Újra az erdőbe költözik a zene!

Muzsikál
Képző- és fotóművészeti alkotások is várják Kecskeméten és Lakitelken az érdeklődőket!

Több helyszínen és napon csendülnek fel a klasszikus és népi felharmóniák!


Május 28-án Kecskeméten a Nyíri erdőben, a Vackor Vár Erdei Iskola területén, másnap pedig Lakitelek-Tőserdőn, a Holt-Tisza partján várják a közönséget színes programokkal a Muzsikál az erdő című rendezvénysorozat programjain.

A szervezők tájékoztatása szerint Kecskeméten a kézműves- és sportfoglalkozások mellett bábelőadásokkal várják a gyerekeket.

A rendezvény idején mkísérőrendezvény és megtekinthető lesz az 1848-49-es múzeum és a Muzsikál az erdő 2021-es fotópályázatának kiállítása is. A Millenniumi Hársfakör és a szilfakör ezen a napon erdei rendezvénytérré alakul át.

Fellép a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar Hollókői Huba vezényletével, valamint a színpadi programok között szerepel a Muzsikás Együttes és Petrás Mária népzenei előadása.

Lesz erdei élményséta is, amelyen szakavatott erőmérnökök vezetik majd az érdeklődőket.

Másnap Lakitelek-Tőserdőn a kézművesfoglalkozások mellett bábelőadással és gyermekkoncertekkel várják a családokat a Holt-Tisza partján.

A színpadon fellép Bolba Éva és a JAZZterlánc, a Batyuszínház, és Szilágyi Áron dorombművész.

Itt hirdetik ki a Muzsikál az erdő 2022-es gyermekrajzpályázatának eredményeit, a legjobb alkotásokból kiállítás is látható. Erdei divatbemutatón mutatkoznak be a Réthy Fashion környezetbarát kreációi.

A nap második fele sem marad zene nélkül: délután a Budafoki Dohnányi Zenekar ad koncertet Hollerung Gábor vezetésével.

A színpadon fellép a Cimbaliband, valamint bemutatkoznak a Kecskeméti Kodály Iskola és a Váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola fiatal tehetséges növendékei is.

A Nyíri erdőben a zenei programok mellett egy másik műveszeti alkotás is bemutatásra kerül, ugyanis felavatják Józsa Judit kerámiaszobrász Összetartás című domborművét.

A szervezők közleménye szerint 19 éve zajlik a Muzsikál az erdő rendezvénysorozat az ország öt térségében. Fő célja az erdő és a zene, a művészet erejével a résztvevőket környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani.

A rendezvény fő támogatója az Aktív Magyarország. A programokról részletes információ a www.muzsikalazerdo.hu honlapon érhető el.

Kecskemét után a Mátra erdeibe, valamint Pásztóba és Salgótarjánba kísér el minket a programsorozat júliusban…

A zenei csemegék mellett képző- és fotóművészeti alkotások is várják az érdeklődők nagy tömegeit!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

ék zenekar

ék – Téridő dal- és klippremier

Az ék zenekar Out Of The Cave című 2021-es nagylemeze után először jelentkezik új anyaggal, ráadásul egy igazi kuriózummal. De mitől annyira rendkívüli szám a Téridő?

petőfi.hu

Megújult a Petőfi.hu

Szabadság, szerelem – ehhez kapcsolódva elmesélhető a teljes történetünk. Erről szólnak a dalaink,
verseink, regényeink, harcaink, álmaink, tenni akarásunk.