Oblivion, avagy egy csodálatos zene

Juhász Anikó
magyarzene

magyarzene

Tinédzserként Juhász Anikónak is a rock zene jutott először eszébe amikor gitárt fogott, de JS Bach hamar eltérítette.

Megjelent Juhász Anikó és Horváth Mihály új videója. Astor Piazzolla – Oblivion című dalát adják elő ketten, de úgy, hogy eláll a lélegzetünk.

Juhász Anikó - Oblivion
Fotó: Nagy Mihály

Tinédzserként Anikónak is a rock zene jutott először eszébe amikor gitárt fogott, de JS Bach hamar eltérítette. Neves iskolákban, neves tanároktól tanult, jelenleg pedig már Ő is tanít. (Persze továbbra is fejleszti készségeit, mind a játék, mind a tanítás terén.)

Horváth Mihályt több helyen fellelhetjük, különböző zenei stílusokban is otthon van. Egy biztos, hangszere a szájharmonika. A hangszer miatt is, talán a Blues áll legközelebb hozzá, de nemrég hallhattuk például Takáts Eszterék albumán.

Meglepően jól érzik egymást a zenében. Erre talán Anikó szavai adnak magyarázatot:

“Mivel Misivel a magánéletben egy párt alkotunk és mindketten zenészek vagyunk, szerettünk volna valami közöset alkotni. Azért esett Piazzollára a választásunk, mert egyrészt mindketten nagyon szeretjük, másrészt a zenéje pont egy átmenetet képez a könnyűzene és a komolyzene között, ahogy mi is a két különböző műfajt képviseljük, és úgy gondoltuk, hogy ez egy jó találkozási pont lenne a zenében. Azért is gondoltuk jó választásnak Piazzollát, mert a szájharmonika hangzása nagyon hasonlít a bandoneonra, amire eredetileg születtek ezek a darabok. A videót és a hangfelvételt mi magunk készítettük, egyedül a keverést és masterelést bíztuk Petros Gailas hangmérnökre. Igyekeztünk képekben is megragadni a zene hangulatát, az Oblivion jelentése nagyon érdekes, kissé elvont, egy hely, ahol az elfeledett dolgok vannak, valamiféle tudattalan állapot.”

A páros már tervezi a folytatást, sőt más zenészek is bekapcsolódnak. Mi örömmel várjuk!

Anikót itt ismerhetitek meg jobban: anikojuhasz.hu

Misiről itt találtok további információkat: horvathmisi.hu

Ez pedig a videó:

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt