Keresés
Close this search box.

Nagy titokra derült fény a magyar énekes kapcsán!

Galda Levente
A DAL-ból megismert Galda Levente több új dalon is dolgozik!

A DAL-ból megismert Galda Levente több új dalon is dolgozik!

A 2021-es A DAL versenyéből megismert sokoldalú énekes, Galda Levente a Facebook-on véletlen buktatta le magát: már javában stúdiózik és készül a 2022-es megmérettetésre is!

Nem csoda, hiszen az idei évadban kétségtelenül Levente volt az az előadóművész, akiről a legtöbben beszéltek. EREDŐ című slágerével (Dancemix Records) interjúkról-interjúkra járt, és első dala meghozta magával számára az országos ismertséget, egyben népszerűséget is.

A DAL után azonban sok pályatársával ellentétben Ő nem tűnt el, alázatos és kemény munkával, forgatásokkal és számos fellépéssel teltek a hónapjai, többek között koncertezett az A38 Hajón, színvonalas nemzetközi fesztiválokon Szlovákiában és hazánkban egyaránt, egyidejűleg dolgozik kislemezén is.

Meghívást kapott továbbá Szlovákia leghallgatottabb rádióműsorába, valamint legnézettebb heti TV-sorozatába is, hiszen nem csak magyarul, de szlovákul is anyanyelvi szinten beszél.

Óriási megtiszteltetésként érte, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől átvehette a „Pro Cultura Minoritatum Hungaria” díjat, miként az is, hogy a szentesi Koszta József Múzeum kultúrnagykövetévé választotta.

Az énekes sokoldalúságát, szoros kapcsolatát a nemzetiségi népzenével hamarosan megjelenő pszeudofolklór albuma is kiválóan reprezentálja, de idén a „Sztárban sztár leszek!” műsorába is bekerült Köllő Babett csapatát erősítve.

Ahogyan a Facebook posztjából kiderült, jelenleg több dalon dolgozik egyszerre olyan meghatározó és elismert zeneszerzőkkel, alkotótársakkal – a teljesség igénye nélkül –, mint:

  • Mazán Attila (Mystery Gang),
  • Ádám Rita és Darvas Benedek (Kék madár – musical, Parasztopera),
  • Szekér Gergő (Madár, repülj!, Hazatérsz),
  • a Margaret Island-del,
  • Freddie-vel,
  • Opitz Barbival,
  • Radics Gigivel,
  • Hujber Szabolcs, Fonogram- és Artisjus-díjas dalszövegíróval,
  • valamint a tavalyi versenygyőztes Kaukázus zenekar (Egyetlen szó) frontemberével, Kardos-Horváth Janóval. 

Galda Levente idén is a meglepetések és az örökös megújulás embere! Az első dal A DAL 2022 beadási határidejének napján, november 15-én jelent meg és került a rádiókba országszerte! Így aki meg akarja hallgatni Levente új dalát, annak bizony érdemes lesz a rádiókat hallgatnia!

Mégpedig érdemes olyan adókat hallgatni, ahol nem retróslágerek vannak… 😉 De addig is, idézzük fel az E R E D Ő-t, amely más sok remek feldolgozást ért meg!

Mazán Attila, Kardos-Horváth Janó és Szekér Gergő állt idén Levente mellé, hogy sikeres legyen idén is a DAL-ban!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt