Keresés
Close this search box.

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi
Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Két közös Napidalok lemez után március 26-án érkezett a CSILLAGTÚRA album, rajta 12 könnyed alter-pop dallal.

A címadó számhoz egy meglehetősen hangulatos roadmovie-t készítettek képi aláfestésként, ami olyan helyszíneket vonultat fel, mint a csákvári metrószerelvény vagy az oroszlányi zagytér. A lélegzetelállító képek és humoros jelenetek váltakozása szuperül egészíti ki a beharangozó tracket, amitől, ha lehet, csak még inkább „aligvárós” lett a komplett CSILLAGTÚRA lemez. 

A videóklipben Péteren, Robin, a komplett HIPERKARMA zenekaron és rendszeres vokalistájukon, Baka Rebekán kívül egy meglepetés vendég is került, teljesen spontán alakult a helyzet egy benzinkúton – pont, ahogy egy tényleges zenekari buszozás közben is történhetnek ilyen kis meglepetések.

Ez a zene szólhat az alter-mennyországban?

A CSILLAGTÚRA Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi szerelemgyereke. És ez alatt pedig a szerelem azon szakaszára gondolunk, amikor minden csodálatos és magától értetődő. Egylényegű, akár egy szenzációs szimbiózis, amikor az egyének félszavakból is értik egymást. Amikor minden cselekedet, szó és gondolat tökéletesen rezonál a másikéra. Ennek megfelelően a CSILLAGTÚRA előkészületei a már ismert munkamegosztásban történtek a stúdióba vonulást megelőzően, amit Péter így idéz fel:

„Mint a kés a vajban. Elképesztő tempóban és színvonalon jönnek sorra az ötletekre-szövegekre Robi egy szál gitáros, telitalálatos megfejtései. Ebben a sorozatban idáig összesen száz dal született derűs összhangban.”

Szóval a megszokott képlet elég egyszerű: Péter hozza a szövegeket, amiket Robi megzenésít, ráadásul valamiféle zsigeri módon: nincs túlagyalás, azt az énekdallamot és akkordkört használja, ami a szövegen átfutva először eszébe jut. A közös munkát Robi ezekkel a szavakkal foglalta össze:

“A Müller Péter Sziámi való közös munka számomra elsősorban egy zenei kaland, mivel ebben a projektben a dalszövegekbe én csak minimális szinten folyok bele.A klasszikus szöveg-zene szerzőpáros felállásban dolgozunk, és működésünk eddigi három éve alatt kereken száz dalt írtunk meg együtt, amelyből harmincegy már napvilágot is látott vagy HIPERKARMA-dalként (Varázshegy, Óvni Foglak, Az Én Hősöm), vagy Napidalok-albumokon (Napidalok 1, Napidalok 2 – Képzeld Magad!), és idén március 21-én érkezik a harmadik közös dalcsokor, amely a CSILLAGTÚRA címet viseli, Péterrel énekelünk rajta, a számait pedig a HIPERKARMA zenekar játszotta fel. Lemezbemutató koncert április 19-én az A38 Hajón!” 

A CSILLAGTÚRA két dologban tér el az előző albumoktól. Az egyik, hogy Robi mellett ezúttal Sziámi is mikrofont ragad, a másik pedig az, hogy a HIPERKARMA zenekar kíséri őket. Így gyűltek össze január folyamán a csömöri Studio Lily-ben Kirschner Péter producernél.

Előbb a lemez, aztán a bemutató

A lemezbemutató esemény alap, hogy kihagyhatatlan! Ez a különleges koncert április 19-én lesz megtartva, addigra a közönség is kívülről megtanulhatja a fülbemászó slágereket.

A helyszín mi más lehetne, mint az A38 Hajó, ahova a HIPERKARMA már lassan be is költözhetne, hiszen egy hónappal korábban kétszer is megtöltötték a Valentin-napi műsorukkal.

A CSILLAGTÚRA március 26-tól hallgatható, addig pedig az előfutár Youtube-on elérhető.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Freddie Petőfi-díj

Cum Laude Freddie-nek és Gubik Petrának

A közmédia elismeréseit élőben közvetített díjátadón és gálaműsorban, az A38 Hajón vehették át a díjazottak szombat este Idén is átadták a Petőfi Zenei Díjakat: a

EFOTT Flo Rida WellHello Majka MagyarZene

Csak magyar zene az idei EFOTT-on

Nem emelkedtek a jegyárak, sőt van, ami olcsóbb is lett Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) közösséget épít és identitást őriz – jelentették

Solére

Hidegség előtt boldogság

Meglepetés: magyar énekesnő lép fel a Coldplay előtt! Boldogok vagyunk-e címmel második stúdióalbumát készítette el Solére. Az újhullámos popénekesnő, dalszerző június 16-án, majd 18-19-én is

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt