Zola nem tucatklippel adott életjelet magáról

Zola
Egyelőre nincs szó a Zolaestek folytatásáról, de ki tudja, mit hoz a jövő!

Nyolc év után tér vissza a New Level Empire énekese, aki most szólóelőadóként is színre lép

A “Valamit a semmiből” című dal – amelyhez egy „időutazásos” klip is készült – csak a nyitánya a hamarosan megjelenő albumának.

Ezen a „Felhalkítva” elnevezésű lemezen akusztikus, élőhangszeres dalokat hallhatunk majd, melyek az énekes személyes élményeiből születtek.

A New Level Empire frontembere természetesen a zenekari tevékenysége mellett ápolja önálló zenei karrierjét.

Ez nem újdonság, hiszen az elmúlt évek során “Zolakusztika” önálló estéin a közönség már megismerhette a zenész korábbi dalait, történeteit, előadásmódját. – Vannak dalok, amik más öltözéket, más hangszerelést és más előadásmódot igényelnek, mint a zenekari popdalok.

Ez egy művészi önkifejezés, szentimentálisabb, mélyebb, akusztikusabb, de a műfaj „mainstreamesebb” változatában. Afféle egyszemélyes kaland

– meséli Zola.

Az egyszemélyes kaland már csak azért is igaz, mert a lemezen, így a dalokban felcsendülő hangszerek mindegyikén Zola játszik.

Így a „Valamit a semmiből” egy dinamikus akusztikus szerzemény mellett egyben egy nagyon is személyes történet. A tervezés, újrakezdés, költözés, építés témakörét mutatja be a dal, többek között a négy égtáj segítségével.

A naturális hangszerelés gitárközpontú, de felcsendül benne több ütőhangszer, zongora és harangjáték is. A dalhoz igen kreatív, egyedi megoldásokat felvonultató, időhurok videoklip is készült.

– A dal megfilmesítéséhez igen magasra tettük magunknak a lécet. Sok technikai megoldást és ötletet szerettem volna egybe sűríteni.

Az egyik ilyen volt, hogy az időhurok, időparadoxon legyen az alappillére a történetnek.

Ezt bontottuk ki, és vegyítettük az osztott képernyős, félig lassított képi világgal, mely mindegyike egysnittes.

Így egy tényleg kreatív és egyedi videó készült a saját rendezésemben.

Nagyon kell figyelni a megtekintése közben, hiszen a 4 jelenet összekapcsolódik egy nagy sztorivá! Olyan klipet szerettem volna alkotni, amit a közönség akár többször is megnéz, vagy mert leköti, vagy mert meg akarja fejteni, hogy mit is lát, hogyan is áll össze. Számomra a „Valamit a semmiből” egy nagyon fontos és személyes dal, nem szerettem volna egy tucatklippel elintézni – fűzte hozzá Zola, akinek a klipjét a cikk megjelenésének időpontjában már 9 ezren nézték meg.

Egyelőre nincs szó a Zolaestek folytatásáról, de ki tudja, mit hoz a jövő!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Vörös Renátó

Vörös Renátó – Nap

Remeteévek és Skócia meghódítását követően jelent meg Vörös Renátó második szóló nagylemeze: Nap címmel.

Fonó Budai Zeneház

Az Ektar, Tóth Viktor és a Canarro a Fonóban

Világzene, kamarazene és improvizatív dzsessz is szerepel a Fonó Budai Zeneház kínálatában. Május második felében a fellépők között lesz az Ektar, Tóth Viktor és a Canarro is – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.