Keresés
Close this search box.

Kortárs könnyűzene és jazz a Várkert Bazárban

Várkert Bazár zene vers Hegyi Márai
„KultKoktél – Ha szomjazol a kultúrára!” szlogennel indította el nyári programsorozatát a Várkert.

Irodalmi programok, könnyűzenei és dzsesszkoncertek, valamint kortárs táncelőadások mellett szabadtéri kiállítás is várja a látogatókat a Várkert Bazárban az idén nyáron.

Mint a programsorozat csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elhangzott, a Várkert Bazár „KultKoktél – Ha szomjazol a kultúrára!” szlogennel indította el nyári programsorozatát. Sikota Krisztina, a Várkapitányság Nonprofit Zrt. turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese kiemelte, hogy az elmúlt időszak nehézségei után a Várkert Bazárban idén nyáron elsősorban a személyes találkozásoknak, az együttlétnek és az élményeknek szeretnének teret adni.

A kulturális intézmények azok a helyszínek, amelyek az újraindítás motorjai lesznek – hangsúlyozta. Mint elmondta, három szabadtéri helyszínen – az Öntőház udvaron, a Szárazárok színpadon és a Neoreneszánsz kertben – különböző műfajokban, sokszínű programkínálattal várják a látogatókat. Eddigi sikeres sorozataik mellett újakat is indítanak az idén.

A Zene+ című sorozatban összművészeti koncertek kapnak helyet a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarával együttműködésben. Augusztus 8-án a Zene+ Bűvölet című előadásban a 110 éve született Rodolfóra emlékeznek. Az est a 19. és 20. század francia és orosz muzsikáira fókuszál. A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarát Farkas Róbert vezényli, a koncerten közreműködik Vida Monika Ruth zongoraművész, és a Nemzetközi Cirkuszművészeti Központ művészei is fellépnek.

Július 15-én a Várkert Bazár Öntőház udvarán Budai Pop címmel lemezbemutató koncerttel tér vissza az Ivan & The Parazol, amelynek az idén ez lesz az első budapesti koncertje. Az együttes előzenekara az Aurevoir. lesz. Július 22-én Egy este, két díva címmel Antonia Vai svéd-magyar dalszerző-énekes lép színpadra, míg Hegyi Dóri OHNODY névre hallgató zenei projektjével szerepel.
A JazzBazár című sorozatban július 23-án a Sárik Péter Trió X Bartók címmel ad koncertet, augusztus 13-án Egy kis nyár, egy kis holdfény címmel a Borbély Műhely és Tompos Kátya koncertje hallható. Augusztus 27-én Let’s Swing. címmel ad koncertet a Kozma Orsi Quartet, az esten világslágereket hallhat a közönség.

Idén is helyet kaptak a programban a Tánc a Kertben elnevezésű sorozat kortárs táncprodukciói. Július 18-án a Beat című előadás, július 25-én a Hodworks Pirkad című alkotása látható. Augusztus 1-jén a Long time no see! című darab, míg 15-én a The Dark Night of the Soul című produkció szerepel a programban. Augusztus 22-én a Duda Éva Társulat előadása, a Prizma lesz látható, amelynek központi témája a pandémia okozta megfordult világkép.

A Várkert Irodalom sorozatában rendhagyó irodalmi élményeket kínálnak a közönségnek. Július 13-án az ENEMVÉ – Nagy Magyar Versek rendhagyó, focihoz kötődő irodalmi válogatását hallhatják az érdeklődők. Az esten Dobos Evelin, Ember Márk és Zámbori Soma színművész tolmácsolásában klasszikus és kortárs költők, írók versei és prózái hangzanak el, a tematikához válogatott dalokban Lotfi Begi működik közre az este házigazdája, Ugron Zsolna író vendégeként.

A Várkert Bazár Szárazárok színpadán folytatódik a Márai-est sorozat. Új, szabadtéri, ingyenes tárlatként nyílik meg a Mesteri részletek című kiállítás júliusban.

Idén Debrecen lesz a fesztiválfőváros!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

üvegvilág Kyra

Kyra ezekkel a dalokkal biztos befutó

Popénekesből lett influenszerből újra popénekes – visszatérés a kezdetekhez Fedor Kyra tehetségére már 1998-ban felfigyelhetett az igazán szemfüles közönség, hiszen a TV2 által sugárzott KIFUTÓ

Bőköz Fesztivál

Művészetek Köze az Ormánságban

Az idei Bőköz Fesztiválon sok-sok zenével egyszerre három fesztiválprogram várja az igényes nyári kikapcsolódást keresőket A hagyományos programkínálaton túl – könnyűzenei nagykoncertek, színházi előadások, folk-programok,

Mikepércs Fifty Fifty

Mire nem jó egy templomkert: pl. erre is

Rendhagyó esemény Mikepércsen, kattintás után kiderül, mi is! Nem mindennapi kezdeményezést hozott létre három évvel ezelőtt Czapp József mikepércsi református lelkipásztor: minden évben pünkösdkor ugyanis

Gorg & Benzol

Mi a közös Azahriahban és egy piacban?

Egynapos koncertsorozatot bonyolít le rendhagyó budapesti helyszíneken a Gorg & Benzol Nagyon Kis Magyarország Turné-jukon a fúziós jazztrió május 25-én piacon, hipermarket kertészeti osztályán, budapesti

DJ palotai

Palotaira emlékeznek az új budapesti parkban

Május 17-én megnyílik Budapesten a Városháza pop-up park, ahol tavasztól késő őszig várják tematikus estékkel és programokkal a látogatókat Először Budapest alapításának 150. évfordulóján, november

Loreen

Loreen is eljön Magyarországra

Két Eurovíziós győzelem után már ideje volt Az Eurovíziós Dalfesztivál egyetlen kétszeres női győztese, Loreen ad koncertet jövőre Budapesten. A svéd énekesnő 2025. március 2-án