Keresés
Close this search box.

Magyar dalok jönnek – Memphis Belle

Keszei Tamas
Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
Gyere Kevin és told le!

“Gyere Kevin és told le!” – Na de erről majd később.

Memphis Belle zenekarA Hallgass Hazait zenei műsor (Molnár Szabolcs) vendége volt Keszei Tamás a Memphis Belle zenekar alapítója, aki szó szerint ezt mondta: Most már csak magyar dalok jönnek.

Bevallom Én sosem tartottam profi szövegíróknak azokat, akik Magyarországon zenélve angol szöveget írnak. Egy menekülési útvonal számukra, hiszen az angol egyszerűbb és az sem baj, ha nem mindenki érti. Igazán azonosulni egy dallal mindenki a saját anyanyelvén tud.  Örök hála a KO Recordsnak, hogy meggyőzte a zenekart arról; az angol dalokhoz írjanak magyar szöveget. Tamáséknak ez profin sikerült.

Gyere Kevin és told le!

Én még emlékszem rá, (a Lord elején), hogy Tamásnak igenis “rocker” haja volt. (A Dózist kihagynám frizura ügyileg, főként mivel nekem is hasonló volt.) A műsorban Szabolcsnak mesélte el haja elvesztésének történetét:

“Egyetemista voltam Angliában és egy dél afrikai csoporttársam (ők nem nagyon hagyják hajukat hosszúra nőni) vett magának egy hajvágó gépet. Ő mondta, hogy most már igazán ideje lenne, hogyha az Én nagyon vékony szálú kis hajamat is letolnánk, mert a homlokom elég magas, és hát hogy nézel ki TOM. A kezdeti sértődöttséget követően beláttam, hogy igaza volt és szóltam neki: Gyere Edvin és told le!”

Végül egy üzenet a kiadónak (és Tamásnak): Szeretjük a MAGYAR Country -t is 🙂

facebook.com/memphisbellemusicband/

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Pokolgép zenekar

Az új énekes leleplezése, elképesztő riffek és irodalom teszi hidegrázóssá a Pokolgép dalát

A januári tagcsere után új videóklipes dallal jelentkezik a magyar rockzene ikonikus alakulata, a Pokolgép. A szóban forgó szám megjelenése több szempontból is kiemelkedő fontosságú. Egyrészt egy izgalmas versfeldolgozásról beszélünk, de ami még tovább fokozza a hanganyag különlegességét, az az, hogy ebben lehet először a banda új énekesét hallani.

Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) - tisztújítás

EJI tisztújító Választógyűlés a BMC -ben

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdte tisztújításának folyamatát. Ennek első lépéseként a Budapest Music Centerben Választógyűlést tartottak és megválasztották az EJI munkáját koordináló döntéshozó szerv, az új Küldöttgyűlés tagjait.

Iceboyz zenekar

Szinti-poppal indult az Iceboyz

Az Iceboyz első dala hangulatában igazi 80 -as évekbeli szinti-pop. A szöveg felejtős, de ez a stílus amúgy sem erről híres, a zene viszont hozza amit kell.

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.