Keresés
Close this search box.

Magyar zenei tehetségek találtak egymásra

Szirota Jennifer zene
Somogyi Remiggel folytatja zenei pályafutását Szirota Jennifer. Egy utazás alkalmával ismerkedett meg az ország egyik legtehetségesebb fiatal gitárosával .

Szirota Jennifer - Somogyi RemigSzirota Jennifer az X-Faktorból és a Csillag Születikből ismert gyönyörű énekesnő pár hónappal ezelőtt úgy döntött, hogy zenei pályafutását nem egyedül folytatja. Szirota Jennifer egy utazás alkalmával ismerkedett meg az ország legtehetségesebb fiatal gitárosával, Somogyi Remiggel.

Remig 13 éves kora óta koptatja a színpadok mindent jelentő deszkáit. Többször volt vendége a P.Mobilnak, Edda Műveknek, Korálnak és sok más rockzenekarnak. Tehetségére 12 éves korában Benkő László (Omega) figyelt fel, később Alapi István (Edda, Alapi Trio) vette pártfogásába a fiatal zenészt. Munkájáról Steve Lukather és Joe Bonamassa is elismerően nyilatkozott.

Jennifer és Remig a Lengyelországi Carpathia fesztiválon ismerték meg egymást.
Szirota Jennifer zeneRemig: „ A beszélgetéseink alkalmával kiderült hogy ugyanazt a zenei műfajt kedveljük.”
Jennifer: „ Először egy kedvenc dalunkat vettük fel közösen. Nagyszerűen tudtunk együtt dolgozni így úgy döntöttünk, hogy együtt folytatjuk a zenélést.”
Remig: „ Most abban a műfajban fogunk mozogni amit igazán szeretünk és nem abban, amit elvárnak tőlünk. Az utóbbi időben beskatulyáztak a „rockgitáros” szerepébe, de alapvetően blues gitárosnak tartom magam annak ellenére, hogy nagyon szeretem a rock zenét. „
A fiatalok most egy közös lemezzel készülnek, melynek megjelenését 2015 májusra tervezik.
Remig: „ A lemezt az ország legjobbjai közé tartozó fiatal zenészeivel vesszük fel. Tehetséges és tanult zenészek, akik a Kőbányai Zenestúdióban vagy a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végeztek.”
Jennifer: „ Sokat dolgozunk a lemezen, azt szeretnénk ha olyan színvonalas lenne mint amilyet megálmodtunk. A legtöbbet hozzuk ki magunkból és egymásra is inspirálóan hatunk.”
A zenekar tagjainak nevét olvasva valóban színvonalas lemezre számíthatunk tekintettel arra, hogy Jennifer és Remig nagyon elismert zenészeket választott a közös lemez elkészítéséhez:
Harmati Máté- zongora, Szabó Gergely – hammond orgona, Farkas Izsák – hegedű, Szentgallay György- basszusgitár, Fekecs Ákos – dob
Jennifer: „ Sokat dolgozunk a lemezen, azt szeretnénk ha olyan színvonalas lenne mint amilyet megálmodtunk. A legtöbbet hozzuk ki magunkból és egymásra is inspirálóan hatunk.”

Jennifer és Remig megtalálható a Facebook oldalukon: facebook.com/pages/Szirota-Jennifer-Somogyi-Remig

A videóban részletesen beszélnek a terveikről:

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.