Keresés
Close this search box.

Speciális koncertek az idei Margitszigeti nyáron

Margitszigeti Szabadtéri Színház

Az exkluzív produkciók mellett magyar és világsztárokkal készül a Margitszigeti Szabadtéri Színház a 2024-es szezonra

A programokról tartott keddi sajtótájékoztatón elhangzott, május 19-én, pünkösd vasárnapján a Mária evangéliuma rockoperával indul a szezon, amely új szereposztással lesz látható. A szezon folyamán koncertet ad a negyvenöt éves jubileumát ünneplő Karthago zenekar, az Anna and the Barbies zenekar tagjai pedig kifejezetten a Margitszigetre álmodták meg Szent Iván éjszakai showműsorukat, amellyel egyben huszadik születésnapjukat ünneplik.

Kökény Attila és Rakonczai Viktor közös koncerttel érkezik, Parádé címmel nagyszabású műsort ad a Székesfehérvári Balett Színház és a Boban Markovic Orkestar, a Cotton Club Singers és a 100 Tagú Cigányzenekar pedig idén kizárólag a Margitszigeti Színházban lesz látható.

A nagyszínpad előadásai között különleges produkció lesz Jonathan Tetelman The Great Puccini című operagálája és a világhírű hegedűvirtuóz Nemanja Radulovié koncertje, Lura portugál énekesnő fellépése, vagy a Ballet Preljocaj táncosainak, A hattyúk tava című balettelőadása is. Bradley Jaden musical énekes Live in Budapest koncertjével érkezik a helyszínre, a Shining Venice című showt pedig a Vivaldianno zenekar viszi színpadra.

Ausztriából érkezik a The Freaks cirkuszi produkció, akik a Szabatéri Színpadon tartják legújabb, Nova Visionaire című showműsoruk világpremierjét, a spanyol Antonio Gades táncos és koreográfus pedig a Carmen című flamenco előadással érkezik Budapestre.

Párizs és Argentína is Budapestre fog költözni május és szeptember között

Természetesen a magyar komolyzene is képviselteti magát a könnyedebb műfajok mellett: Balázs János zongoraművésszel indul a sor, aki az összetartozás napja tiszteletére rendezett klasszikus Nyitókoncert sztárvendége lesz majd a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral együtt.

A Magyar Jazz Szövetség és a Margitszigeti Színház közösen állítja színpadra a legelismertebb magyar dzsessz-zenészeket felvonultató nagykoncertjét, amelyhez kapcsolódva egy egész hétvégét felölelő Jazz és borfesztivált is rendez a teátrum Margitszigeti Jazz Napok címmel.

A musicalt kedvelő közönséget Andrew Lloyd Webber és Tim Rice világhírű Evita című darabjával várják. A Madonna főszerepével forgatott film nyomán készülő előadás a Győri Nemzeti Szinház és a Margitszigeti Színház közös produkciója lesz, Bakos-Kiss Gábor rendezésében és szereposztásában. A darab csak két alkalommal lesz látható.

Egy új operabemutatót is műsorra tűznek Káel Csaba rendezésében, aki Rossini A sevillai borbély című művét a Margitszigeti Színház és a Magyar Állami Operaház közös produkciójaként állítja színre. A szabadakarat című zenés színházi produkció pedig az Erkel Színházban tartott bemutató után a Margitszigeten lesz újra látható, egyetlen alkalommal.

A Margitszigetre költözik a francia főváros a Párizsi éjszaka című előadásban. A mulatók, orfeumok hangulata, a kacérság a szerelem hatja majd át az estét, amely Offenbach legnépszerűbb dallamaira épülnek.

(MTI)

Mindenünk a zene

Friss

üvegvilág Kyra

Kyra ezekkel a dalokkal biztos befutó

Popénekesből lett influenszerből újra popénekes – visszatérés a kezdetekhez Fedor Kyra tehetségére már 1998-ban felfigyelhetett az igazán szemfüles közönség, hiszen a TV2 által sugárzott KIFUTÓ

Bőköz Fesztivál

Művészetek Köze az Ormánságban

Az idei Bőköz Fesztiválon sok-sok zenével egyszerre három fesztiválprogram várja az igényes nyári kikapcsolódást keresőket A hagyományos programkínálaton túl – könnyűzenei nagykoncertek, színházi előadások, folk-programok,

Mikepércs Fifty Fifty

Mire nem jó egy templomkert: pl. erre is

Rendhagyó esemény Mikepércsen, kattintás után kiderül, mi is! Nem mindennapi kezdeményezést hozott létre három évvel ezelőtt Czapp József mikepércsi református lelkipásztor: minden évben pünkösdkor ugyanis

Gorg & Benzol

Mi a közös Azahriahban és egy piacban?

Egynapos koncertsorozatot bonyolít le rendhagyó budapesti helyszíneken a Gorg & Benzol Nagyon Kis Magyarország Turné-jukon a fúziós jazztrió május 25-én piacon, hipermarket kertészeti osztályán, budapesti

DJ palotai

Palotaira emlékeznek az új budapesti parkban

Május 17-én megnyílik Budapesten a Városháza pop-up park, ahol tavasztól késő őszig várják tematikus estékkel és programokkal a látogatókat Először Budapest alapításának 150. évfordulóján, november

Loreen

Loreen is eljön Magyarországra

Két Eurovíziós győzelem után már ideje volt Az Eurovíziós Dalfesztivál egyetlen kétszeres női győztese, Loreen ad koncertet jövőre Budapesten. A svéd énekesnő 2025. március 2-án

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt