Több városban fríkoncertekkel indul a nyár

Hegedű Alzheimer
Klasszikus, vagy kortárs klasszikus művek csendülnek fel tereken átívelve!

Alapvetően klasszikus, vagy kortárs klasszikus művek csendülnek fel tucatnál több városban!

Tizenhárom városban rendez ingyenes koncerteket június 3-tól 5-ig a Grand Opening – Összefogás című eseményen a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége és tagszervezetei.

A klasszikus zenét és a kultúrát ünneplő hétvégét a MMFSZ a Tiszta zene, tiszta forrásból szlogennel szervezi meg. A nagyszabású eseménnyel a tagság összefogását kívánják hangsúlyozni, küldetésnek tekintve a zene összetartó és békét hirdető erejét  – közölte a Margitszigeti Színház az MTI-vel.

A tizenöt, többségében szabadtéri komoly- és kortárs zenei koncert a művészeti fesztiválok tizenhárom városának főterein vagy emblematikus helyszíneken valósul meg.

A közönség a hangulatos nyárindító koncertekkel Budapesten három helyszínen találkozhat, a Budai Vár Csikós-Udvarában, a Zenetudományi Intézetben és a margitszigeti Kristály Színtérben, ahogy a főváros közelében, Szentendrén, a Művelődési Ház hangulatos kertjében.

De lesz zenei rendezvény Sárospatakon, a Művelődés Háza és Könyvtára Színháztermében, Sopronban, a Nagyboldog asszony-templomban, Nagykanizsán a Hevesi Sándor Művelődési Központban, és Egerben, az Egri Érseki Palota udvarán.

Ám ugyanúgy lesz koncert Kőszegen, a Jurisics Várban, Gyulán, az Erkel Ferenc téren, Kecskemét főterén, a Romkertben, Debrecenben a Nagyerdei Parkban, mégpedig a Békás-tó stégen, valamint a Gödöllői Művészetek Házában.

Nem marad ki Kaposvár és Pécs sem: előbbi megyeszékhelyen a Kossuth téren, míg a Mecsek fővárosában a Jókai téren hangzanak fel a jobbnál jobb dallamok!

Mint elhangzott, a vállalkozás a megszűnő Emberi Erőforrások Minisztériuma és a NKA támogatásával jön létre. A koncertek szervezői fontosnak tartják hangsúlyozni: a zene közösségépítő erejét akarják megmutatni.

Az egy-egy órás klasszikus zenei koncertek szervezői törekednek arra, hogy az adott helyszín eseményei a helybéli művészekkel, fiatal tehetségekkel valósuljanak meg.

A koncertek repertoárjának összeállítása során külföldi és hazai szerzők műveiből válogattak, évfordulós zeneszerzőket is ünnepelve.

Így került előtérbe Kodály Zoltán munkásságának bemutatása, és a kínálatban felcsendülnek Haydn, Stravinsky, Rossini, Debussy, Kálmán Imre, Lully és John Williams művei is.

A részletes program a www.artfestivals.hu-n olvasható.

Célja a programnak, hogy azok is részesüljenek a klasszikus remekekből, akik amúgy nem jutnak el egy-egy hangversenyterembe!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.

Gorlo Volka

Gorlo Volka és a Titok, avagy a múltadban jártam

Két évvel bemutatkozó anyaguk után ismét egy kiadvánnyal örvendeztette meg közönségét a felvidéki Gorlo Volka. A Titok című album úgy mutatja meg a formáció újabb oldalát, hogy közben hű marad a csapat jól ismert zeneiségéhez.