Keresés
Close this search box.

Mitől sikeresek Lotfi Begi dalai, és remixei?

Lotfi Begi
A jó zenei szimatú DJ-producer szerint ahhoz, hogy ő nagy kedvvel kezdjen egy dal remixelésébe, az kell, hogy első blikkre megfogja.

Lotfi Begi producerHogyan kell egy dalt rádiós sikerré tenni? Adható erre egy mindig működő recept, vagy tényleg zenei tehetség kérdése? Ezt boncolgattuk a Compact Disco-ból ismertté vált, mára már igazi „remix királlyá” érett Lotfi Begivel.

Sok szakmabelit és zenekedvelőt is foglalkoztató kérdésre kereste a válaszokat a Sztárportré műsorában Begi és Molnár Szabolcs műsorvezető. Tud-e nemzetközi színvonalon megszólalni egy magyar nyelvű dal? Annak ellenére, hogy Begi szerint nagyon sok jó előadó és zenei producer van hazánkban, mi az, amit még egy profi producer sem tud “kijavítani” egy magyar slágeren?

A producer szerint minden körülmény között működő recept ugyan nincs, de a sikerhez fontos az is, hogy “ha két külföldi dal között egy magyar nyelvű szól, akkor az ne lógjon ki a sorból.” Begi modern hangszerelése mellett, vannak olyan zenei klisék, amik ha már egyszer működtek, akkor a következő alkalommal is „ellőhetőek”. Nagyon érdekes volt tőle hallani, hogy mi célból rövid egy-egy dal, és miért jó, ha hagy maga mögött némi hiányérzetet a mű.

Kevesen tudják, hogy Lotfi Begi neve nem művésznév, de mégis kreált, mert még gyermekkorában az óvónői adták neki ezt a nevet. Lotfi Behnam Teheránban született, és még gyermekként, családjával együtt költözött Magyarországra. Zenei világának sokszínűsége is talán itt gyökerezik. Eddig nagyjából 60 dalt komponált, remixelt vagy kooperált benne. „Folyamatosan zenét hallgatok, keresem, kutatom az újat. Vagy épp a régit, mert abból is nagyon sok mindent lehet ám tanulni!” Arra a fel nem tett kérdésre, hogy miért sikeresek azok a dalok, amiken ő dolgozik, talán az lehet a válasz, hogy „valószínűleg az én ízlésem nagy tömegek ízlését elégíti ki.”

A jó zenei szimatú DJ-producer szerint ahhoz, hogy ő nagy kedvvel kezdjen egy dal remixelésébe, az kell, hogy első blikkre megfogja őt, „Legyen egy jó dal, és egy jó előadó vagy énekes, aki hitelesen és őszintén átadja azt.” Itt jegyezzük meg, hogy a Compact Disco is pont így kezdődött: Lotfi a tévében látta Walkó Csaba Megasztáros szereplését, majd megkereste őt. Az együttes jövőre lesz tíz éves. Jó hír a rajongóknak, hogy készül a negyedik Compact Disco lemez, amely már csak magyar nyelvű dalokat tartalmaz, de a külföldi rajongóknak angolul is elkészítik.

Milyen háromgyerekes apaként egy zenész élete? Mennyire meghatározó Rúzsa Magdi Szerelem című remixe a magyar zenei életben? Ezt is megtudhatjuk a Sztárportré interjú megtekintése során. Ha pedig tetszett a beszélgetés, találkozzunk legközelebb is!

sztarportre.hu

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Freddie Petőfi-díj

Cum Laude Freddie-nek és Gubik Petrának

A közmédia elismeréseit élőben közvetített díjátadón és gálaműsorban, az A38 Hajón vehették át a díjazottak szombat este Idén is átadták a Petőfi Zenei Díjakat: a

EFOTT Flo Rida WellHello Majka MagyarZene

Csak magyar zene az idei EFOTT-on

Nem emelkedtek a jegyárak, sőt van, ami olcsóbb is lett Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) közösséget épít és identitást őriz – jelentették