Keresés
Close this search box.
Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
A ThisMustBeLove együttes első albumának címadó dala egy bonyolulttá vált kapcsolat lezárása, egy fájdalmas, de megnyugvást hozó szakítás története.

Az Engedj egy szakítás története, amit a zenekar fiatal énekesnője, Mogyorósi Tímea a klip elkészítése alatt a valós életben is átélt.

Nézd meg a klipet itt: youtube.com/watch?v=P2T6MOM_uTc

Ha egy kapcsolat túl komplikálttá válik és nem marad más belőle, mint az álmatlan éjszakák, akkor elérkezett a szakítás, az elengedés ideje, és ez lehetséges kölcsönösen, belenyugodva, felesleges drámák és harag nélkül békésen is.

„Szerelemnek kellett lenni, mert a vége annyira fáj. Kérlek, hogy engedj el, hidd el jobb lesz így nekem, értsd meg, hogy mennem kell, meglátod jobb lesz így neked”. – kéri Timi a dalban, aki elmesélte, hogy az életben ugyanaz történt vele, mint a klipben. „Amikor elkezdtük a forgatást még együtt voltam a barátommal, de a forgatás végére szakítottunk.  A dal szövege („Bonyolult lett minden”) jól tükrözi ezt a kapcsolatomat.”

A nyolcvanas évek funky-s zenei stílusát követő dalt a videoklip képi világa is aláfesti. Élénk színek, letisztult, minimalista stúdiófelvételek, a kor hangulatát idéző ruhák, sminkek és koreográfia. Kuriózum, hogy a budapesti utcákon készült felvételek analóg super 8-as kamerával készültek, ezzel is megidézve a korszakot. „A klipben a nyolcvanas éveket úgy próbáltuk megjeleníteni, hogy látszódjon, hogy mi ezt csak utánozzuk, nem szeretnénk teljesen autentikusak lenni, és ezáltal nem erőltetett” – mondja Timi.

A ThisMustBeLove első tíz számot tartalmazó nagylemeze idén nyáron jelent meg azonos címmel és elérhető az összes zenei megosztó oldalon. Az album címadó dalában az énekesnő, Timi énekhangja mellett hegedűjátékát is élvezhetjük. Az együttes tagjai: Mogyorósi Tímea-Ének, Lakatos Bence – gitár, szintetizátor, Dékány Dániel – gitár, Gerdesits Máté – basszusgitár, Varga Szabolcs – dob. A dalokat közösen írják és már elkezdték készíteni a második nagylemezüket.

https://www.facebook.com/thismustbeloveband

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Pokolgép zenekar

Az új énekes leleplezése, elképesztő riffek és irodalom teszi hidegrázóssá a Pokolgép dalát

A januári tagcsere után új videóklipes dallal jelentkezik a magyar rockzene ikonikus alakulata, a Pokolgép. A szóban forgó szám megjelenése több szempontból is kiemelkedő fontosságú. Egyrészt egy izgalmas versfeldolgozásról beszélünk, de ami még tovább fokozza a hanganyag különlegességét, az az, hogy ebben lehet először a banda új énekesét hallani.

Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) - tisztújítás

EJI tisztújító Választógyűlés a BMC -ben

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdte tisztújításának folyamatát. Ennek első lépéseként a Budapest Music Centerben Választógyűlést tartottak és megválasztották az EJI munkáját koordináló döntéshozó szerv, az új Küldöttgyűlés tagjait.

Iceboyz zenekar

Szinti-poppal indult az Iceboyz

Az Iceboyz első dala hangulatában igazi 80 -as évekbeli szinti-pop. A szöveg felejtős, de ez a stílus amúgy sem erről híres, a zene viszont hozza amit kell.

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt