Keresés
Close this search box.

Karácsony és Rock and roll? Ez Kőváry Péter új lemeze!

Kőváry Elvis Elton
Egyszemélyben Elvis Presley, Tom Petty, Elton John: a volt NEO-frontember igazán belecsapott a bejglibe

Egyszemélyben Elvis Presley, Tom Petty, Elton John: a volt NEO-frontember igazán belecsapott a bejglibe

A Royal Rebels, Stoned és korábbi Neo frontember, Kőváry Péter elkészítette rockos hangvételű karácsonyi lemezét, ami november 12-én jelenik meg a GrundRecords gondozásában!

A tavalyi nagy sikerű single után ezúttal egy 12 dalos lemezzel jelentkezett az énekes, melyen 4 saját dal mellett 8 örökérvényű ünnepi klasszikus áthangszerelt változata található.

A saját szerzemények és a megunhatatlan örökzöldek a rock széles skáláján, a rockabillytől kezdve, a blueson és a soulon át egészen a punkosabb lendületű darabokig mozognak, de az ünnep hangulata mindegyikben ott van! Az album érdekessége, hogy minden hangszeren Kőváry Péter játszik, egyedül a billentyűknél működött közre Csikós Nándor.

Kőváry Péter így nyilatkozott a lemezről: – Bevallom őszintén, régebben nem voltam nagy karácsonyos úgymond. Az elmúlt években kapott el a ez a láz, a feleségemnek köszönhetően, aki viszont hatalmas karácsony őrült. Lehet azért, mert majdnem karácsonykor, december 22-én született.

Majd egy nevetés után úgy folytatta: – Nálunk minden ünnep olyan, ahogy a filmekben látod: átjáróház, bulihegyek, fullra feldíszített lakás és szépen lassan engem is elkapott a feeling az évek alatt. Tavaly kihoztam azt a karácsonyi dalt, a Good Rockin’ Christmas-t, ami egy korábbi dalom „elkarácsonyosított” változata.

Ennyi magánéleti kitérő után azt mondta a dalról: – Nagyon jó fogadtatásban részesült az a dal, bekerült több Spotify playlistbe, jók voltak rá a reakciók a YouTube-on, Facebookon, ez pedig megadta a löketet ahhoz, hogy egy lemezen keresztül megmutassam, milyen számomra a karácsonyi zene.

Mint elmondta, nem kötötte meg semmi és senki sem a művészi munkában: – Eltökélt szándékom volt, hogy ezt a lemezemet abszolút a saját ízlésem szerint készítsem el. A rajta szereplő négy saját dalból három Royal Rebels dal lett volna, egyedül a kicsit Elton John-ihletésű Christmas Time (Hallelujah), ami másabb zeneiségben fogant.

Elton John imádata ezen a ponton is tette érhető volt: – Imádom Eltont, meg a stílusát és még régebben írtam ezt a dalt, de nem illett a Rebels irányvonalába, itt viszont pont kapóra jött. Minden hangszeren én játszom a lemezen, kivéve a billentyűsöket, amiket a Rebels-zongorista, Csikós Nándi kezel.

És hogyan lett egyszemélyben egész zenekar hangszerei mögött? – A feldolgozásoknál nyilván a kedvenceim közül válogattam és olyanokat, amiket el tudok énekelni. Sokáig gondolkodtam, a Tom Petty például elég nagy falat volt, de úgy érzem, az sikerült talán a legjobban, arra jön a következő klip!

A zenekar minden tagja én leszek a videóban, ha már én játszottam fel mindent. (nevet) Régi vágyam volt egy ilyen, most végre megvalósíthattam, de jön egy másik dal is hamarosan, szöveges videó formájában.

Aztán van itt óriási kedvencem, mint az Elvis-féle Merry Christmas, Baby, de klasszikus is rockos verzióban, mint a Winter Wonderland, amolyan REO Speedwagon felfogásban, hogy a lemez minél változatosabb legyen.

De milyen stílusok találhatók meg a lemezen? – Kihasználtam, hogy szélesebb skálán mozoghattam, a bluestól kezdve a punkon és a soulon át a rockabillyig, minden rám jellemző stílus megtalálható. Azzal pedig gondolom, nem árulok el nagy titkot, hogy a Family, Christmas & Rock N Roll lemezcím a Sex, Drugs & Rock N Roll-ból jön!

Ám mégis, kinek ajánlható ez a lemez?

Ez a szívet melengető, de mégis zsigerien laza dalcsokor minden Elvis Presley, Tom Petty, Elton John, REO Speedwagon fanatikusnak kötelező ünnepi „kellék” lehet, ami kiváló kísérőzene a fadíszítés és teljes karácsonyi időszak mellé!

A lemezt november 12-től lehet keresni a jobb lemezboltokban és a digitális zeneáruházakban, streaming platformokon!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss