Tinédzserként Juhász Anikónak is a rock zene jutott először eszébe amikor gitárt fogott, de JS Bach hamar eltérítette.

Megjelent Juhász Anikó és Horváth Mihály új videója. Astor Piazzolla – Oblivion című dalát adják elő ketten, de úgy, hogy eláll a lélegzetünk.

Juhász Anikó - Oblivion
Fotó: Nagy Mihály

Tinédzserként Anikónak is a rock zene jutott először eszébe amikor gitárt fogott, de JS Bach hamar eltérítette. Neves iskolákban, neves tanároktól tanult, jelenleg pedig már Ő is tanít. (Persze továbbra is fejleszti készségeit, mind a játék, mind a tanítás terén.)

Horváth Mihályt több helyen fellelhetjük, különböző zenei stílusokban is otthon van. Egy biztos, hangszere a szájharmonika. A hangszer miatt is, talán a Blues áll legközelebb hozzá, de nemrég hallhattuk például Takáts Eszterék albumán.

Meglepően jól érzik egymást a zenében. Erre talán Anikó szavai adnak magyarázatot:

„Mivel Misivel a magánéletben egy párt alkotunk és mindketten zenészek vagyunk, szerettünk volna valami közöset alkotni. Azért esett Piazzollára a választásunk, mert egyrészt mindketten nagyon szeretjük, másrészt a zenéje pont egy átmenetet képez a könnyűzene és a komolyzene között, ahogy mi is a két különböző műfajt képviseljük, és úgy gondoltuk, hogy ez egy jó találkozási pont lenne a zenében. Azért is gondoltuk jó választásnak Piazzollát, mert a szájharmonika hangzása nagyon hasonlít a bandoneonra, amire eredetileg születtek ezek a darabok. A videót és a hangfelvételt mi magunk készítettük, egyedül a keverést és masterelést bíztuk Petros Gailas hangmérnökre. Igyekeztünk képekben is megragadni a zene hangulatát, az Oblivion jelentése nagyon érdekes, kissé elvont, egy hely, ahol az elfeledett dolgok vannak, valamiféle tudattalan állapot.”

A páros már tervezi a folytatást, sőt más zenészek is bekapcsolódnak. Mi örömmel várjuk!

Anikót itt ismerhetitek meg jobban: anikojuhasz.hu

Misiről itt találtok további információkat: horvathmisi.hu

Ez pedig a videó:

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

NLP zenekar

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt