínű programkínálattal várják a látogatókat. Eddigi sikeres sorozataik mellett újakat is indítanak az idén.

A Zene+ című sorozatban összművészeti koncertek kapnak helyet a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarával együttműködésben. Augusztus 8-án a Zene+ Bűvölet című előadásban a 110 éve született Rodolfóra emlékeznek. Az est a 19. és 20. század francia és orosz muzsikáira fókuszál. A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarát Farkas Róbert vezényli, a koncerten közreműködik Vida Monika Ruth zongoraművész, és a Nemzetközi Cirkuszművészeti Központ művészei is fellépnek.

Július 15-én a Várkert Bazár Öntőház udvarán Budai Pop címmel lemezbemutató koncerttel tér vissza az Ivan & The Parazol, amelynek az idén ez lesz az első budapesti koncertje. Az együttes előzenekara az Aurevoir. lesz. Július 22-én Egy este, két díva címmel Antonia Vai svéd-magyar dalszerző-énekes lép színpadra, míg Hegyi Dóri OHNODY névre hallgató zenei projektjével szerepel.
A JazzBazár című sorozatban július 23-án a Sárik Péter Trió X Bartók címmel ad koncertet, augusztus 13-án Egy kis nyár, egy kis holdfény címmel a Borbély Műhely és Tompos Kátya koncertje hallható. Augusztus 27-én Let’s Swing. címmel ad koncertet a Kozma Orsi Quartet, az esten világslágereket hallhat a közönség.

Idén is helyet kaptak a programban a Tánc a Kertben elnevezésű sorozat kortárs táncprodukciói. Július 18-án a Beat című előadás, július 25-én a Hodworks Pirkad című alkotása látható. Augusztus 1-jén a Long time no see! című darab, míg 15-én a The Dark Night of the Soul című produkció szerepel a programban. Augusztus 22-én a Duda Éva Társulat előadása, a Prizma lesz látható, amelynek központi témája a pandémia okozta megfordult világkép.

A Várkert Irodalom sorozatában rendhagyó irodalmi élményeket kínálnak a közönségnek. Július 13-án az ENEMVÉ – Nagy Magyar Versek rendhagyó, focihoz kötődő irodalmi válogatását hallhatják az érdeklődők. Az esten Dobos Evelin, Ember Márk és Zámbori Soma színművész tolmácsolásában klasszikus és kortárs költők, írók versei és prózái hangzanak el, a tematikához válogatott dalokban Lotfi Begi működik közre az este házigazdája, Ugron Zsolna író vendégeként.

A Várkert Bazár Szárazárok színpadán folytatódik a Márai-est sorozat. Új, szabadtéri, ingyenes tárlatként nyílik meg a Mesteri részletek című kiállítás júliusban.

Idén Debrecen lesz a fesztiválfőváros!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt