Keresés
Close this search box.

Showcase fesztivál kíséri a 10. Music Hungary Konferenciát

Music Hungary Konferencia
Huszonöt ígéretes magyar előadó lép fel a 10. Music Hungary Konferenciát kísérő showcase fesztiválon november 29-30-án Veszprémben.

 Immár másodszor rendezik meg az ingyenes showcase fesztivált, amely a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programmal partnerségben ezúttal is három veszprémi helyszínen mutat be olyan feltörekvő előadókat, mint ajsa luna, kristoaf, Brenka, Ekhoe, Hegedűs Józsi és a Kacaj – közölte az MTI-vel pénteken a Music Hungary Szövetség.
A Music Hungary Konferenciának a veszprémi Hangvilla ad otthont, számos zeneipari tartalmú előadással és kerekasztal beszélgetéssel.
A tavalyi esemény sikereire alapozva idén is szerves része a konferenciának a showcase fesztivál, amelynek elsődleges célja, hogy itt találkozzanak a hazai zenei színtér szakemberei és a legaktuálisabb magyar előadók. A tavalyi showcase sikerét leginkább abban lehet mérni, hogy több, a fesztiválon fellépő előadó is látható volt a nyári fesztiválok programjában – hangsúlyozták a szervezők.
A fesztivál 25-ös mezőnyéből 20 előadót egy hatfős kurátori csapat javasolt a programba, a nyílt pályázatra jelentkezők közül pedig 5 előadónak biztosítottak helyet.
Az eseménysorozat line-upjában szerepel Hundred Sins, akinek több mint 200 ezer havi hallgatója van már a Spotifyon és a showcase fesztiválon szintén fellépő kristoaffal közös, Melodráma című daluk nyolc hete toplistás a Petőfi Rádión.
Koncertet ad az egyik legjelentősebb nemzetközi metálfesztiválon, a Wacken Open Air-en fellépő Red Swamp, a tavalyi év egyik emlékezetes magyar számát jegyző folk-pop előadó, Hegedűs Józsi, valamint a kolozsvári Musspell is.
Idén is képviselteti magát az egyik legmeghatározóbb, újhullámos zenei kollektíva, az On The Low, olyan előadókat hozva a Terembe, mint a trapet a punkpop felől megközelítő Filo vagy az újgenerációs hip-hop egyik legnépszerűbb előadója, az Ekhoe.
Szintén zenei kollektívaként működik az Expresszó színpadát megnyitó hari_drama; a showcase-en fellép továbbá a jazz- és népzenei szcéna ismert zenészeiből álló Uljana Quartet, a hazai jazz egyik legfrissebb fiatal hangja, a Nagy Emma Quintet vagy a debüt lemezét a háromszoros Grammy-díjas producerrel és hangmérnökkel készítő LAIHO.
Jelen lesz Magyarország egyetlen katalán rumbát játszó zenekara, a MazsiMó-GipsyMó, a Django Reinhardt-féle cigány jazz és a Balkán vad bulijainak szellemiségének fúziójaként született Hét Hat Club, és koncertet ad a népzenei hagyományokat alternatív rockkal és rappel vegyítő Kacaj is – ismertették a programot a szervezők.
A showcase fesztivál koncertjei ingyenesen látogathatók, míg a Music Hungary Konferencia jegyei a musichungary.hu linken érhetők el.

(MTI)

Music Hungary Konferencia & Showcase 2023

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt