Elindult a magyar pop új oldala

Hajógyár
Több évtizedes inkubációhiányt pótolhat kiötlői szerint a projekt, aminek előfutára lesz a most beindult honlap 

Több mint százötven videóval, mintegy hatszáz hazai alkotó részvételével hétfőn útjára indult a magyar popkultúra új online oldala


A hajogyar.hu a Magyar Kultúráért Alapítvány égisze alatt, a Petőfi Kulturális Ügynökség Könnyűzenei Igazgatósága és a Petőfi Media Group Nonprofit Kft. együttműködésében valósult meg – közölte a Petőfi Kulturális Ügynökség kommunikációs igazgatósága hétfőn az MTI-vel.

Mint írták, az ötéves Magyar Könnyűzenei Stratégia elfogadásával körvonalazódott egy olyan könnyűzenei központ létrehozásának igénye, amely popkulturális művészeti centrumként képes összefogni a különböző művészeti ágakat.

A központ tervezett koncert- és próbatermeivel, stúdióival, játszótereivel és kiállítótereivel segíti a hazai alkotók bemutatkozását, szakmai fejlődési lehetőségeit, valamint a lehető legszélesebb körben kívánja összekötni az alkotókat közönségükkel.

A terv részeként a Hajógyári-szigeten megkezdődtek a Hajógyár kulturális befogadótér előkészítési és tervezési munkálatai. A hajogyar.hu, a kortárs zenei élet digitális találkozóhelye ennek virtuális előfutára.

A hajogyar.hu azokra a témákra épít, amelyeket a hazai popkultúra kedvelői a magukénak érezhetnek. A tematikus műsorkínálat naprakészen mutatja be a kortárs hazai könnyűzene és a társművészetek értékteremtő alkotóit, időtálló kulturális értékekeit, legyen szó irodalomról, dzsesszről, a Kárpát-medence különleges helyszínein forgatott minikoncertekről, a gyerekkor vágyott ízeiről, vagy a célkereséstől a valóra vált álmokig vezető portrékig. A hajogyar.hu azt is szeretné megmutatni, miért jó itthon élni és alkotni

– áll a közleményben.

A közlemény kiemelte azt is: ugyanaz a tartalom egyaránt olvasható, hallgatható és nézhető.

Másfél évvel ezelőtt megszületett az igény bennük, hogy a hazai könnyűzene gazdagságát – vizuálisan is igényes formában mutassák be egy olyan platform létrehozásával, amely közös otthont nyújt mind a kortárs alkotónak, mind a közönségnek egyaránt – írta a főszerkesztő, Dénes Adél.

Azt írta: ahol nincsenek előítéletek és értékítéletek, nem húz senki éles határokat műfajok között, így ahol a könnyűzenéről lehet gasztroműsorban beszélni, vagy a legszabadabb rap/pop szövegekhez komoly irodalmároknak nyúlni.

A Hajógyáron nincsenek tabuk, sem éles határok: csak az alkotás minősége, frissessége és újszerűsége dönt annak sorsáról. A gyártást hosszú tartalomkutatási munka előzte meg – tették hozzá, ahogy azt is, hogy nem a nemzetközi trendeknek vetik alá magukat.

Azt keresik, aminek van mondanivalója, és ami értéket közvetít. A felület legfontosabb célja, hogy nem tesz különbséget: ugyanazon a polcon, ugyanolyan tálalással mutatja be az összes művészt a tetoválótól a keramikusig, Ferenczi Györgytől Beton.Hofi-ig, a néptáncostól a producerig. Ez mind a magyar popkultúra része, elválaszthatatlan mindentől.

Mint írják, a Hajógyár olvasztótégelyében újra egyesül a vidék és a város, a Kárpát-medence és Magyarország, és többé nem válik ketté a magas művészet a tömeg/popkultúrától. Nem rejtik véka alá: jó itthon élni és alkotni, hogy a magyar kultúra gazdagsága kimeríthetetlen és értékteremtő. (Rólunk)

Több évtizedes inkubációhiányt pótolhat kiötlői szerint a projekt, aminek előfutára lesz a most beindult honlap 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Új zsinagóga Szeged

Zsidó kulturális fesztivált rendeznek Szegeden

Komoly- és könnyűzenei koncertek, könyvbemutatók és fotókiállítás várja június elejétől szeptember közepéig az érdeklődőket a Szegedi Zsidó Kulturális Fesztiválon – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

The Pontiac - Ablakomból

The Pontiac – Ablakomból

Hamarosan harmadik nagylemezével örvendezteti meg rajongóit a The Pontiac. Beharangozóként a zenekar újabb videóklippel készült, amit a korong egyik legmeghatározóbb, Ablakomból című dalához forgattak.

Palágyi Ildikó

Palágyi Ildikó: Körbeér

A kislemez Palágyi Ildikó – énekes-dalszerző – legszemélyesebb megéléseibe, történeteibe enged betekintést. Az album címadó dalához a saját teraszukon forgattak „home session” videót.

Vörös Renátó

Vörös Renátó – Nap

Remeteévek és Skócia meghódítását követően jelent meg Vörös Renátó második szóló nagylemeze: Nap címmel.

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt