Keresés
Close this search box.

Zola nem tucatklippel adott életjelet magáról

Zola
Egyelőre nincs szó a Zolaestek folytatásáról, de ki tudja, mit hoz a jövő!

Nyolc év után tér vissza a New Level Empire énekese, aki most szólóelőadóként is színre lép

A “Valamit a semmiből” című dal – amelyhez egy „időutazásos” klip is készült – csak a nyitánya a hamarosan megjelenő albumának.

Ezen a „Felhalkítva” elnevezésű lemezen akusztikus, élőhangszeres dalokat hallhatunk majd, melyek az énekes személyes élményeiből születtek.

A New Level Empire frontembere természetesen a zenekari tevékenysége mellett ápolja önálló zenei karrierjét.

Ez nem újdonság, hiszen az elmúlt évek során “Zolakusztika” önálló estéin a közönség már megismerhette a zenész korábbi dalait, történeteit, előadásmódját. – Vannak dalok, amik más öltözéket, más hangszerelést és más előadásmódot igényelnek, mint a zenekari popdalok.

Ez egy művészi önkifejezés, szentimentálisabb, mélyebb, akusztikusabb, de a műfaj „mainstreamesebb” változatában. Afféle egyszemélyes kaland

– meséli Zola.

Az egyszemélyes kaland már csak azért is igaz, mert a lemezen, így a dalokban felcsendülő hangszerek mindegyikén Zola játszik.

Így a „Valamit a semmiből” egy dinamikus akusztikus szerzemény mellett egyben egy nagyon is személyes történet. A tervezés, újrakezdés, költözés, építés témakörét mutatja be a dal, többek között a négy égtáj segítségével.

A naturális hangszerelés gitárközpontú, de felcsendül benne több ütőhangszer, zongora és harangjáték is. A dalhoz igen kreatív, egyedi megoldásokat felvonultató, időhurok videoklip is készült.

– A dal megfilmesítéséhez igen magasra tettük magunknak a lécet. Sok technikai megoldást és ötletet szerettem volna egybe sűríteni.

Az egyik ilyen volt, hogy az időhurok, időparadoxon legyen az alappillére a történetnek.

Ezt bontottuk ki, és vegyítettük az osztott képernyős, félig lassított képi világgal, mely mindegyike egysnittes.

Így egy tényleg kreatív és egyedi videó készült a saját rendezésemben.

Nagyon kell figyelni a megtekintése közben, hiszen a 4 jelenet összekapcsolódik egy nagy sztorivá! Olyan klipet szerettem volna alkotni, amit a közönség akár többször is megnéz, vagy mert leköti, vagy mert meg akarja fejteni, hogy mit is lát, hogyan is áll össze. Számomra a „Valamit a semmiből” egy nagyon fontos és személyes dal, nem szerettem volna egy tucatklippel elintézni – fűzte hozzá Zola, akinek a klipjét a cikk megjelenésének időpontjában már 9 ezren nézték meg.

Egyelőre nincs szó a Zolaestek folytatásáról, de ki tudja, mit hoz a jövő!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.