Keresés
Close this search box.

Nem adta alább a továbbjutásnál Oláh Ibolya

Oláh Ibolya
Másodjára vajon megnyeri a sokadik virágzást élő művésznő a DALválasztó versenyt?

A sokadik virágzását élő énekesnő a Nem adom el című dallal nyerte A Dal 2022 harmadik válogatóját szombaton

A Dunán sugárzott műsorban tíz dal hangzott el, közülük a zsűri juttatott tovább négyet az elődöntőbe.

Oláh Ibolya és a Nem adom el a maximális 40 pontot kapta a zsűritől, mögötte Nyári Alíz és a Félóra nyár 39 pontig jutott.

A harmadik helyen a Third Planet a Táncol a világ című dallal 38 ponttal, a negyediken Solére és a Másért 36 ponttal lett elődöntős.

Az ötödik továbbjutót a közönség választotta ki szavazataival, a legtöbb voksot Greta és az Igazi kincs című dal kapta, amely szintén bekerült az elődöntőbe.

A dalokat Wolf Kati énekes, A Dal korábbi versenyzője és zsűritagja; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa; Ferenczi György Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, énekes, szájharmonika-művész; valamint a zsűriben idén először tevékenykedő Egri Péter, a Mystery Gang frontembere véleményezte és pontozta.

Velük együtt kereshetik a nézők az év magyar slágerét.

A harmadik válogató extra produkciójaként Tátrai Tibor és a godfater. a Búcsúkeringő című dalt adta elő.

Oláh Ibolya cigány családban született. Szülei lemondtak róla, csecsemőotthonba került, majd a tiszadobi nevelőintézetben zöldség- és fűszernövény-termesztő szakmunkás-képesítést szerzett. Öntevékenyen kezdett énekelni és gitározni. Tanult egy budapesti zeneművészeti szakiskolában is, de félbehagyta. Sikertelenül próbálkozott néhány alkalommal énekesi vetélkedőkön, míg végül a 2003–2004-es Megasztár (TV2) átütő sikert hozott számára a második helyezéssel.

2004. június 5-én 400 000 ember előtt énekelt egy ingyenes budapesti rendezvényen, amelyen Sting is fellépett. 2005. augusztus 20-án este, a hivatalos állami ünnep nyitányaként ő énekelte el a Magyarország című dalt (René Dupéré – Geszti Péter).

Brüsszelben, az Európai Parlament épületében, valamint Hollandiában is fellépett már. 2011 novemberében a nyilvánosság előtt is vállalta, hogy leszbikus. 2013 szeptemberében csatlakozott a Karmapirin nevű nyíregyházi bluesrock zenekarhoz. A kapcsolat rövid ideig tartott.

2014-ben az énekesnő bekerült A Dal 2014 eurovíziós nemzeti dalválasztó show elődöntőjébe 1 percig sztár című dalával.

2016 elején a Gondolj rám c. film egyik dalát adta elő a szerzővel, Presser Gáborral, melyhez klip is készült. Még ugyanebben az évben két dalt készített a Zoohacker & Furák formációval, valamint Keresztes Ildikó 2016 őszén megjelent, Most c. lemezén az “Elég szép” c. Szűcs Norbert-Szabó Ágnes-szerzeményben duettet énekelt Keresztes Ildikóval.

Presser Gábor egy 28 dalból álló könyvcédét írt Oláh Ibolyának, ami 2018 őszén jelent meg a Helikon Kiadónál. A Voltam Ibojka című könyvcédében Presser szövegei mellett helyet kaptak Erdős Virág, Kántor Péter, Parti Nagy Lajos, Sztevanovity Dusán, Varró Dániel, Závada Péter, Borbély Szilárd, Szép Ernő és Fejes Endre versei is. (Wikipédia)

Az idei versenyről és a résztvevőkről A Dal 2022 honlapján – https://mediaklikk.hu/adal2022/ –, valamint a műsor Facebook-, Instagram- és TikTok oldalán találhatók részletes információk, extra tartalmak, videók és cikkek.

Másodjára vajon megnyeri a sokadik virágzást élő művésznő a DALválasztó versenyt?

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Inotai Hőerőmű

Indusztriál Inota 3.0

Újra ipari hangulat a Bakony kapujában! Az újhullámos techno, illetve a határokat feszegető elektronika népszerű előadói adnak koncertet július 12-én és 13-án az egykori inotai

Csinibaba Feszt BPark

Csinis Minifeszt a BP-ben

Azok számára is lehet újdonság, akik már eddig kívülről fújják az összes Csinibaba-dalt Csütörtökön rendezik meg a Csinibaba Táncdalfesztivált a Budapest Parkban, ahol a Katona

The Beatles

Idén is gombafejűek lepik el a Kobucit

Legendás “beatle” is ott lesz június második vasárnapján! Idén már kilencedik alkalommal rendezik meg Budapesten az országos Beatles találkozót. Az esemény június 16-án lesz az

üvegvilág Kyra

Kyra ezekkel a dalokkal biztos befutó

Popénekesből lett influenszerből újra popénekes – visszatérés a kezdetekhez Fedor Kyra tehetségére már 1998-ban felfigyelhetett az igazán szemfüles közönség, hiszen a TV2 által sugárzott KIFUTÓ

Bőköz Fesztivál

Művészetek Köze az Ormánságban

Az idei Bőköz Fesztiválon sok-sok zenével egyszerre három fesztiválprogram várja az igényes nyári kikapcsolódást keresőket A hagyományos programkínálaton túl – könnyűzenei nagykoncertek, színházi előadások, folk-programok,

Mikepércs Fifty Fifty

Mire nem jó egy templomkert: pl. erre is

Rendhagyó esemény Mikepércsen, kattintás után kiderül, mi is! Nem mindennapi kezdeményezést hozott létre három évvel ezelőtt Czapp József mikepércsi református lelkipásztor: minden évben pünkösdkor ugyanis