Keresés
Close this search box.

Összeállt a jövő évi Fishing on Orfű fesztivál zenei programja

Fishing on Orfű
A 2023. június 28. és július 1. között zajló jubileumi, 15. Fishing on Orfű fesztiválon a látogatókat csaknem 150 zenei produkció várja.

A program bejelentésével egyidőben a napijegyek értékesítése is elkezdődött – közölte Egyedi Péter, a fesztivál sajtófőnöke csütörtökön az MTI-vel.

Közleménye szerint a jövő évi FOO-n adja egyetlen fesztiválkoncertjét a Kispál és a Lovasi formáció, amelyben Kispál András és Lovasi András mellett G. Szabó Hunor és Babcsán Bence zenél, koncertprogramjuk pedig a Kispál és a Borz korai, különlegesebb szerzeményeire épül.
Három év kihagyás után tér vissza Orfűre a Quimby, míg először lép fel Bródy János és zenekara, csakúgy, mint a Kátai Tamás nevével fémjelzett Thy Catafalque.
A fiatal és feltörekvő produkciók közül a két legnagyobb zenei helyszínen kap lehetőséget a Carson Coma, az Elefánt, az Esti Kornél, az Analog Balaton, Deva, a Bohemian Betyars, a Blahalouisiana, a Galaxisok, az Ivan & the Parazol, valamint először lép a nagyszínpad deszkáira az aurevoir. vagy Beton.Hofi.
A FOO klasszikus nagyszínpados fellépői között lesz a 30Y, a Vad Fruttik, a Péterfy Bori & Love Band, a Hiperkarma, a Kiscsillag és a Budapest Bár – sorolta a sajtófőnök.
Az idősebb korosztály képviselőinek Bródyn túl HOBO, a KFT, Karácsony János, Másik János, a Pál Utcai Fiúk, a Müller Péter Sziámi AndFriends vagy a Kontroll Csoport koncertjével igyekeznek kedveskedni a szervezők. Idén Tátrai Tibor is visszatér Orfűre, új zenekarával, a godfater.-ral.
A hiphop kedvelőit Beton.Hofi mellett a Pogány Induló, Dé:Nash, a Slow Village, Funktasztikus, 6363, vagy a Tranzkaphka szórakoztatja.
A klubhangulatra vágyók a kisebb Amondó színpadon és a Nagysátorban láthatják a metál, az alternatív rock, a pszichedelikus rock, a világzene és a pop képviselőit; fellép a Platon Karataev, a Mitsoura, az Erik Sumo, a VHK, a LAZARVS, Frenk, a Ganxsta Zolee és a Kartel, a Fiúk, a Felső Tízezer, a Hiúz és a Devil’s Trade is.
A fesztivál erdei helyszíne 2023-ban is komolyzenével indul, majd jön a Mesél az erdő műsorsáv, ahol feltörekvő dalszerzők nem csak eljátsszák dalaikat, de mesélnek is róluk, míg az esti óráktól az iamyank, a Jazzékiel, Németh Juci és G. Szabó Hunor és Bérczesi Róbert lép fel.
A fesztivál Borfalu nevű színterén a nép- és világzenekedvelők számára játszik a Cimbaliband, a Romano Drom, a Söndörgő, a Góbé, a Kacaj vagy a Gypo Circus, Barkóczi Noémi, a Lázár tesók, az Aron Andras and the Black Circle Orchestra és a Middlemist Red.
A fesztivál alatti tószakaszon található Víziszínpadon ad majd minikoncertet Likó Marcell és Kerekes Gergely, a Péterfy Bori & the Mini Love Band, a Kerekes Band, az aurevoir., Beton.Hofi és a Tudósok.
Aki a koncertek után táncolással vezetné le fölösleges energiáit, annak olyan DJ-k szolgáltatják majd a zenét, mint DJ Palotai, a Tesco Disco, DJ R-Nold & Acid, vagy D.Koms, míg az erdőben minden éjjel a Tilos Rádió tart partit olyan fellépőkkel, mint DJ Titusz, Bobby Shyze, Kanada Káosz, az Önismereti Diszkó, az !rodalmi Dubtechno valamint Totoya Klub.
A részletes zenei program, valamint a jegyekkel kapcsolatos információk megtalálhatók a fesztivál honlapján, a fishingonorfu.hu-n.

(MTI)

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt