Magyar zenei tehetségek találtak egymásra

Szirota Jennifer zene
magyarzene

magyarzene

Somogyi Remiggel folytatja zenei pályafutását Szirota Jennifer. Egy utazás alkalmával ismerkedett meg az ország egyik legtehetségesebb fiatal gitárosával .

Szirota Jennifer - Somogyi RemigSzirota Jennifer az X-Faktorból és a Csillag Születikből ismert gyönyörű énekesnő pár hónappal ezelőtt úgy döntött, hogy zenei pályafutását nem egyedül folytatja. Szirota Jennifer egy utazás alkalmával ismerkedett meg az ország legtehetségesebb fiatal gitárosával, Somogyi Remiggel.

Remig 13 éves kora óta koptatja a színpadok mindent jelentő deszkáit. Többször volt vendége a P.Mobilnak, Edda Műveknek, Korálnak és sok más rockzenekarnak. Tehetségére 12 éves korában Benkő László (Omega) figyelt fel, később Alapi István (Edda, Alapi Trio) vette pártfogásába a fiatal zenészt. Munkájáról Steve Lukather és Joe Bonamassa is elismerően nyilatkozott.

Jennifer és Remig a Lengyelországi Carpathia fesztiválon ismerték meg egymást.
Szirota Jennifer zeneRemig: „ A beszélgetéseink alkalmával kiderült hogy ugyanazt a zenei műfajt kedveljük.”
Jennifer: „ Először egy kedvenc dalunkat vettük fel közösen. Nagyszerűen tudtunk együtt dolgozni így úgy döntöttünk, hogy együtt folytatjuk a zenélést.”
Remig: „ Most abban a műfajban fogunk mozogni amit igazán szeretünk és nem abban, amit elvárnak tőlünk. Az utóbbi időben beskatulyáztak a „rockgitáros” szerepébe, de alapvetően blues gitárosnak tartom magam annak ellenére, hogy nagyon szeretem a rock zenét. „
A fiatalok most egy közös lemezzel készülnek, melynek megjelenését 2015 májusra tervezik.
Remig: „ A lemezt az ország legjobbjai közé tartozó fiatal zenészeivel vesszük fel. Tehetséges és tanult zenészek, akik a Kőbányai Zenestúdióban vagy a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végeztek.”
Jennifer: „ Sokat dolgozunk a lemezen, azt szeretnénk ha olyan színvonalas lenne mint amilyet megálmodtunk. A legtöbbet hozzuk ki magunkból és egymásra is inspirálóan hatunk.”
A zenekar tagjainak nevét olvasva valóban színvonalas lemezre számíthatunk tekintettel arra, hogy Jennifer és Remig nagyon elismert zenészeket választott a közös lemez elkészítéséhez:
Harmati Máté- zongora, Szabó Gergely – hammond orgona, Farkas Izsák – hegedű, Szentgallay György- basszusgitár, Fekecs Ákos – dob
Jennifer: „ Sokat dolgozunk a lemezen, azt szeretnénk ha olyan színvonalas lenne mint amilyet megálmodtunk. A legtöbbet hozzuk ki magunkból és egymásra is inspirálóan hatunk.”

Jennifer és Remig megtalálható a Facebook oldalukon: facebook.com/pages/Szirota-Jennifer-Somogyi-Remig

A videóban részletesen beszélnek a terveikről:

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Charlie Tátrai Tibor

Tátrai és Charlie – csak zene lesz?

Az áprilisról a koronavírus-járvány miatt november 6-ra halasztott esten a két produkció egy-egy órás blokkot ad elő, a végén jammelés lesz.

Piros Lábas

Zene is lesz a PirosLáboson

Hat ismert hazai világzenei formáció szokatlan műsort mutat be október 2-án a PirosLábos Kulturális Portékák Vásárán Szigetmonostoron, a Szentendrei-szigeten.

Follow the Flow

Égen-földön csak a Flow!

Megjelent a Follow The Flow második lemeze, az ‘Ég és föld’, és ahogyan a cím is utal rá, a rajta hallható dalok megmutatják az igazán nagy magasságokat és mélységeket is.