Keresés
Close this search box.

Több városban fríkoncertekkel indul a nyár

Hegedű Alzheimer
Klasszikus, vagy kortárs klasszikus művek csendülnek fel tereken átívelve!

Alapvetően klasszikus, vagy kortárs klasszikus művek csendülnek fel tucatnál több városban!

Tizenhárom városban rendez ingyenes koncerteket június 3-tól 5-ig a Grand Opening – Összefogás című eseményen a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége és tagszervezetei.

A klasszikus zenét és a kultúrát ünneplő hétvégét a MMFSZ a Tiszta zene, tiszta forrásból szlogennel szervezi meg. A nagyszabású eseménnyel a tagság összefogását kívánják hangsúlyozni, küldetésnek tekintve a zene összetartó és békét hirdető erejét  – közölte a Margitszigeti Színház az MTI-vel.

A tizenöt, többségében szabadtéri komoly- és kortárs zenei koncert a művészeti fesztiválok tizenhárom városának főterein vagy emblematikus helyszíneken valósul meg.

A közönség a hangulatos nyárindító koncertekkel Budapesten három helyszínen találkozhat, a Budai Vár Csikós-Udvarában, a Zenetudományi Intézetben és a margitszigeti Kristály Színtérben, ahogy a főváros közelében, Szentendrén, a Művelődési Ház hangulatos kertjében.

De lesz zenei rendezvény Sárospatakon, a Művelődés Háza és Könyvtára Színháztermében, Sopronban, a Nagyboldog asszony-templomban, Nagykanizsán a Hevesi Sándor Művelődési Központban, és Egerben, az Egri Érseki Palota udvarán.

Ám ugyanúgy lesz koncert Kőszegen, a Jurisics Várban, Gyulán, az Erkel Ferenc téren, Kecskemét főterén, a Romkertben, Debrecenben a Nagyerdei Parkban, mégpedig a Békás-tó stégen, valamint a Gödöllői Művészetek Házában.

Nem marad ki Kaposvár és Pécs sem: előbbi megyeszékhelyen a Kossuth téren, míg a Mecsek fővárosában a Jókai téren hangzanak fel a jobbnál jobb dallamok!

Mint elhangzott, a vállalkozás a megszűnő Emberi Erőforrások Minisztériuma és a NKA támogatásával jön létre. A koncertek szervezői fontosnak tartják hangsúlyozni: a zene közösségépítő erejét akarják megmutatni.

Az egy-egy órás klasszikus zenei koncertek szervezői törekednek arra, hogy az adott helyszín eseményei a helybéli művészekkel, fiatal tehetségekkel valósuljanak meg.

A koncertek repertoárjának összeállítása során külföldi és hazai szerzők műveiből válogattak, évfordulós zeneszerzőket is ünnepelve.

Így került előtérbe Kodály Zoltán munkásságának bemutatása, és a kínálatban felcsendülnek Haydn, Stravinsky, Rossini, Debussy, Kálmán Imre, Lully és John Williams művei is.

A részletes program a www.artfestivals.hu-n olvasható.

Célja a programnak, hogy azok is részesüljenek a klasszikus remekekből, akik amúgy nem jutnak el egy-egy hangversenyterembe!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

üvegvilág Kyra

Kyra ezekkel a dalokkal biztos befutó

Popénekesből lett influenszerből újra popénekes – visszatérés a kezdetekhez Fedor Kyra tehetségére már 1998-ban felfigyelhetett az igazán szemfüles közönség, hiszen a TV2 által sugárzott KIFUTÓ

Bőköz Fesztivál

Művészetek Köze az Ormánságban

Az idei Bőköz Fesztiválon sok-sok zenével egyszerre három fesztiválprogram várja az igényes nyári kikapcsolódást keresőket A hagyományos programkínálaton túl – könnyűzenei nagykoncertek, színházi előadások, folk-programok,

Mikepércs Fifty Fifty

Mire nem jó egy templomkert: pl. erre is

Rendhagyó esemény Mikepércsen, kattintás után kiderül, mi is! Nem mindennapi kezdeményezést hozott létre három évvel ezelőtt Czapp József mikepércsi református lelkipásztor: minden évben pünkösdkor ugyanis

Gorg & Benzol

Mi a közös Azahriahban és egy piacban?

Egynapos koncertsorozatot bonyolít le rendhagyó budapesti helyszíneken a Gorg & Benzol Nagyon Kis Magyarország Turné-jukon a fúziós jazztrió május 25-én piacon, hipermarket kertészeti osztályán, budapesti

DJ palotai

Palotaira emlékeznek az új budapesti parkban

Május 17-én megnyílik Budapesten a Városháza pop-up park, ahol tavasztól késő őszig várják tematikus estékkel és programokkal a látogatókat Először Budapest alapításának 150. évfordulóján, november

Loreen

Loreen is eljön Magyarországra

Két Eurovíziós győzelem után már ideje volt Az Eurovíziós Dalfesztivál egyetlen kétszeres női győztese, Loreen ad koncertet jövőre Budapesten. A svéd énekesnő 2025. március 2-án